Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την επέμβαση της ΕΕ στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας

Σε δήλω­σή της η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ σχε­τι­κά το ψήφι­σμα για τις εκλο­γές στη Βενε­ζου­έ­λα τονίζει:

« κατα­ψή­φι­σε το απα­ρά­δε­κτο και προ­κλη­τι­κό κοι­νό ψήφι­σμα Λαϊ­κού Κόμ­μα­τος, Σοσιαλ­δη­μο­κρα­τών και Φιλε­λεύ­θε­ρων που συνι­στά ακό­μα μια επέμ­βα­ση στις εσω­τε­ρι­κές υπο­θέ­σεις της Βενε­ζου­έ­λας, ζητώ­ντας την ανα­βο­λή των επι­κεί­με­νων εκλο­γών στη χώρα αυτή και τη διε­ξα­γω­γή τους με τους όρους που βάζει η ΕΕ.

Το ψήφι­σμα απο­τε­λεί έναν ακό­μη κρί­κο στην κλι­μά­κω­ση της ιμπε­ρια­λι­στι­κής επι­θε­τι­κό­τη­τας της ΕΕ ενά­ντια στο λαό της χώρας αυτής, με στό­χο την προ­ώ­θη­ση των θέσε­ων και των συμ­φε­ρό­ντων των ευρω­παϊ­κών μονο­πω­λια­κών ομί­λων στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή της Λατι­νι­κής Αμερικής.

Το Ευρω­κοι­νο­βού­λιο έχει …επά­ξια κατα­κτή­σει το ρόλο του σημαιο­φό­ρου όλων των ιμπε­ρια­λι­στι­κών επεμ­βά­σε­ων και πολέ­μων της ΕΕ και των συμ­μά­χων της, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στο Αφγα­νι­στάν, στη Γιου­γκο­σλα­βία, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, σε ολό­κλη­ρο τον κόσμο. Νομι­μο­ποιεί και “ξεπλέ­νει” όλα τα ιμπε­ρια­λι­στι­κά εγκλή­μα­τα κάτω από τα γνω­στά πλέ­ον στους λαούς υπο­κρι­τι­κά προ­σχή­μα­τα περί “δημο­κρα­τί­ας” και “ανθρω­πί­νων δικαιωμάτων”.

Το ΚΚΕ δεν ανα­γνω­ρί­ζει στους ιμπε­ρια­λι­στές, την ΕΕ και τα όργα­νά της, που πρω­το­στα­τούν στις επεμ­βά­σεις, στους πολέ­μους, στο αιμα­το­κύ­λι­σμα των λαών, να παρι­στά­νουν τον “υπε­ρα­σπι­στή” των λαϊ­κών ελευ­θε­ριών και δικαιω­μά­των, να ανα­μει­γνύ­ο­νται στις εσω­τε­ρι­κές υπο­θέ­σεις άλλων χωρών. Εκφρά­ζει τη στα­θε­ρή αλλη­λεγ­γύη του στον εργα­ζό­με­νο λαό της Βενε­ζου­έ­λας και υπε­ρα­σπί­ζε­ται το δικαί­ω­μά του να απο­φα­σί­ζει ο ίδιος για τα συμ­φέ­ρο­ντά του».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο