Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν βιολογικά και τοξικά δολοφονικά όπλα σε 30 εργαστήρια ανα τον κόσμο

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της //

(Το κέντρο ερευ­νών Richard G. Lugar, στην φωτο­γρα­φία του Σπούτ­νικ, βρί­σκε­ται κοντά στην γεωρ­για­νή πρω­τεύ­ου­σα Τιφλί­δα, και είναι μια από τις τοπο­θε­σί­ες όπου πραγ­μα­το­ποιεί­ται πρό­γραμ­μα βιο­λο­γι­κών όπλων του στρα­τού των ΗΠΑ).

«Πραγ­μα­τι­κό­τη­τες που πρέ­πει να γίνουν γνω­στές». Έτσι ξεκι­νά­ει το άρθρο της Γκράν­μα, εφη­με­ρί­δας του ΚΚ Κού­βας. Η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα που περι­γρά­φει ξεπερ­νά την πιο τρε­λή, διε­στρα­μmέ­νη φαντα­σία. Μια φρι­χτή προ­ε­τοι­μα­σία «βρώ­μι­κων» όπλων κατά της ανθρω­πό­τη­τας που θα δια­δί­δο­νται με έντο­μα είναι σε στά­διο πραγ­μα­το­ποί­η­σης από την στρα­τιω­τι­κή-πολε­μι­κή μηχα­νή των ΗΠΑ. Δεν τους στα­μα­τά ούτε ο θάνα­τος αθώ­ων ανθρώ­πων-πει­ρα­μα­τό­ζω­ων, ούτε οι απα­γο­ρεύ­σεις του ΟΗΕ. Η υπο­κρι­σία τους είναι πως έχουν ματο­κυ­λί­σει τον πλα­νή­τη με την ίδια δικαιο­λο­γία για άλλους, καθό­λα ψεύ­τι­κη, για την κυριαρ­χία των μονο­πω­λί­ων τους.

Ολό­κλη­ρο το άρθρο:

«Το επι­στή­μο­νι­κό Περιο­δι­κό Science magazine απο­κα­λύ­πτει πώς ο στρα­τός των ΗΠΑ παρα­σκευά­ζει θανα­τη­φό­ρους ιούς, βακτη­ρί­δια, και τοξί­νες για πολε­μι­κούς σκο­πούς, σε κατά­φω­ρη παρα­βί­α­ση της σύμ­βα­σης για την απα­γό­ρευ­ση των βιο­λο­γι­κών όπλων (BWC) του ΟΗΕ.

Το ρωσι­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων Sputnik ανα­φέ­ρει ότι ειδι­κοί της εξε­λι­κτι­κής γενε­τι­κής, βιοη­θι­κής και δικαί­ου σε Γερ­μα­νι­κά και Γαλ­λι­κά πανε­πι­στή­μια, δηλώ­νουν ότι το στρα­τιω­τι­κό πρό­γραμ­μα των ΗΠΑ που επι­διώ­κει να χρη­σι­μο­ποι­ή­σει έντο­μα για να μετα­δώ­σει γενε­τι­κά τρο­πο­ποι­η­μέ­νους ιούς απο­τε­λεί παρα­βί­α­ση της BWC.

 Έρευ­να της βουλ­γά­ρας δημο­σιο­γρά­φου Dilyana Gaytandzhieva, απο­κα­λύ­πτει ότι επι­στή­μο­νες βιο­λό­γοι δοκι­μά­ζουν μεταλ­λαγ­μέ­νους από ανθρώ­πους ιούς στα εργα­στή­ρια του Πεντα­γώ­νου σε του­λά­χι­στον 25 χώρες, κάτω από διπλω­μα­τι­κή κάλυψη.

Η δημο­σιο­γρά­φος ανα­φέ­ρει ότι ο Αμε­ρι­κά­νι­κος Οργα­νι­σμός « Άμυ­να για την μεί­ω­ση απει­λής» (DTRA) χρη­μα­το­δο­τεί τέτοια εργα­στή­ρια μέσα από ένα στρα­τιω­τι­κό πρό­γραμ­μα δισε­κα­τομ­μυ­ρί­ων δολα­ρί­ων γνω­στό ως «Συνε­ται­ρι­στι­κό βιο­λο­γι­κό πρό­γραμ­μα εμπλο­κής» (CBEP).

20181105_220134

Οι επι­στή­μο­νες θέτουν το ερώ­τη­μα στο Πεντά­γω­νο για το λεγό­με­νο ερευ­νη­τι­κό έργο στο άρθρο τους στο περιο­δι­κό Science, με τίτλο «Γεωρ­γι­κή έρευ­να, ή ένα νέο σύστη­μα βιο­λο­γι­κού όπλου;».

Το έργο προ­τεί­νει να εισα­γά­γει «λοι­μώ­δεις γενε­τι­κώς ιούς που έχουν σχε­δια­στεί για να επε­ξερ­γα­στούν καλ­λιέρ­γειες χρω­μο­σω­μά­των απευ­θεί­ας στό πεδίο» μέσω της δια­σπο­ράς από έντομα. 

Σύμ­φω­να με τους συγ­γρα­φείς, τα χαρα­κτη­ρι­στι­κά αυτά δεί­χνουν ότι η δρά­ση αυτή προ­τί­θε­ται να χρη­σι­μο­ποι­η­θεί επι­θε­τι­κά, για να δημιουρ­γή­σει βιο­λο­γι­κά όπλα. 

Το ερώ­τη­μα των επι­στη­μό­νων ειναι επί­και­ρο ακό­μη περισ­σό­τε­ρο σήμε­ρα, που χιλιά­δες φορές, επα­να­λή­φθη­κε το ψέμα της κατο­χής όπλων μαζι­κής κατα­στρο­φής σαν πρό­σχη­μα για τον πόλε­μο στο Ιράκ, αλλά και η χει­ρα­γώ­γι­ση της κοι­νής γνώ­μης για να δικαιο­λο­γή­σουν τους βομ­βαρ­δι­σμούς στη Συρία, κατη­γο­ρώ­ντας τον στρα­τό της για την χρή­ση χημι­κών όπλων. 

Καθή­κον του τύπου — που συχνά δεν έχει εκπλη­ρω­θεί — είναι να απο­δο­μή­σει τα ψέμα­τα που σκο­πί­μως κατα­σκευά­ζο­νται προς όφε­λος της οικο­νο­μι­κής ηγε­μο­νί­ας και για γεω­στρα­τη­γι­κά συμφέροντα.

Ο μόνος τρό­πος για να σωθεί η ανθρω­πό­τη­τα από τον πόλε­μο είναι μέσα από την αλή­θεια, η οποία πρέ­πει να υπε­ρι­σχύ­ει του στρα­τιω­τι­κού ή βιο­λο­γι­κού σχε­δί­ου, όπως και να το ονο­μά­ζουν, που κρύ­βει θανα­τη­φό­ρους στόχους.

20181105_220504

Μια πολύ πρό­σφα­τη κατη­γο­ρία, που ελά­χι­στα προ­βάλ­λε­ται από τα δυτι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης, είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν περι­κυ­κλώ­σει την Ρωσία και την Κίνα με εργα­στή­ρια βιο­λο­γι­κών όπλων. 

«Οι Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες αυξά­νουν στα­θε­ρά την βιο­λο­γι­κή έρευ­να και τον έλεγ­χο παθο­γό­νων μικρο­ορ­γα­νι­σμών όχι μόνο στις πρώ­ην σοβιε­τι­κές δημο­κρα­τί­ες. Περισ­σό­τε­ρα από 30 εργα­στή­ρια ελεγ­χό­με­να από τις ΗΠΑ με ένα υψη­λό επί­πε­δο προ­στα­σί­ας λει­τουρ­γούν και εκσυγ­χρο­νί­ζο­νται συνε­χώς σήμε­ρα, όπως επι­βε­βαιώ­θη­κε από τα επί­ση­μα στοι­χεία του ΟΗΕ,» δήλω­σε ο Υπο­στρά­τη­γος Ιγκόρ Kirillov.

Ο Ρώσος στρα­τιω­τι­κός ανα­φέ­ρε­ται στο Κέντρο Richard G. Lugar πού βρί­σκε­ται κοντά στην γεωρ­για­νή πρω­τεύ­ου­σα Τιφλί­δα, σημειώ­νο­ντας, «Το κέντρο Lugar είναι μόνο ένα μικρό στοι­χείο του εκτε­τα­μέ­νου προ­γράμ­μα­τος βιο­λο­γι­κών όπλων των ΗΠΑ». 

Ο Kirillov σημειώ­νει ότι τα στοι­χεία που δημο­σιεύ­ο­νται από τον πρώ­ην Υπουρ­γό της κρα­τι­κής ασφά­λειας της Γεωρ­γί­ας, Ιγκόρ Giorgadze, έχουν ρίξει φως σχε­τι­κά με την κατά­στα­ση στη νότια Ρωσία, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων των πει­ρα­μά­των για την εξά­πλω­ση του ιού της αφρι­κα­νι­κής πανώ­λης των χοίρων.

Τα έγγρα­φα κατα­γρά­φουν τον θάνα­το του­λά­χι­στον 73 γεωρ­για­νών ασθε­νών από το 2015, σύμ­φω­να με τους ισχυ­ρι­σμούς του Ιγκόρ Giorgadze, που χρη­σι­μο­ποιού­νται σε πει­ρά­μα­τα στο εργα­στή­ριο της Richard Lugar, με το πρό­σχη­μα της ιατρι­κής θεραπείας.

Η Ισπα­νι­κή καθη­με­ρι­νή εφη­με­ρί­δα El País πρό­σφα­τα ανέ­φε­ρε για το στρα­τιω­τι­κό πρό­γραμ­μα των ΗΠΑ της εξά­πλω­σης ιών μέσω εντό­μων, σημειώ­νο­ντας ότι Ευρω­παί­οι επι­στή­μο­νες φοβού­νται την πιθα­νή χρή­ση τους ως ανε­ξέ­λεγ­κτα βιο­λο­γι­κά όπλα. 

Το πρό­γραμ­μα βιο­λο­γι­κών όπλων των ΗΠΑ ξεκί­νη­σε επί­ση­μα την άνοι­ξη του 1943. Η Έρευ­να συνε­χί­στη­κε μετά από τον Β’ Παγκό­σμιο πόλε­μο όταν οι Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες έχτι­σαν ένα μεγά­λο οπλο­στά­σιο βιο­λο­γι­κών παρα­γό­ντων και όπλων. Το πρό­γραμ­μα, τηρού­νταν απόρ­ρη­το, και απο­τέ­λε­σε θέμα κατα­δί­κης όταν ανα­κα­λύ­φθη­κε ότι εργα­στη­ρια­κές και δοκι­μές πεδί­ου πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν συχνά σε άτο­μα χωρίς τη συγκα­τά­θε­σή τους.

Σύμ­φω­να με τον ανα­λυ­τή του Σπούτ­νικ, Alexander Khrolenko, οι τρέ­χου­σα καταγ­γε­λί­ες δεί­χνουν ότι η Ουά­σινγ­κτον έχει δημιουρ­γή­σει βιο­λο­γι­κά όπλα για ένα νέο παγκό­σμιο πόλε­μο, και τα έχει δοκι­μά­σει στα κρά­τη της Βαλτικής».

Τα σύν­νε­φα του πολέ­μου μας ετοι­μά­ζουν κάτι πιο πρω­τό­γνω­ρο και τρο­μα­κτι­κό, αν δεν προ­λά­βει η εργα­τι­κή τάξη και ο λαός να στα­μα­τή­σει τα σχε­διά τους και να τους αφαι­ρέ­σει την εξου­σία στα­μα­τώ­ντας έτσι και τον γενι­κευ­μέ­νο πόλε­μο που η προ­ε­τοι­μα­σία των Αμε­ρι­κά­νων δεί­χνει πως πλη­σιά­ζει. 

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία

«Η Σου­η­δία θα μπο­ρού­σε να είναι ένας πιθα­νός τόπος συνά­ντη­σης για συνο­μι­λί­ες τερ­μα­τι­σμού του πολέ­μου στην Υεμέ­νη. Οι συνο­μι­λί­ες μπο­ρούν να αρχί­σουν στο τέλος του Νοέμβρη».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο