Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Ελικόπτερο συνετρίβη σε κτίριο στο Μανχάταν

Του­λά­χι­στον ένας άνθρω­πος σκο­τώ­θη­κε από τη συντρι­βή ελι­κο­πτέ­ρου σε κτί­ριο στο Μαν­χά­ταν, λίγα λεπτά μετά το μεση­μέ­ρι, τοπι­κή ώρα, μετα­δί­δουν διε­θνή πρα­κτο­ρεία ειδή­σε­ων επι­κα­λού­με­να την πυρο­σβε­στι­κή υπη­ρε­σία της Νέας Υόρκης.

Το ελι­κό­πτε­ρο συνε­τρί­βη σε κτί­ριο στην 7η Λεω­φό­ρο, στο κέντρο του Μαν­χά­ταν, ανά­με­σα στην 51η και 52η Οδό.

Σύμ­φω­να με το CNBC, πρό­κει­ται για ένα κτί­ριο 54 ορό­φων, το Axa Equitable Center, όπου στε­γά­ζο­νται γρα­φεία της BNP Paribas, της Citibank και της δικη­γο­ρι­κής εται­ρεί­ας Willkie Farr & Gallagher.

Σύμ­φω­να με αμε­ρι­κα­νι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης, ο κυβερ­νή­της της Νέας Υόρ­κης Άντριου Κουό­μο, που έφτα­σε στο σημείο του δυστυ­χή­μα­τος, είπε ότι δεν υπάρ­χουν ενδεί­ξεις ότι πρό­κει­ται για τρο­μο­κρα­τι­κή ενέργεια.

Σε δηλώ­σεις του σε δημο­σιο­γρά­φους, σύμ­φω­να με το Reuters, είπε ότι το ελι­κό­πτε­ρο επι­χεί­ρη­σε να κάνει ανα­γκα­στι­κή προ­σγεί­ω­ση στη στέ­γη ενός κτιρίου.

Σύμ­φω­να με ανάρ­τη­ση της πυρο­σβε­στι­κής υπη­ρε­σί­ας στο Twitter, πυρο­σβέ­στες έχουν σπεύ­σει στο σημείο, ενώ το περι­στα­τι­κό εκτυ­λί­χθη­κε εν μέσω βρο­χε­ρού καιρού.

Οι αρχές έχουν απο­κλεί­σει την πρό­σβα­ση στην περιο­χή. Αυτό­πτες μάρ­τυ­ρες είπαν ότι τα γει­το­νι­κά κτί­ρια εκκε­νώ­θη­καν από την αστυ­νο­μία και την πυροσβεστική.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο