Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η ταινία του Δημήτρη Σπύρου «Ο Ψύλλος» θα προβληθεί τη Δευτέρα 18 Ιούνη στο Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών

Η ται­νία του Δημή­τρη Σπύ­ρου «Ο Ψύλ­λος» θα προ­βλη­θεί τη Δευ­τέ­ρα 18 Ιού­νη, στην αυλή του ΕΕΤΕ (Βαλ­τε­τσί­ου 42, Εξάρχεια).

Η ώρα προ­βο­λής της ται­νί­ας είναι στις 9 μ. μ. και η είσο­δος θα είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για την ται­νία: Ένας δωδε­κά­χρο­νος μαθη­τής, που ζει σε κάποιο ορει­νό χωριό της Ολυ­μπί­ας, συντάσ­σει και δια­νέ­μει μια χει­ρό­γρα­φη εφη­με­ρί­δα με τίτλο «Ο Ψύλ­λος». Η τακτι­κή ταχυ­δρό­μη­ση της εφη­με­ρί­δας του σε διά­φο­ρα μέρη και τα γράμ­μα­τα που λαμ­βά­νει ως απά­ντη­ση, είναι ο μόνος τρό­πος να ταξι­δεύ­ει, να ξεφεύ­γει νοε­ρά από τα στε­νά όρια του χωριού. Για τους γονείς του, ανθρώ­πους του μερο­κά­μα­του, είναι μια ασχο­λία χωρίς πρα­κτι­κό αντί­κρι­σμα, ενώ για τους συγ­χω­ρια­νούς του, μια γρα­φι­κό­τη­τα προς χλευα­σμό. Μέχρι που κατα­φθά­νει από την Αθή­να μια δημο­σιο­γρά­φος, για να πάρει συνέ­ντευ­ξη από το νεα­ρό «εκδό­τη». Το απροσ­δό­κη­το ενδια­φέ­ρον της πρω­τεύ­ου­σας θα μετα­στρέ­ψει την πεποί­θη­ση όλων για την αξία της φυλ­λά­δας, όμως ο μαθη­τής θα παρα­μεί­νει πιστός στους στό­χους και τις επι­θυ­μί­ες του.

Ο Δημή­τρης Σπύ­ρου γεν­νή­θη­κε στα Διά­σελ­λα της Ολυ­μπί­ας το 1954. Σπού­δα­σε θέα­τρο και κινη­μα­το­γρά­φο. Εργά­στη­κε ως ηθο­ποιός, δημο­σί­ευ­σε ποι­ή­μα­τα και διη­γή­μα­τα, έγρα­ψε σενά­ρια για τηλε­ο­πτι­κές παρα­γω­γές και σκη­νο­θέ­τη­σε, πέρα από τις κινη­μα­το­γρα­φι­κές του ται­νί­ες, αρκε­τά ντο­κι­μα­ντέρ για την τηλε­ό­ρα­ση. Η ται­νία του «Ο ψύλ­λος» τιμή­θη­κε με το βρα­βείο «CIFEJ» στο Φεστι­βάλ του Βερο­λί­νου. Είναι Καλ­λι­τε­χνι­κός Διευ­θυ­ντής του Φεστι­βάλ ται­νιών για παι­διά και νέους Πύρ­γου — Αρχαί­ας Ολυμπίας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο