Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Και άλλο κρούσμα αστυνομικής βίας — Πυροβόλησαν στο πρόσωπο ανάπηρο

Ένα ακό­μη κρού­σμα αστυ­νο­μι­κής βίας κατα­γρά­φτη­κε, αυτή τη φορά στο Λος Άντζε­λες, με θύμα έναν άστε­γο καθη­λω­μέ­νο σε ανα­πη­ρι­κή καρέ­κλα, ο οποί­ος πυρο­βο­λή­θη­κε στο πρό­σω­πο με πλα­στι­κή σφαί­ρα από αστυνομικό.

Το περι­στα­τι­κό έλα­βε χώρα την περα­σμέ­νη Τρί­τη, ωστό­σο όπως γρά­φουν οι «LA Times» έρχε­ται τώρα στη δημο­σιό­τη­τα, καθώς ο φωτο­γρά­φος που τρά­βη­ξε τις φωτο­γρα­φί­ες αυτές, με το ψευ­δώ­νυ­μο FWDSET, είχε συλ­λη­φθεί από τους αστυνομικούς.

Όπως γρά­φει η «Los Angeles Daily News», την Τρί­τη συγκε­ντρώ­θη­καν πάνω από 5.000 δια­δη­λω­τές στο δημαρ­χείο του Λος Άντζε­λες για να δια­μαρ­τυ­ρη­θούν για τη δολο­φο­νία του Τζορτζ Φλόιντ, αλλά και για την πολι­τι­κή του Ντό­ναλντ Τραμπ. Η αστυ­νο­μία προει­δο­ποί­η­σε τους δια­δη­λω­τές να απο­μα­κρυν­θούν καθώς τέθη­κε σε ισχύ η απα­γό­ρευ­ση κυκλο­φο­ρί­ας μετά τις 8.00 το από­γευ­μα, με εκεί­νους να μη φεύ­γουν. Απο­τέ­λε­σμα ήταν να ακο­λου­θή­σει βίαιη κατα­στο­λή με ενστό­λους να ρίχνουν πλα­στι­κές σφαί­ρες προς τους διαδηλωτές.

Ο FWDSET ανάρ­τη­σε στο δια­δί­κτυο τις φωτο­γρα­φί­ες, σημειώ­νο­ντας πως ο άτυ­χος άνδρας δέχθη­κε εξ επα­φής πυρά «ενώ είναι ξεκά­θα­ρο πως δεν δια­δή­λω­νε, δεν είχε σχέ­ση με τα συμβάντα».

Η Αστυ­νο­μία του Λος Άντζε­λες (LAPD) ανα­κοί­νω­σε πως ξεκι­νά έρευ­να για τους αστυ­νο­μι­κούς οι οποί­οι απα­θα­να­τί­στη­καν να χρη­σι­μο­ποιούν τα γκλοπ τους ενα­ντί­ον δια­δη­λω­τών, σύμ­φω­να με τον εκπρό­σω­πο του τμή­μα­τος Joshua Rubenstein. Νωρί­τε­ρα μέσα στη βδο­μά­δα ο επι­κε­φα­λής του Michel Moore ανα­κοί­νω­νε πως οι δυνά­μεις της πόλης έπρε­πε να δεί­ξουν «περισ­σό­τε­ρη απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα και δύνα­μη» στην αντι­με­τώ­πι­ση των πορειών.

astunomiki via2

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο