Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευρωεκλογές 2019: Τρίτο κόμμα με ποσοστό 14,09% το ΚΚΕ στους έλληνες του εξωτερικού

Τρί­το κόμ­μα με ποσο­στό 14,09% ανα­δεί­χθη­κε το ΚΚΕ στις ευρω­ε­κλο­γές με βάση το απο­τέ­λε­σμα της ψηφο­φο­ρί­ας στους έλλη­νες του εξωτερικού. 

Σύμ­φω­να με τα επί­ση­μα απο­τε­λέ­σμα­τα του υπουρ­γεί­ου εσω­τε­ρι­κών, η Νέα Δημο­κρα­τία συγκέ­ντρω­σε 33,89% και ο ΣΥΡΙΖΑ 15,28%. Το Κίνη­μα Αλλα­γής συγκέ­ντρω­σε 8,58%, το Ποτά­μι 4,95%, η ναζι­στι­κή Χρυ­σή Αυγή 3,58% και το ΜεΡΑ25 του Βαρου­φά­κη 3,25%.

Σε ανα­κοί­νω­σή του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ­για το απο­τέ­λε­σμα των ευρω­ε­κλο­γών στις κάλ­πες του εξω­τε­ρι­κού, αναφέρει: 

«Με την ολο­κλή­ρω­ση της κατα­γρα­φής του εκλο­γι­κού απο­τε­λέ­σμα­τος, θα θέλα­με να χαι­ρε­τί­σου­με ιδιαί­τε­ρα τους Έλλη­νες που ψήφι­σαν στο εξω­τε­ρι­κό, οι οποί­οι ανέ­δει­ξαν το ΚΚΕ σε τρί­τη δύνα­μη, με ποσο­στό 14,09% και με μικρή δια­φο­ρά από το δεύ­τε­ρο κόμμα.

Χαι­ρε­τί­ζου­με τα νέα παι­διά, επι­στή­μο­νες και άλλους εργα­ζό­με­νους, που στα χρό­νια της κρί­σης ανα­γκά­στη­καν να εγκα­τα­λεί­ψουν τη χώρα για να εργα­στούν στο εξω­τε­ρι­κό σε δύσκο­λες συν­θή­κες. Τους φοι­τη­τές και τις φοι­τή­τριες που συνε­χί­ζουν τις σπου­δές τους στο εξω­τε­ρι­κό. Αλλά και τους μετα­νά­στες και πολι­τι­κούς πρό­σφυ­γες προη­γού­με­νων δεκα­ε­τιών, με τους οποί­ους το ΚΚΕ δια­τη­ρεί ακα­τά­λυ­τους δεσμούς.

Οι Έλλη­νες που ζουν, δου­λεύ­ουν και σπου­δά­ζουν στο εξω­τε­ρι­κό μπο­ρούν να δουν χει­ρο­πια­στά ότι ο σημε­ρι­νός αντι­λαϊ­κός δρό­μος ανά­πτυ­ξης, που τους έδιω­ξε από την Ελλά­δα δεν δια­φέ­ρει απ’ την κατά­στα­ση που συνα­ντούν και σε άλλες χώρες, αφού η επί­θε­ση είναι ενιαία. Είναι επί­σης η από­δει­ξη ότι η χώρα μας δια­θέ­τει ένα σημα­ντι­κό, αξιό­λο­γο, ικα­νό επι­στη­μο­νι­κό και εργα­τι­κό δυνα­μι­κό, που θα μπο­ρού­σε με μια δια­φο­ρε­τι­κή κοι­νω­νι­κή και οικο­νο­μι­κή οργά­νω­ση να αξιο­ποι­η­θεί για την ανά­πτυ­ξη προς όφε­λος των πολ­λών και όχι των λίγων.

Το ελπι­δο­φό­ρο εκλο­γι­κό απο­τέ­λε­σμα του ΚΚΕ στις εκλο­γές των Ελλή­νων του εξω­τε­ρι­κού μετα­φέ­ρει ενθου­σια­σμό και αισιο­δο­ξία για την ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ στις βου­λευ­τι­κές εκλογές».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο