Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευρωομάδα ΚΚΕ: Ερώτηση για τη νέα προκλητική επιχείρηση απαγόρευσης του ΚΚ Πολωνία

Τη νέα επι­χεί­ρη­ση απα­γό­ρευ­σης των κομ­μου­νι­στι­κών συμ­βό­λων και του ΚΚ Πολω­νί­ας καταγ­γέλ­λει η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ με ερώ­τη­ση προς την Ευρω­παϊ­κή Επι­τρο­πή που κατέ­θε­σε ο ευρω­βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος Κώστας Παπαδάκης.

Στην ερώ­τη­ση ανα­φέ­ρο­νται συγκε­κρι­μέ­να τα παρακάτω:

«Μετά από αίτη­μα του Υπουρ­γεί­ου Δικαιο­σύ­νης, ομά­δα εργα­σί­ας του Κοι­νο­βου­λί­ου της Πολω­νί­ας πρό­τει­νε την αλλα­γή του ποι­νι­κού νόμου (άρθρο 256 παρ. 2 του Ποι­νι­κού Κώδι­κα) προ­κει­μέ­νου να απα­γο­ρευ­θούν τα κομ­μου­νι­στι­κά σύμ­βο­λα με την απα­ρά­δε­κτη εξο­μοί­ω­σή τους με τα “φασι­στι­κά σύμ­βο­λα”, βιά­ζο­ντας την ιστο­ρι­κή αλήθεια.

Σημειώ­νε­ται ότι το εν λόγω άρθρο είχε τρο­πο­ποι­η­θεί και το 2009 εισά­γο­ντας αντί­στοι­χη απα­γό­ρευ­ση των κομ­μου­νι­στι­κών συμ­βό­λων, αλλά ο νόμος αυτός είχε ακυ­ρω­θεί το 2011 ως αντισυνταγματικός.

Η εξέ­λι­ξη αυτή έρχε­ται την ίδια ώρα που το Συνταγ­μα­τι­κό Δικα­στή­ριο της Πολω­νί­ας (το οποίο ελέγ­χε­ται από την πολω­νι­κή κυβέρ­νη­ση) πρό­κει­ται να “διε­ρευ­νή­σει” το ζήτη­μα της νομι­μό­τη­τας της ύπαρ­ξης του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος της Πολω­νί­ας μετά από σχε­τι­κό αίτη­μα συγκε­κρι­μέ­νης αντι­δρα­στι­κής οργάνωσης.

Η συντο­νι­σμέ­νη αυτή από την πολω­νι­κή κυβέρ­νη­ση επι­χεί­ρη­ση να τεθεί εκτός νόμου το ΚΚ Πολω­νί­ας καθώς και να απα­γο­ρευ­τούν τα κομ­μου­νι­στι­κά σύμ­βο­λα εντάσ­σε­ται στην εντει­νό­με­νη αντι­κομ­μου­νι­στι­κή εκστρα­τεία της ΕΕ. Απο­κα­λύ­πτει την κοι­νή επι­δί­ω­ξη να μπουν εμπό­δια στην οργα­νω­μέ­νη πάλη ενά­ντια στο σύστη­μα της καπι­τα­λι­στι­κής κερ­δο­φο­ρί­ας που υπη­ρε­τεί τόσο η ΕΕ όσο κι οι κυβερ­νή­σεις της και να σβη­στούν από τη μνή­μη των εργα­ζο­μέ­νων οι κατα­κτή­σεις του σοσιαλισμού.

Ερω­τά­ται η Ευρω­παϊ­κή Επι­τρο­πή, πώς τοποθετείται:

- Στη νέα επι­χει­ρού­με­νη απα­γό­ρευ­ση των κομ­μου­νι­στι­κών συμ­βό­λων και του ΚΚ Πολωνίας;

- Στο γεγο­νός ότι αντί­στοι­χες εξε­λί­ξεις υπάρ­χουν σε μια σει­ρά από κρά­τη-μέλη της ΕΕ;».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο