Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρώσικα μεταγωγικά αεροσκάφη φέρεται να προσγειώθηκαν στο Καράκας

Δύο αερο­σκά­φη της πολε­μι­κής αερο­πο­ρί­ας της Ρωσί­ας προ­σγειώ­θη­καν χθες στο κεντρι­κό αερο­δρό­μιο της Βενε­ζου­έ­λας, μετα­φέ­ρο­ντας έναν Ρώσο αξιω­μα­τι­κό και σχε­δόν 100 στρα­τιώ­τες, σύμ­φω­να με έναν δημο­σιο­γρά­φο από τη Βενε­ζου­έ­λα, όπως μετα­δί­δει το Reuters.

Ιστό­το­πος που κατα­γρά­φει την εξέ­λι­ξη των πτή­σε­ων ανέ­φε­ρε ότι τα δύο αερο­σκά­φη ανα­χώ­ρη­σαν την Παρα­σκευή από ένα ρωσι­κό στρα­τιω­τι­κό αερο­δρό­μιο με προ­ο­ρι­σμό το Καρά­κας, ενώ ένας άλλο ιστό­το­πος που επί­σης παρα­κο­λου­θεί τις πτή­σεις ανέ­φε­ρε ότι ένα αερο­σκά­φος έφυ­γε από το Καρά­κας σήμερα.

Η πλη­ρο­φο­ρία αυτή βλέ­πει το φως της δημο­σιό­τη­τας τρεις μήνες αφό­του Καρά­κας και Μόσχα διε­ξή­γα­γαν στρα­τιω­τι­κές ασκή­σεις στο έδα­φος της Βενε­ζου­έ­λας, μια ένδει­ξη, σύμ­φω­να με τον πρό­ε­δρο Νικο­λάς Μαδού­ρο, της ενί­σχυ­σης των σχέ­σε­ων μετα­ξύ των δύο χωρών, με την Ουά­σιγ­κτον ωστό­σο να απο­δο­κι­μά­ζει τα γυμνά­σια αυτά κάνο­ντας λόγο για ρωσι­κή παραβίαση.

Ο δημο­σιο­γρά­φος Χαβιέ Μαγιόρ­κα έγρα­ψε στο Twitter χθες ότι στο πρώ­το αερο­σκά­φος ταξί­δευε ο Βασί­λι Τον­κο­σκού­ροφ, αρχη­γός του στρα­τού ξηράς, ενώ το δεύ­τε­ρο αερο­σκά­φος ήταν μετα­γω­γι­κό που μετέ­φε­ρε 35 τόνους υλικών.

Ένα επι­βα­τι­κό Ilyushin IL-62 κι ένα κάρ­γκο Antonov AN-124 ανα­χώ­ρη­σαν για το Καρά­κας την Παρα­σκευή από το στρα­τιω­τι­κό αερο­δρό­μιο της Ρωσί­ας Chkalovsky, κάνο­ντας στά­ση στη Συρία, σύμ­φω­να με τον ιστό­το­πο Flightradar24.

Το κάρ­γκο έφυ­γε από το Καρά­κας σήμε­ρα το από­γευ­μα, σύμ­φω­να με τον ιστό­το­πο Adsbexchange.

Σύμ­φω­να με το Reuters, που επι­κα­λεί­ται αυτό­πτη μάρ­τυ­ρα, φαί­νε­ται πως ένα επι­βα­τι­κό αερο­σκά­φος βρι­σκό­ταν στο αερο­δρό­μιο Maiquetia σήμερα.

Όπως σημειώ­νει το Ρόι­τερς, δεν έχει κατα­στεί σαφές για ποιον λόγο τα αερο­σκά­φη μετέ­βη­σαν στη Βενεζουέλα.

Από την πλευ­ρά του, το Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο Ειδή­σε­ων μετέ­δω­σε ότι ένα αερο­σκά­φος με τα χρώ­μα­τα της Ρωσί­ας στάθ­μευ­σε σήμε­ρα σε μια πίστα του διε­θνούς αερο­δρο­μί­ου του Καρά­κας, στον από­η­χο των πλη­ρο­φο­ριών του Τύπου σχε­τι­κά με την άφι­ξη ρωσι­κών στρα­τιω­τι­κών αεροσκαφών.

Το αερο­σκά­φος, που βρί­σκε­ται σταθ­μευ­μέ­νο στο Maiquetia, σε από­στα­ση 40 λεπτών από την πρω­τεύ­ου­σα της Βενε­ζου­έ­λας, το επι­τη­ρούν άνδρες της Στρα­τιω­τι­κής Εθνο­φρου­ράς του αεροδρομίου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο