Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Η Σοβιετική Ρωσία έσωσε πάνω από δέκα φορές περισσότερους Εβραίους από τη ναζιστική εξολόθρευση, όσο όλος ο υπόλοιπος κόσμος»

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της // 

Ένας ακό­μη μύθος της μαύ­ρης προ­πα­γάν­δας για διώ­ξεις των Εβραί­ων από την Σοβιε­τι­κή Ένω­ση και τον Στά­λιν καταρ­ρί­πτε­ται. Τον καταρ­ρί­πτουν οι ίδιοι οι Εβραί­οι της μαύ­ρης επο­χής του Ολοκαυτώματος.

Η παρα­κά­τω δημο­σί­ευ­ση είναι παρ­μέ­νη από τα Αρχεία του “Εβραϊ­κού Τηλε­γρα­φι­κού Οργα­νι­σμού” που  περι­λαμ­βά­νει άρθρα που δημο­σιεύ­τη­καν από το 1923 έως το 2008.

judar4

“Η Σοβιε­τι­κή Ρωσία έσω­σε πάνω από δέκα φορές περισ­σό­τε­ρους Εβραί­ους από τη ναζι­στι­κή εξο­λό­θρευ­ση, όσο όλος ο υπό­λοι­πος κόσμος “, δήλω­σε σήμε­ρα 2 Ιου­λί­ου του 1943, ο James N. Rosenberg.

Ο Αμε­ρι­κα­νός Εβραί­ος ηγέ­της, δήλω­σε τα παρα­πά­νω, σήμε­ρα, στην εκδή­λω­ση  καλω­σο­ρί­σμα­τος της εβραϊ­κής, πολι­τι­στι­κής αντι­προ­σω­πεί­ας της Ρωσί­ας που δόθη­κε στο Astor Hotel απο­τε­λού­με­νη από τους Solomon Mikhoels και του Itzik Feffer, Στην υπο­δο­χή συμ­με­τεί­χαν αρκε­τές εκα­το­ντά­δες εκπρό­σω­ποι δια­φό­ρων εβραϊ­κών οργανώσεων.

Υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι βασί­στη­κε στην εκτί­μη­σή του για εκεί­νους που σώθη­καν, από τα στοι­χεία που συγκέ­ντρω­σε το Carnegie Endowment για τη Διε­θνή Ειρή­νη, ο κ. Rosenberg ανα­φέρ­θη­κε στην δημο­σί­ευ­ση του περιο­δι­κού  της οργά­νω­σης που τονί­ζει ότι “περί­που 1.750.000 Εβραί­οι κατά­φε­ραν να ξεφύ­γουν από τον Άξο­να από την έναρ­ξη των εχθροπραξιών”.

”Περί­που 1.600.000 δια­σώ­θη­καν  από την Σοβιε­τι­κή κυβέρ­νη­ση από την ανα­το­λι­κή Πολω­νία και στη συνέ­χεια από τα κατε­χό­με­να από τους Ναζί Σοβιε­τι­κά εδά­φη και μετα­φέρ­θη­καν στο εσω­τε­ρι­κό της Ρωσί­ας και πέρα ​​από τα Ουρά­λια. Περί­που 150.000 άλλοι κατά­φε­ραν με την βοή­θεια της να φτά­σουν στην Παλαι­στί­νη, τις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες και σε άλλες χώρες πέρα ​​από τις θάλασσες».

“Εμείς οι Εβραί­οι, δήλω­σε ο κ. Rosenberg, δικαί­ως ευχα­ρι­στού­με την Ρωσία για τις ανα­ρίθ­μη­τες πρά­ξεις συμπά­θειας για τους Εβραί­ους, που υιο­θε­τή­θη­καν από καλο­κά­γα­θους ανθρώ­πους και ομά­δες που σοκα­ρί­στη­καν  από την τρο­μα­κτι­κή τρα­γω­δία που έπλη­ξε τον λαό μας.

judar

Η Ρωσία επέ­λε­ξε να κάνει πρά­ξεις. Έδω­σε ζωή, άσυ­λο, ψωμί και κατα­φύ­γιο σε έναν τερά­στιο εβραϊ­κό πλη­θυ­σμό. Αυτά τα γεγο­νό­τα δεν είναι αρκε­τά γνωστά”.

Η γνω­στο­ποί­η­ση αυτών των πρά­ξε­ων σε όλους τους Εβραί­ους αυτής της χώρας απο­τε­λεί καθή­κον ύψι­στης σημα­σί­ας για το Εβραϊ­κό Συμ­βού­λιο. Πρέ­πει να ρωτή­σω τι θα συνέ­βαι­νε σε εκεί­νους τους Εβραί­ους αν η Ρωσία τους είχε αφή­σει  εκεί που ήταν;

”Σχο­λιά­ζο­ντας την εβραϊ­κή ζωή στη Ρωσία το 1926, όταν επι­σκέ­φθη­κε τις εβραϊ­κές αποι­κί­ες, ο κ. Rosenberg δήλω­σε ότι:

«ο κόσμος που προ­σεύ­χε­ται για μια δίκαιη και ανθε­κτι­κή ειρή­νη έχει να πάρει  ένα μεγά­λο μάθη­μα από τη Ρωσία για την μετα­χεί­ρι­ση των μειονοτήτων”.

“ Όσο για τον υπό­λοι­πο κόσμο, όταν συγκλή­θη­καν τριά­ντα δύο έθνη από το μεγά­λο ανθρω­πι­στή, τον Franklin D. Roosevelt, για να βοη­θή­σουν τους πρό­σφυ­γες, μόνο αυτό το γεν­ναιό­δω­ρο μικρό  έθνος, η Δομι­νι­κα­νή Δημο­κρα­τία, προ­σέ­φε­ρε άσυ­λο για ένα σημα­ντι­κό αριθ­μό Εβραί­ων. Κανείς άλλος.

Μετρώ­ντας τις απώ­λειες της Σοβιε­τι­κής Ρωσί­ας που ματώ­νει σ αυτό τον φοβε­ρό πόλε­μο και την τρα­γω­δία που βρή­κε τον λαό μας ανα­ρω­τιό­μα­στε αν θα μπο­ρού­σαν όλοι οι Εβραί­οι της Ευρώ­πης να ανα­πλη­ρώ­σουν τις απώ­λειες της μεγά­λης αυτής χώρας. 

Υπάρ­χει μια χώρα, η Ρωσία, όπου ο αντι­ση­μι­τι­σμός είναι έγκλη­μα κατά του κρά­τους, όπου στους ανθρώ­πους δίνο­νται, στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, ίσες ευκαι­ρί­ες στη ζωή, ανε­ξάρ­τη­τα από το χρώ­μα των μαλ­λιών ή του δέρ­μα­τος τους, το σχή­μα των μύτης τους, ή την κλί­ση των ματιών τους.

Αυτό ζητού­με εμείς οι Εβραί­οι από τον κόσμο, όχι μόνο για τον εαυ­τό μας, αλλά για όλους τους ανθρώ­πους και σαν απα­ραί­τη­τη προ­ϋ­πό­θε­ση για την παγκό­σμια ειρήνη ”

judar2

Τον μύθο των διώ­ξε­ων καταρ­ρί­πτουν οι ίδιοι οι Εβραί­οι που εκφρά­ζουν την ευγνω­μο­σύ­νη τους που η Σοβιε­τι­κή Ένω­ση όχι μόνο τους έσω­σε από την εξό­ντω­ση αλλά παρά τις τερά­στιες δυσκο­λί­ες που αντι­με­τώ­πι­ζε με την επί­θε­ση των Ναζί: “έδω­σε ζωή, άσυ­λο, ψωμί και κατα­φύ­γιο” χωρίς καμία προ­κα­τά­λη­ψη. Επι­θυ­μούν να ενη­με­ρώ­σουν και τους υπό­λοι­πους για την αμέ­ρι­στη βοή­θεια που έδω­σε η Σοβιε­τι­κή Ένω­ση. Την θεω­ρούν πρό­τυ­πο αντι­με­τώ­πι­σης μειο­νο­τή­των, ανθρώ­πων που βρί­σκο­νται σε ανά­γκη. Κανείς άλλος δεν τους βοή­θη­σε στην πρά­ξη. Φτά­νουν στο σημείο να ζητούν ακό­μη να μετα­κο­μί­σουν όλοι οι Εβραί­οι της Ευρώ­πης στην Σοβιε­τι­κή Ένωση.

Μέσα από το κεί­με­νο φαί­νε­ται και η ανω­τε­ρό­τη­τα του εργα­τι­κού κρά­τους και του Σοβιε­τι­κού ανθρώ­που. Στις μέρες που ζού­με με την έξαρ­ση του ρατσισμού,του αντι­ση­μι­τι­σμού αλλά και της ενί­σχυ­σης της ακρο­δε­ξιάς και των επι­γό­νων του Άξο­να, οι δηλώ­σεις και οι δια­πι­στώ­σεις του ηγέ­τη των Εβραί­ων εκεί­νης της επο­χής δεί­χνουν πόσο απα­ραί­τη­τος είναι ο αγώ­νας για μια άλλη ανώ­τε­ρη κοι­νω­νία, σαν αυτή που υπήρ­χε στην Σοβιε­τι­κή Ένω­ση όπως περι­γρά­φει το άρθρο. Ο κόσμος την έχει απα­ραί­τη­τη ανάγκη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο