Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Καταγγέλλει το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό «ψήφισμα» που διακινείται στο Ευρωκοινοβούλιο

Το άθλιο κι επι­κίν­δυ­νο αντι­κομ­μου­νι­στι­κό «άτυ­πο ψήφι­σμα» που δια­κι­νεί προς συλ­λο­γή υπο­γρα­φών η απο­κα­λού­με­νη «άτυ­πη ομά­δα για την Ευρω­παϊ­κή Μνή­μη», και υπο­γρά­φουν ορι­σμέ­νοι ευρω­βου­λευ­τές του «Ευρω­παϊ­κού Λαϊ­κού Κόμ­μα­τος» και των «Ευρω­παί­ων Συντη­ρη­τι­κών και Μεταρ­ρυθ­μι­στών», μιλώ­ντας για τις δήθεν «μαζι­κές σοβιε­τι­κές απε­λά­σεις, το σύστη­μα φυλα­κών Γκου­λάγκ και τα εγκλή­μα­τα των κομ­μου­νι­στι­κών καθε­στώ­των στην Ευρώ­πη» καταγ­γέλ­λει η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ, σημειώνοντας:

Η αντι­κομ­μου­νι­στι­κή αυτή σύνα­ξη απο­τε­λεί­ται από ευρω­βου­λευ­τές προ­ερ­χό­με­νους κυρί­ως από τα ακρο­δε­ξιά κυβερ­νη­τι­κά κόμ­μα­τα της Πολω­νί­ας και Ουγ­γα­ρί­ας και τις Βαλ­τι­κές χώρες. Μετα­ξύ των υπο­γρα­φό­ντων φιγου­ρά­ρουν τα ονό­μα­τα γνω­στών αντι­κομ­μου­νι­στών που πρω­το­στα­τούν στις χώρες τους στην ηρω­ο­ποί­η­ση των συνερ­γα­τών των ναζί κατά το Β’ Παγκό­σμιο Πόλε­μο, που επι­δί­δο­νται στον εξω­ραϊ­σμό των ναζι­στι­κών φρι­κα­λε­ο­τή­των και θηριω­διών στη διάρ­κεια της ναζι­στι­κής κατο­χής. Το «ψήφι­σμα» βρί­θει από απο­κυ­ή­μα­τα γκαι­μπε­λι­κής μορ­φής και έμπνευ­σης, το ψεύ­δος των οποί­ων έχει απο­δει­χθεί ιστο­ρι­κά. Ακρι­βώς για αυτό ανα­γνω­ρί­ζει ότι «δεν έχουν αξιο­λο­γη­θεί από τη σκο­πιά του διε­θνούς δικαί­ου» και προ­σπα­θεί να εμφα­νί­σει τις τερα­το­λο­γί­ες της ναζι­στι­κής και αστι­κής προ­πα­γάν­δας σαν δήθεν «γεγο­νό­τα», παρα­χα­ράσ­σο­ντας βάναυ­σα την ιστο­ρι­κή αλή­θεια. Με βάση αυτά τα αναί­σχυ­ντα ψέμα­τα προ­ω­θεί την ανι­στό­ρη­τη θεω­ρία των δύο άκρων καλώ­ντας μετα­ξύ άλλων «τα κρά­τη μέλη να συμπε­ρι­λά­βουν την ιστο­ρία και την ανά­λυ­ση του ναζι­στι­κού και κομ­μου­νι­στι­κού ολο­κλη­ρω­τι­σμού στα σχο­λι­κά τους προ­γράμ­μα­τα» για να μολύ­νουν τις συνει­δή­σεις των μαθη­τών, των φοι­τη­τών, της νεο­λαί­ας με τη βεβή­λω­ση ιστο­ρι­κών γεγο­νό­των και των λαϊ­κών αγώ­νων, με το αντι­κομ­μου­νι­στι­κό δηλη­τή­ριο. Η αντι­κομ­μου­νι­στι­κή αθλιό­τη­τα επι­χει­ρεί να εμφα­νί­σει ως θύμα­τα διώ­ξε­ων διά­φο­ρες φασι­στι­κές ομά­δες και συνερ­γά­τες των Ναζί αντε­πα­να­στά­τες και εγκλη­μα­τί­ες. Αθω­ώ­νει το ναζι­σμό και τον φασι­σμό, ηρω­ο­ποιεί τους δωσί­λο­γους και φασι­στι­κές συμ­μο­ρί­ες όπως τα «Βαφεν Ες-Ες» που κατέ­σφα­ζαν μαζί με τα στρα­τεύ­μα­τα κατο­χής τους ίδιους τους λαούς τους αυτών των χωρών. Η πλα­στο­γρα­φία της Ιστο­ρί­ας κι ο αντι­κομ­μου­νι­σμός απο­τέ­λε­σε το πρό­σχη­μα με το οποίο οι κυβερ­νή­σεις των Βαλ­τι­κών χωρών, της Πολω­νί­ας και άλλων κρα­τών-μελών, με την πλή­ρη στή­ρι­ξη της ΕΕ, εδώ και χρό­νια εξα­πο­λύ­ουν πογκρόμ διώ­ξε­ων ενά­ντια στους κομ­μου­νι­στές, πολύ­χρο­νες φυλα­κί­σεις βετε­ρά­νων της Αντι­φα­σι­στι­κής πάλης, την απα­γό­ρευ­ση των Κομ­μου­νι­στι­κών Κομ­μά­των, των κομ­μου­νι­στι­κών συμ­βό­λων, της κομ­μου­νι­στι­κής ιδε­ο­λο­γί­ας και δράσης.

Καθό­λου τυχαία το κατά­πτυ­στο αυτό ψήφι­σμα έρχε­ται σε μια περί­ο­δο κλι­μά­κω­σης της αντερ­γα­τι­κής-αντι­λαϊ­κής επί­θε­σης του κεφα­λαί­ου και της ΕΕ, των αστι­κών κυβερ­νή­σε­ων στα κρά­τη-μέλη της, κατα­λή­στευ­σης του λαϊ­κού εισο­δή­μα­τος και κατάρ­γη­σης εργα­σια­κών και κοι­νω­νι­κών-ασφα­λι­στι­κών δικαιω­μά­των, έντα­σης του αυταρ­χι­σμού και της κατα­στο­λής ενά­ντια στο εργα­τι­κό-λαϊ­κό κίνημα.

Είναι βαθιά γελα­σμέ­νοι αν πιστεύ­ουν ότι με τις αντι­κομ­μου­νι­στι­κές χυδαιό­τη­τες θα υπο­τά­ξουν τους λαούς να απο­δε­χτούν σαν «αιώ­νια μοί­ρα» τους τις κρί­σεις, τα βάσα­να, τη φτώ­χεια και τους πολέ­μους, το καπι­τα­λι­στι­κό εκμε­ταλ­λευ­τι­κό σύστη­μα. Η ανα­τρο­πή του, η αντι­κα­τά­στα­σή του από την εργα­τι­κή εξου­σία, μια κοι­νω­νία απαλ­λαγ­μέ­νη από το αίσχος της εκμε­τάλ­λευ­σης ανθρώ­που από άνθρω­πο, το σοσια­λι­σμό-κομ­μου­νι­σμό είναι ανα­πό­φευ­κτη ιστο­ρι­κή ανα­γκαιό­τη­τα, το ανα­πό­τρε­πτο φωτει­νό μέλ­λον της ανθρωπότητας.

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο