Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Βόρεια Κορέα «στολίζει» τον Τζο Μπάιντεν: Είναι «υπέργηρος με άνοια» και «αδύναμος» να ασκήσει εξουσία

Οξύ­τα­τη φρα­στι­κή επί­θε­ση ενα­ντί­ον του αμε­ρι­κα­νού προ­έ­δρου εξα­πέ­λυ­σε το επί­ση­μο βορειο­κο­ρε­α­τι­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων KCNA χαρα­κτη­ρί­ζο­ντάς τον «υπέρ­γη­ρο» και «αδύ­να­μο», ως απά­ντη­ση στα σχό­λια του Τζο Μπάι­ντεν περί «εγκλη­μά­των πολέ­μου» του Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν στην Ουκρανία.

Ο Μπάι­ντεν έχει κατη­γο­ρή­σει επα­νει­λημ­μέ­να τον ρωσι­κό στρα­τό και τον ρώσο πρό­ε­δρο για εγκλή­μα­τα πολέ­μου. Ιδιαί­τε­ρη αίσθη­ση ωστό­σο προ­κά­λε­σε στην Ουά­σινγ­κτον και σε άλλες δυτι­κές πρω­τεύ­ου­σες στα τέλη Μαρ­τί­ου, όταν είπε πως ο κ. Πού­τιν «δεν μπο­ρεί να παρα­μεί­νει στην εξουσία».

«Τόσο ανεύ­θυ­να σχό­λια δεν θα μπο­ρού­σαν να γίνουν παρά από έναν από­γο­νο των γιάν­κη­δων, δεξιο­τε­χνών από παλιά στις επι­θέ­σεις και τις ραδιουρ­γί­ες», ανέ­φε­ρε σε σχό­λιό του το KCNA, χθες Σάββατο.

Όμως επί­σης «θα μπο­ρού­σε να εξα­χθεί το συμπέ­ρα­σμα ότι (ο κ. Μπάι­ντεν) έχει πρό­βλη­μα στις δια­νοη­τι­κές του λει­τουρ­γί­ες, ότι τα ανεύ­θυ­να σχό­λιά του δεν είναι παρά από­δει­ξη της απε­ρι­σκε­ψί­ας ενός υπέρ­γη­ρου με άνοια», κατά το κεί­με­νο, στο οποίο δεν ανα­φέ­ρε­ται το όνο­μα του αμε­ρι­κα­νού προέδρου.

«Το μέλ­λον των ΗΠΑ μοιά­ζει σκο­τει­νό με κάποιον τόσο αδύ­να­μο στην εξου­σία», προστίθεται.

Η Πιον­γκ­γιάνγκ υπο­στη­ρί­ζει ανοι­κτά τη Ρωσία, κρά­τος που συγκα­τα­λέ­γε­ται στους λιγο­στούς συμ­μά­χους της σε διε­θνές επί­πε­δο, στον πόλε­μο στην Ουκρα­νία. Κατη­γο­ρεί την Ουά­σινγ­κτον ότι βρί­σκε­ται «στη ρίζα» της σημε­ρι­νής κρίσης.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από KCNA, ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο