Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Μόνο το ΚΚΕ αποκαλύπτει ποια είναι η πηγή των σκανδάλων και της διαφθοράς πολιτικών προσώπων

«Φοβό­μα­στε ότι κι αυτή η περί­πτω­ση οδεύ­ει σε συγκά­λυ­ψη, όπως έγι­νε και άλλες φορές στο παρελ­θόν» ανέ­φε­ρε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας σε συνέ­ντευ­ξή του στη εφ. “Τα Νέα”, ενώ ως προς το καθε­στώς των προ­στα­τευό­με­νων μαρ­τύ­ρων απά­ντη­σε «είναι όνει­δος για όσους μιλά­νε εξ ονό­μα­τος της “αρι­στε­ράς” κι έχουν ακό­μα λίγη τσί­πα έστω να απο­δέ­χο­νται την τοπο­θέ­τη­ση του πρω­θυ­πουρ­γού ότι οι ανώ­νυ­μοι- προ­στα­τευό­με­νοι, υπο­τί­θε­ται, μάρ­τυ­ρες είναι ήρω­ες με διε­θνή διά­στα­ση μάλι­στα!!! Οι ήρω­ες πρέ­πει να ξέρει ο κ. Τσί­πρας δεν φορά­νε ποτέ κου­κού­λες ακό­μα κι όταν κιν­δυ­νεύ­ει η ίδια τους η ζωή».

Είπε ότι το ΚΚΕ είναι το μονα­δι­κό κόμ­μα μέσα στο ελλη­νι­κό Κοι­νο­βού­λιο που μιλά­ει καθα­ρά για τη βαρ­βα­ρό­τη­τα του συστή­μα­τος που έχει όνο­μα, είναι καπι­τα­λι­σμός, κάτι που στον ΣΥΡΙΖΑ «κάνουν πως δεν κατα­λα­βαί­νουν». «Οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ηλί­θιοι. Γι΄ αυτό επι­διώ­κουν να απο­κρύ­ψουν από τον ελλη­νι­κό λαό την αλή­θεια, να τον κοροϊ­δέ­ψουν και για όσα συγκε­κρι­μέ­να λέει το ΚΚΕ και για τον καπι­τα­λι­σμό και για την πολι­τι­κή τους. Για­τί μόνο το ΚΚΕ απο­κα­λύ­πτει χει­ρο­πια­στά που οφεί­λε­ται η σημε­ρι­νή και η χθε­σι­νή φαυ­λό­τη­τα, ποια είναι η πηγή των σκαν­δά­λων και της δια­φθο­ράς πολι­τι­κών προ­σώ­πων που στρογ­γυ­λο­κά­θο­νται στην καρέ­κλα της εξου­σί­ας» προσέθεσε.

Στην παρα­τή­ρη­ση ότι δεν φαί­νε­ται να ευο­δώ­νο­νται οι προ­σπά­θειες του ΚΚΕ για την συγκρό­τη­ση ενός μεγά­λου εργα­τι­κού κινή­μα­τος, απά­ντη­σε, επι­κα­λού­με­νος συγκε­κρι­μέ­να παρα­δείγ­μα­τα, ότι στην ελλη­νι­κή κοι­νω­νία είναι ζωντα­νές και δρα­στή­ριες οι εργα­τι­κές- λαϊ­κές δυνά­μεις που αγω­νιούν, που κινη­το­ποιού­νται σε καθη­με­ρι­νή βάση, σημεί­ω­σε ότι όσα συμ­βαί­νουν «δεν έχουν χαρα­κτη­ρι­στι­κά εξέ­γερ­σης σήμε­ρα. Ούτε κάποιος στα σοβα­ρά μπο­ρεί να ισχυ­ρι­στεί ότι βρι­σκό­μα­στε σε περί­ο­δο επα­να­στα­τι­κής κατά­στα­σης» προ­σθέ­το­ντας «όμως σε συν­θή­κες συνο­λι­κά αρνη­τι­κού συσχε­τι­σμού δύνα­μης και ιστο­ρι­κού πισω­γυ­ρί­σμα­τος, που βιώ­νου­με αυτά τα χρό­νια, είναι σημα­ντι­κή η προ­ε­τοι­μα­σία δυνά­με­ων, η προ­σπά­θεια ανα­σύ­ντα­ξής τους, το κρά­τη­μα αναμ­μέ­νης της σπί­θας μπο­ρεί να γίνει τελι­κά φλό­γα και φως ανάστασης».

Ο κ. Κου­τσού­μπας είπε ότι η ανα­βάθ­μι­ση των διεκ­δι­κή­σε­ων της Τουρ­κί­ας απέ­να­ντι στην Ελλά­δα δεν μπο­ρεί να κρυ­φτεί ούτε μέσω του κυβερ­νη­τι­κού εφη­συ­χα­σμού ούτε μέσω της ανα­γό­ρευ­σης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε εγγυ­η­τές των κυριαρ­χι­κών μας δικαιω­μά­των. «Το πιο επι­κίν­δυ­νο, όμως, είναι η προ­σπά­θεια της κυβέρ­νη­σης να παί­ξει το ρόλο σημαιο­φό­ρου του ΝΑΤΟ στην περιο­χή, για λογα­ρια­σμό του ελλη­νι­κού κεφα­λαί­ου που θέλει να πάρει μέρος στη μοι­ρα­σιά» υπο­γράμ­μι­σε, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι η σύγ­χρο­νη Ιστο­ρία της Ελλά­δας έχει αρκε­τά παρα­δείγ­μα­τα για το πώς, «μέσα σε κλά­σμα­τα δευ­τε­ρο­λέ­πτου, οι συμ­μα­χί­ες ανα­δια­τά­χθη­καν και οι δήθεν “στι­βα­ροί σύμ­μα­χοί” μας μετα­τρά­πη­καν σε πηγή για σύγ­χρο­νες τρα­γω­δί­ες, που ο λαός τις πλή­ρω­σε με το αίμα του».

Ως προς το θέμα της πΓΔΜ έκα­νε λόγο για προ­σπά­θεια της κυβέρ­νη­σης «να κλεί­σει ένα ζήτη­μα χωρίς τους ανα­γκαί­ους όρους, όπως είναι η απά­λει­ψη του αλυ­τρω­τι­σμού από το Σύνταγ­μα της πΓΔΜ» με την σπου­δή να εξη­γεί­ται και αυτή βάσει του ρόλου σημαιο­φό­ρου του ΝΑΤΟ που έχει ανα­λά­βει η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με χρο­νι­κό όριο την Σύνο­δο του ΝΑΤΟ τον Ιού­λιο που έχει στό­χο την έντα­ξη σε αυτό της πΓΔΜ κάτι το οποίο «κρύ­βει και η κυβέρ­νη­ση και όσοι άλλοι ανα­γο­ρεύ­ουν σε βασι­κό ζήτη­μα το όνο­μα και κρύ­βουν όλους τους άλλους επι­κίν­δυ­νους σχεδιασμούς».

Ανα­φέρ­θη­κε στην διαρ­κή όξυν­ση των ενδοϊ­μπε­ρια­λι­στι­κών αντα­γω­νι­σμών, προ­σθέ­το­ντας ότι «οι κίν­δυ­νοι γενί­κευ­σης ενός ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου δεν είναι καθό­λου επι­στη­μο­νι­κή φαντα­σία» και κάλε­σε σε έντα­ση της αντι­ϊ­μπε­ρια­λι­στι­κής δράσης.

Είπε ότι «πραγ­μα­τι­κή έξο­δος από το μνη­μό­νιο σημαί­νει κατάρ­γη­ση όλων των μνη­μο­νί­ων και των αντι­λαϊ­κών μέτρων που έχουν πλή­ξει το λαϊ­κό εισό­δη­μα για 8 συνε­χή χρό­νια τώρα. Αυτά και μετά το φετι­νό καλο­καί­ρι θα είναι σε ισχύ». Σημεί­ω­σε ότι έξο­δος επί­σης σημαί­νει μη υλο­ποί­η­ση αλλά και ανά­κλη­ση των μέτρων που ψηφί­στη­καν πρό­σφα­τα και θα ψηφί­ζο­νται μέχρι τον Αύγου­στο με δεδο­μέ­νο ότι «οι ίδιοι οι κυβερ­νώ­ντες έχουν συμ­φω­νή­σει έως το 2060 σε μόνι­μα μνη­μο­νια­κή επι­τρο­πεία και άλλα σχε­τι­κά», και προ­σέ­θε­σε ότι οι κυβερ­νώ­ντες θα αλλά­ξουν το όνο­μα και «δεν θα ονο­μά­ζε­ται πλέ­ον μνη­μό­νιο, αλλά “πρό­γραμ­μα”, “μέτρα δημο­σιο­νο­μι­κής προ­σαρ­μο­γής”, όπως πριν η τρόι­κα έγι­νε κουαρ­τέ­το ή “θεσμοί”».

Κλη­θείς να χαρα­κτη­ρί­σει την κυβέρ­νη­ση Τσί­πρα καθώς “έχει μιλή­σει σκλη­ρά” γι’ αυτήν, απά­ντη­σε «σκλη­ρή και αντι­λαϊ­κή είναι η πολι­τι­κή του κ. Τσί­πρα και της κυβέρ­νη­σής του και όχι οι πολι­τι­κοί επι­θε­τι­κοί προσ­διο­ρι­σμοί που χρη­σι­μο­ποιεί κάποιος για να χαρα­κτη­ρί­σει αυτή την πολι­τι­κή» και προσέθεσε:

Ως προς το ενδε­χό­με­νο εκλο­γών κάλε­σε τους εργα­ζό­με­νους και τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα να μην δώσουν άφε­ση αμαρ­τιών στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και συγ­χω­ρο­χάρ­τι στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά να ισχυ­ρο­ποι­ή­σουν το ΚΚΕ «για­τί είναι το μόνο πολι­τι­κό κόμ­μα στην ελλη­νι­κή κοι­νω­νία που μπο­ρεί να ηγη­θεί της ανα­σύ­ντα­ξης του εργα­τι­κού κινή­μα­τος, της προ­ώ­θη­σης της συμ­μα­χί­ας των αντι­κα­πι­τα­λι­στι­κών- αντι­μο­νο­πω­λια­κών δυνά­με­ων, να ηγη­θεί στην πάλη κατά του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου, των επεμ­βά­σε­ων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για να έρθει πραγ­μα­τι­κά ο λαός στην εξου­σία να οικο­δο­μή­σει τη νέα κοι­νω­νία που δεν μπο­ρεί παρά να είναι σοσια­λι­στι­κή- κομμουνιστική».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο