Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Λαϊκή Συσπείρωση φέρνει το θέμα του Σχολείου Μεταναστών στο Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Ιωνίας — Τι θα κάνετε κ. Γκότση;

Το θέμα της λει­τουρ­γί­ας του σχο­λεί­ου των μετα­να­στών και πιο συγκε­κρι­μέ­να της απόρ­ρι­ψης « αιτή­μα­τος του συλ­λό­γου εκπαι­δευ­τι­κών ΣΕΦΕΡΗΣ για την παρα­χώ­ρη­ση 2 αιθου­σών στο 4ο Δημο­τι­κό σχο­λείο από το Δ.Σ της πρω­το­βάθ­μιας σχο­λι­κής επι­τρο­πής» ζητεί η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Ν.Ιωνίας ζητά­ει να εισα­χθεί στην ημε­ρή­σια διά­τα­ξη του πρώ­του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου.  Όπως χαρα­κτη­ρι­στι­κά ανα­φέ­ρει η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση «Φέρ­νου­με το θέμα στο δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο που είναι εκεί­νο το πολι­κό όργα­νο που μπο­ρεί να απο­φα­σί­σει, να δώσει λύσει στο πρό­βλη­μα που έχει δημιουρ­γή­σει η από­φα­ση των εκπρο­σώ­πων των παρα­τά­ξε­ων που τους έστει­λαν να τις εκπρο­σω­πή­σουν. Ο καθέ­νας ας πάρει τις ευθύ­νες του».

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ν.ΙΩΝΙΑΣ

Προς
Τον πρό­ε­δρο του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου Ν.Ιωνίας κ.Χ. Αναμουρλόγλου.

Κοι­νο­ποί­η­ση Δήμαρ­χο Ν.Ιωνίας κ. Η. Γκότση.

Η λαϊ­κή συσπεί­ρω­ση Ν.Ιωνίας ζητά­ει να εισα­χθεί στην ημε­ρή­σια διά­τα­ξη του πρώ­του δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου, το θέμα της απόρ­ρι­ψης αιτή­μα­τος του συλ­λό­γου εκπαι­δευ­τι­κών ΣΕΦΕΡΗΣ για την παρα­χώ­ρη­ση 2 αιθου­σών στο 4ο Δημο­τι­κό σχο­λείο από το Δ.Σ της πρω­το­βάθ­μιας σχο­λι­κής επι­τρο­πής,  που εδώ και 5 χρό­νια τα μέλη του συμ­βά­λουν εθε­λο­ντι­κά στην εκμά­θη­ση της Ελλη­νι­κής γλώσ­σας και ταυ­τό­χρο­να στην όσο το δυνα­τόν ποιο ομα­λή έντα­ξη αυτών των ανθρώ­πων στην ελλη­νι­κή κοινωνία.

Είναι αδια­νό­η­το και ταυ­τό­χρο­να θλι­βε­ρό και παρα­πέ­μπει σε ρατσι­στι­κές αντι­λή­ψεις, εκπρό­σω­ποι της σχο­λι­κής κοι­νό­τη­τας, αντί να δίνουν προ­τε­ραιό­τη­τα και διέ­ξο­δο στη λύση των οξυ­μέ­νων προ­βλη­μά­των που αντι­με­τω­πί­ζουν οι μετα­νά­στες, για να κάνουν τη ζωή τους πιο ανθρώ­πι­νη, να βάζουν εμπό­δια, όχι μόνο σε αυτούς, αλλά και στη δρά­ση και τις πρω­το­βου­λί­ες ενός συλ­λό­γου που πραγ­μα­τι­κά εθε­λο­ντι­κά κάνει ότι μπο­ρεί για να βοη­θή­σει, υπε­ρα­σπι­ζό­με­νος ταυ­τό­χρο­να βασι­κά δικαώματα.

Η δημο­τι­κή Αρχή πρώ­τα και κύρια, αλλά και οι παρα­τά­ξεις που υπο­δει­κνύ­ουν τους εκπρο­σώ­πους τους στο συγκε­κρι­μέ­νο όργα­νο, έχουν σοβα­ρές πολι­τι­κές ευθύ­νες, για­τί για τέτοιου είδους απο­φά­σεις, το λιγό­τε­ρο που μπο­ρεί να σκε­φτεί κανείς, είναι ότι έρχο­νται σε αντί­θε­ση με τις μεγα­λό­στο­μες δια­κη­ρύ­ξεις τους, στο τερά­στιο θέμα των δικαιω­μά­των των μεταναστών.

Αντί ο ίδιος ο δήμος να ενδια­φερ­θεί να δια­θέ­σει δομές και να τους συν­δρά­μει με όλα τα μέσα που δια­θέ­τει, προ­βά­λει αστή­ρι­κτες δικαιο­λο­γί­ες για να τους καλύψει.

Φέρ­νου­με το θέμα στο δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο που είναι εκεί­νο το πολι­κό όργα­νο που μπο­ρεί να απο­φα­σί­σει, να δώσει λύσει στο πρό­βλη­μα που έχει δημιουρ­γή­σει η από­φα­ση των εκπρο­σώ­πων των παρα­τά­ξε­ων που τους έστει­λαν να τις εκπρο­σω­πή­σουν. Ο καθέ­νας ας πάρει τις ευθύ­νες του.

Για τη Λαϊ­κή Συσπείρωση
Οι Δημο­τι­κοί Σύμβουλοι
Π. Τσου­κα­λάς, Θ. Χαμα­λί­δης, Κ.Κατημερτζόγλου

Κύριε Γκό­τση, πάλι τα ίδια; – Και φέτος εμπό­δια στη λει­τουρ­γία του σχο­λεί­ου μεταναστών;

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο