Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εφημερίδα «Δημοκρατία» και χρυσαυγίτες, χέρι-χέρι στον χυδαίο αντικομμουνισμό

Η εφη­με­ρί­δα «Δημο­κρα­τία» είναι γνω­στή για τις βαθιά αντι­δρα­στι­κές, ακρο­δε­ξιές της θέσεις. Για όσους τυχόν δεν θυμού­νται πρό­κει­ται για την φυλ­λά­δα στην οποία αρθρο­γρα­φούν ακρο­δε­ξιά «φρού­τα» όπως ο Φαή­λος Κρα­νι­διώ­της. Η ίδια φυλ­λά­δα που έχει κυκλο­φο­ρή­σει με ένθετα-«ξεπλύματα» για τη Χού­ντα και του φασί­στα δικτά­το­ρα Μεταξά. 

Ως τέτοιου είδους έντυ­πο, η «Δημο­κρα­τία» δεν θα μπο­ρού­σε να μην ανα­πα­ρά­γει στις σελί­δες της έναν ωμό, χυδαίο και εμε­τι­κό αντι­κομ­μου­νι­σμό που συνα­γω­νί­ζε­ται επά­ξια αυτόν της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής. Σε πρό­σφα­το κεί­με­νο της, που φέρει την υπο­γρα­φή του Πανα­γιώ­τη Λιά­κου, η ακρο­δε­ξιά φυλ­λά­δα έρχε­ται για άλλη μια φορά να επα­να­λά­βει το χιλιοει­πω­μέ­νο προ­βο­κα­τό­ρι­κο επι­χεί­ρη­μα πως «το ΚΚΕ απει­λεί το πολίτευμα». 

Κάνει μάλι­στα την — κλασ­σι­κή για αντι­κομ­μου­νι­στές του είδους του — επί­κλη­ση προς τη Δικαιο­σύ­νη να τεθεί εκτός νόμου το ΚΚΕ επει­δή «υπό­σχε­ται την κατά­λυ­ση του πολι­τεύ­μα­τος» και την «υπο­νό­μευ­ση της άμυ­νας της χώρας εν και­ρώ πολέμου».

Δεν πρω­το­τυ­πεί καθό­λου ο αρθρο­γρά­φος. Ουσια­στι­κά ανα­πα­ρά­γει τους πόθους των φασι­στοει­δών και άλλων- εγχώ­ριων και μη- κύκλων που ενο­χλού­νται από την παρου­σία και δρά­ση του ΚΚΕ. Είναι οι ίδιοι που ενο­χλού­νται από το γεγο­νός ότι το ΚΚΕ και οι κομ­μου­νι­στές πρω­το­στα­τούν στην οργά­νω­ση του εργα­τι­κού-λαϊ­κού αγώ­να ενά­ντια στο σάπιο καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα. Ενο­χλού­νται για­τί θέλουν τους εργα­ζό­με­νους σιω­πη­λούς, να σκύ­βουν το κεφά­λι στους εκμε­ταλ­λευ­τές τους έτσι ώστε να διαιω­νί­ζε­ται η εκμε­τάλ­λευ­ση ανθρώ­που από άνθρωπο.

Την ίδια ώρα που η «Δημο­κρα­τία» ενο­χλεί­ται από την ύπαρ­ξη και δρά­ση του ΚΚΕ, δεν έχει κανέ­να απο­λύ­τως πρό­βλη­μα με την εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση των νεο­να­ζί και των φασι­στών που δια­πράτ­τουν δολο­φο­νι­κά χτυ­πή­μα­τα κατά μετα­να­στών, προ­σφύ­γων, εργα­τών, συν­δι­κα­λι­στών, και εκφρά­ζουν ανοι­χτά τη λατρεία τους για τον Χίτλερ, τον Μετα­ξά και τους απρι­λια­νούς δικτά­το­ρες. Τυχαίο; Προ­φα­νώς όχι. 

Όσο για το γνω­στό επι­χεί­ρη­μα πως οι θέσεις του ΚΚΕ «υπο­νο­μεύ­ουν την άμυ­να της χώρας εν και­ρώ πολέ­μου», ο αρθρο­γρά­φος της ακρο­δε­ξιάς εφη­με­ρί­δας μάλ­λον παρι­στά­νει πως δεν καταλαβαίνει. 

Σε κάθε περί­πτω­ση, ας τον ενη­με­ρώ­σει κάποιος πως κατά τον Β’ Παγκό­σμιο ιμπε­ρια­λι­στι­κό Πόλε­μο, τόσο στο ιτα­λο­ελ­λη­νι­κό μέτω­πο, όσο και στη συνέ­χεια κατά την Εθνι­κή Αντί­στα­ση ενά­ντια στην τρι­πλή φασι­στι­κή κατο­χή, το ΚΚΕ, το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ — όντας εκτός νόμου τότε, όπως επι­θυ­μεί και σήμε­ρα η «Δημο­κρα­τία» — μπή­καν στην πρώ­τη γραμ­μή, έδω­σαν εκα­τόμ­βες μαρ­τύ­ρων, έσω­σαν το λαό από την πεί­να και από τη σκλα­βιά. Σε αντί­θε­ση με τους μετα­ξι­κούς, τους χίτες, τους ταγ­μα­τα­σφα­λί­τες και τους γερ­μα­νο­τσο­λιά­δες — τους οποί­ους η εν λόγω φυλ­λά­δα προ­βάλ­λει και υμνεί–  που συνερ­γά­στη­καν με τους Ναζί δια­πράτ­το­ντας από κοι­νού πλη­θώ­ρα εγκλη­μά­των ενά­ντια στο λαό μας. 

Υ.Γ: Οφεί­λου­με πάντως να ανα­γνω­ρί­σου­με ότι η προ­σπά­θεια της «Δημο­κρα­τί­ας» και του αρθρο­γρά­φου της δεν πήγε χαμέ­νη. Το αντι­κομ­μου­νι­στι­κό τους έμε­σμα ανα­πα­ρά­χθη­κε αυτού­σιο στην σελί­δα των Ναζί δολο­φό­νων της Χρυ­σής Αυγής. Όμοιος στον όμοιο και η κοπριά στα λάχα­να, που λέει και ο λαός… 

Τι θα κάνουν οι έλλη­νες κομ­μου­νι­στές σε περί­πτω­ση πολέμου;

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο