Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θέατρο «Εκάτη»: «Ζωή δίχως συμβιβασμούς»

Η Θεα­τρι­κή προ­σαρ­μο­γή του βιβλί­ου του Κωστή Σωτη­ρό­που­λου «Ζωή δίχως συμ­βι­βα­σμούς» (εκδό­σεις «Σύγ­χρο­νη Επο­χή») ανε­βαί­νει στο θέα­τρο «Εκά­τη» κάθε Τετάρ­τη, από την Τετάρ­τη 7 Μάρτη.

Το βιβλίο βασί­ζε­ται σε αλη­θι­νή ιστο­ρία και πρό­σω­πα μιας επο­χής που συντά­ρα­ξε την ελλη­νι­κή κοι­νω­νία (1936–1946). Τα σπου­δαία αυτά γεγο­νό­τα της επο­χής εκεί­νης ξετυ­λί­γο­νται στα­δια­κά, μέσα από τις ανα­μνή­σεις της ζωής του πρω­τα­γω­νι­στή του έργου, Σωκρά­τη, από τη φυλα­κή και αφο­ρούν τη ματιά του σε εκεί­να τα γεγο­νό­τα, τους ανθρώ­πους που σημά­δε­ψαν την πορεία και τον έρω­τα της ζωής του.

Στα πρό­σω­πα των πρω­τα­γω­νι­στών αυτών εκπρο­σω­πεί­ται ο ανώ­νυ­μος λαός, ο σύντρο­φος, ο φίλος, ο συγ­γε­νής, ο πατέ­ρας ή η μάνα. Μπο­ρεί να χάθη­καν, να μην ακού­στη­καν ποτέ, για­τί η ιστο­ρία γρά­φτη­κε από τους νικη­τές, αλλά κοσμούν τις ψυχές και τις ιδέ­ες των ανθρώ­πων, που παρ’ όλες τις επι­μέ­ρους δια­φο­ρές, πιστεύ­ουν αγνά σε μια παναν­θρώ­πι­νη κοι­νω­νία χωρίς πολέ­μους, χωρίς εκμε­τάλ­λευ­ση, χωρίς εξα­θλί­ω­ση, χωρίς τα σύγ­χρο­να ναρ­κω­τι­κά του σώμα­τος και της σκέψης.

Σκη­νο­θε­σία — Θεα­τρι­κή προ­σαρ­μο­γή: Δώρα Τζερουνιάν

Συμ­με­τέ­χουν κατά σει­ρά εμφά­νι­σης οι ηθοποιοί:

Δώρα Τζε­ρου­νιάν (Αφή­γη­ση)

Νίκος Καρα­γιώρ­γης (δάσκα­λος-καθο­δη­γη­τής)

Αντρέ­ας Γιαν­να­κού­λας (μικρός Σωκρά­της, Ελπιδοφόρος)

Γιάν­νης Σκό­δρας (Σωκρά­της)

Νίκη Ιωαν­νί­δου (μάνα, Νατά­σα, πόρνη )

Παρα­γω­γή: Epopsis

Οι παρα­στά­σεις θα γίνο­νται στο Θέα­τρο «Εκά­τη» (οδός Εκά­της 11) στην Πλα­τεία Κυψέ­λης κάθε Τετάρ­τη από 7 Μάρ­τη στις 21.00.

Για κρα­τή­σεις θέσε­ων στα τηλέ­φω­να 6973072904.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο