Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την Αριστούλα Ελληνούδη

ο Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο της ΕΣΗΕΑ ανα­κοι­νώ­νει με θλί­ψη την απώ­λεια της συνα­δέλ­φου Αρι­στέ­ας Ελληνούδη-Περλέγκα. 

Η Αρι­στέα Ελλη­νού­δη –Περ­λέ­γκα γεν­νή­θη­κε το 1944 στην Αθή­να. Αφού τελεί­ω­σε το εξα­τά­ξιο νυχτε­ρι­νό γυμνά­σιο, εξαι­τί­ας των διώ­ξε­ων που υπέ­στη η οικο­γέ­νειά της από το μετεμ­φυ­λια­κό κρά­τος, σπού­δα­σε στην Δρα­μα­τι­κή Σχο­λή του Εθνι­κού Θεά­τρου από όπου και απο­φοί­τη­σε το 1966 με άρι­στα. Άσκη­σε το επάγ­γελ­μα του ηθο­ποιού από το καλο­καί­ρι του 1966 έως τον Απρί­λιο του 1978 και συνέ­βα­λε απο­φα­σι­στι­κά στη μάχη που δόθη­κε για την επα­να­σύ­στα­ση του Σωμα­τεί­ου Ελλή­νων Ηθοποιών.

Από το 1976 ξεκί­νη­σε να εργά­ζε­ται ως καλ­λι­τε­χνι­κός συντά­κτης και κρι­τι­κός θεά­τρου στο «Ριζο­σπά­στη», ενώ αργό­τε­ρα υπήρ­ξε υπεύ­θυ­νη του πολι­τι­στι­κού και τηλε­ο­πτι­κού τμή­μα­τος της εφη­με­ρί­δας και μέλος της συντα­κτι­κής επιτροπής.

Η Αρι­στέα Ελλη­νού­δη –  Περ­λέ­γκα υπήρ­ξε συνε­πής και υπεύ­θυ­νη συνά­δελ­φος, ευγε­νι­κή, καταρ­τι­σμέ­νη, με ήθος και ευαι­σθη­σία για τα εργα­σια­κά προ­βλή­μα­τα. Από τα νεα­νι­κά της χρό­νια συμ­με­τεί­χε στους κοι­νω­νι­κούς αγώ­νες και στην πάλη για καλύ­τε­ρες συν­θή­κες εργα­σί­ας. Αξιο­πρε­πής και αγω­νί­στρια αφιέ­ρω­σε τη ζωή της στη μάχη για μία δικαιό­τε­ρη κοι­νω­νία που θα αφου­γκρά­ζε­ται τους κόπους και τις αγω­νί­ες των εργαζομένων.

Το Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο της ΕΣΗΕΑ συλ­λυ­πεί­ται τον μονά­κρι­βό γιο της Γιάν­νο  και απο­χαι­ρε­τά την εκλε­κτή συνάδελφο.

Η πολι­τι­κή κηδεία της Αρι­στέ­ας Ελλη­νού­δη-Περ­λέ­γκα θα γίνει την Πέμ­πτη, 17 Αυγού­στου, στη 1 το μεση­μέ­ρι στο Νεκρο­τα­φείο της Καισαριανής.

 

Καλό ταξί­δι Αρι­στού­λα Ελληνούδη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο