Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Σοφιανός: Η πόλη-τουριστικό προϊόν έχει καταδικαστεί στη συνείδηση πολλών Αθηναίων (VIDEO)

Η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» στον Δήμο της Αθή­νας έκα­νε όλα τα προη­γού­με­να χρό­νια μαχη­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση στην διοί­κη­ση Μπα­κο­γιάν­νη και στην πολι­τι­κή που έχει μετα­τρέ­ψει την Αθή­να σε πάρ­κο ξενο­δο­χεί­ων και βρα­χυ­χρό­νιας μίσθω­σης και τις γει­το­νιές σε δια­σκε­δα­στή­ρια, τόνι­σε ο Νίκος Σοφια­νός, υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Αθή­νας με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώ­ντας το πρωί στον «ΣΚΑΪ».

Μάλι­στα, ο Ν. Σοφια­νός σημεί­ω­σε ότι αυτή η πολι­τι­κή είχε σε κομ­βι­κές επι­λο­γές στή­ρι­ξη από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καθώς αν δεν ψήφι­ζαν τον «Μεγά­λο Περί­πα­το» δεν θα έμπαι­νε σε ταλαι­πω­ρία η Αθή­να, ούτε θα πλή­ρω­νε η Αθή­να 13 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ.

Ακό­μα, όπως είπε, επει­δή η πόλη-του­ρι­στι­κό προ­ϊ­όν έχει κατα­δι­κα­στεί στη συνεί­δη­ση πολ­λών Αθη­ναί­ων, η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», που δεν εμφα­νί­στη­κε σήμε­ρα στον δήμο, μπο­ρεί να εκφρά­σει αυτή τη διά­θε­ση του λαού.

Κατήγ­γει­λε ακό­μα ότι την ώρα που τα σχο­λεία αυτής της πόλης είναι πάνω από 50 χρό­νων και δεν υπάρ­χει πρό­γραμ­μα απο­κα­τά­στα­σης των προ­βλη­μά­των, που οι μαθη­τές του καλ­λι­τε­χνι­κού σχο­λεί­ου είναι «νομά­δες», δόθη­καν 13,3 εκατ. ευρώ μέσα στον Ιού­λιο για να δια­φη­μι­στεί η Αθή­να ως πόλη συνε­δρια­κού του­ρι­σμού και για να γίνει πόλη παρα­γω­γής κινη­μα­το­γρα­φι­κών ταινιών.

Την ίδια ώρα οι παι­δι­κοί σταθ­μοί είναι ακό­μα λιγό­τε­ροι από πέρ­σι, ενώ χαρα­κτή­ρι­σε προ­κλη­τι­κή την κατά­στα­ση στην προ­σχο­λι­κή αγω­γή, όπου για τρί­τη συνε­χό­με­νη χρο­νιά θα φιλο­ξε­νη­θεί σε προκάτ.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο