Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ηλεία: Μεγάλες ζημιές στις ελαιοκαλλιέργειες από τις τελευταίες χαλαζοπτώσεις

Το τελειω­τι­κό χτύ­πη­μα δέχθη­καν οι βιο­πα­λαι­στές παρα­γω­γοί ελαιο­λά­δου σε αρκε­τές περιο­χές της Ηλεί­ας, μετά το πέρα­σμα της κακο­και­ρί­ας «Daniel» και τις χαλα­ζο­πτώ­σεις που σημειώ­θη­καν, το από­γευ­μα προς βρά­δυ της Δευτέρας.

Συγκε­κρι­μέ­να, το χαλά­ζι έπλη­ξε καλ­λιέρ­γειες στα χωριά Λού­βρον, Υψη­λόν και Βασι­λά­κι, ρίχνο­ντας στο έδα­φος όσες ελιές είχαν απο­μεί­νει στα ελαιό­δε­ντρα λόγω και της ακαρ­πί­ας που αυτά αντιμετώπιζαν.

Το πρό­βλη­μα είναι πολύ μεγά­λο για τους αγρό­τες καθώς έρχε­ται σε μια περί­ο­δο που ούτως ή αλλιώς ανέ­με­ναν πολύ χαμη­λή παρα­γω­γή και ουσια­στι­κά «τελειώ­νει» την συγκο­μι­δή σε πολ­λές περιο­χές στην Ηλεία.

Ζημιές έχουν υπο­στεί όπως ανα­φέ­ρουν και οι αγρό­τες και οι στα­φί­δες που δεν έχουν ακό­μα τρι­γη­θεί σε κλί­μα­τα σε περιο­χές των Δήμων Πύρ­γου και Ήλι­δας, κυρί­ως από το χαλά­ζι. Επί­σης, ζημιές έχουν υπο­στεί και άλλες καλ­λιέρ­γειες όπως καλα­μπο­κιού. Όπως τονί­ζουν αγρό­τες από χωριά της Ηλεί­ας, το πλήγ­μα είναι μεγά­λο και έρχε­ται να «προ­στε­θεί» σε πρό­σφα­τες ζημιές σε ελαιο­καλ­λιέρ­γειες που επί­σης είχαν υπο­στεί από χαλά­ζι πριν από λίγες ημέ­ρες, σε περιο­χές της Ωλέ­νης, καθώς και σε χωριά του Δήμου Πύρ­γου, όπως και σε ορει­νές περιο­χές του Δήμου Ήλιδας.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο