Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Δυναμική εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πυλαίας-Χορτιάτη ενόψει δημοτικών εκλογών

«Με ισχυ­ρό ΚΚΕ και πιο δυνα­τή “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” στις 8 του Οκτώ­βρη να ενι­σχύ­σου­με το πραγ­μα­τι­κό αντί­βα­ρο στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, την αξιό­πι­στη, μαχη­τι­κή φωνή υπέρ των πολ­λών», τόνι­σε ο Σωτή­ρης Αβρα­μό­που­λος, υπο­ψή­φιος περι­φε­ρειάρ­χης Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» απευ­θύ­νο­ντας χαι­ρε­τι­σμό σε εκδή­λω­ση παρου­σί­α­σης των υπο­ψη­φί­ων της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στον δήμο Πυλαί­ας — Χορτιάτη.

Ο Σωτή­ρης Αβρα­μό­που­λος στά­θη­κε ιδιαί­τε­ρα στα ανα­γκαία αντι­πλημ­μυ­ρι­κά έργα που επι­βάλ­λε­ται να έχουν γίνει στην περιο­χή και έχουν καθυ­στε­ρή­σει και έκα­νε λόγω για απου­σία ενός ολο­κλη­ρω­μέ­νου σχε­δια­σμού με δια­σφα­λι­σμέ­νη χρη­μα­το­δό­τη­ση και ένα σαφές και σύντο­μο χρο­νο­διά­γραμ­μα ολοκλήρωσης.

«Η προ­σπά­θεια του εκλε­κτού της ΝΔ, προ­έ­δρου της Ένω­σης Περι­φε­ρειών Ελλά­δας και περι­φε­ρειάρ­χη κ. Τζι­τζι­κώ­στα, να εφη­συ­χά­σει το λαό της περιο­χής ότι δήθεν η ΠΚΜ είναι σχε­τι­κά θωρα­κι­σμέ­νη απέ­να­ντι σε πλημ­μύ­ρες, επι­κα­λού­με­νος απο­σπα­σμα­τι­κές παρεμ­βά­σεις που έχουν γίνει και την πενι­χρή χρη­μα­το­δό­τη­ση από το ΕΣΠΑ γι’ αυτό τον τομέα, πρέ­πει να πέσει στο κενό», σημεί­ω­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ξεκα­θα­ρί­ζο­ντας ότι «πρέ­πει να σημά­νει “κόκ­κι­νος συνα­γερ­μός” και για την Π.Ε Θες/νίκης! Η αντι­πλημ­μυ­ρι­κή προ­στα­σία στην περιο­χή μας δε βρί­σκε­ται σε καλύ­τε­ρο σημείο από τις πλη­γεί­σες περιο­χές της Θεσσαλίας».

«Η ψήφος στη “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” σε Περι­φέ­ρεια και Δήμο στις 8 Οκτώ­βρη θα είναι ψήφος κατα­δί­κης της εγκλη­μα­τι­κής πολι­τι­κής δια­δο­χι­κών κυβερ­νή­σε­ων και διοι­κή­σε­ων Περι­φέ­ρειας και Δήμων, απόρ­ρι­ψης των υπο­σχέ­σε­ων χωρίς αντί­κρι­σμα, ψήφος διεκ­δί­κη­σης ολο­κλη­ρω­μέ­νης αντι­πλημ­μυ­ρι­κής προ­στα­σί­ας της περιο­χής μας και συνο­λι­κό­τε­ρα μιας καλύ­τε­ρης ζωής!», ανέφερε.

Ο Σωτή­ρης Αβρα­μό­που­λος έκα­νε ανα­φο­ρά στο περι­βό­η­το έργο του flyover σημειώ­νο­ντας ότι η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» είχε ανα­δεί­ξει εξαρ­χής στη Μητρο­πο­λι­τι­κή Επι­τρο­πή από το 2021 ολο­κλη­ρω­μέ­να τα προ­βλή­μα­τα που προ­κύ­πτουν από το συγκε­κρι­μέ­νο σχε­δια­σμό και τρό­πο υλο­ποί­η­σης του συγκε­κρι­μέ­νου έργου.

«Χάθη­καν δεκα­ε­τί­ες, σπα­τα­λή­θη­καν χρή­μα­τα, ο λαός της πόλης υφί­στα­ται μια δια­χρο­νι­κή ταλαι­πω­ρία για­τί δε θέλουν και δε μπο­ρούν να λύσουν ολο­κλη­ρω­μέ­να το ζήτη­μα του συγκοι­νω­νια­κού και κυκλο­φο­ρια­κού προ­βλή­μα­τος της πόλης», είπε χαρακτηριστικά .

«Υπάρ­χουν δια­χρο­νι­κές ευθύ­νες ότι το 2023 στο δεύ­τε­ρο μεγα­λύ­τε­ρο αστι­κό κέντρο της χώρας είναι δια­λυ­μέ­νες οι αστι­κές συγκοι­νω­νί­ες του ΟΑΣΘ, δεν υπάρ­χει Μετρό, δεν υπάρ­χει επαρ­κής και ασφα­λής Περι­φε­ρεια­κή Οδός.

Ειδι­κά για την Περι­φε­ρεια­κή Οδό, ενώ ήταν λαν­θα­σμέ­νος εξαρ­χής ο σχε­δια­σμός, ενώ ήταν γνω­στά τα προ­βλή­μα­τα από τα πρώ­τα χρό­νια λει­τουρ­γί­ας της, προ­χώ­ρη­σαν σε κατα­σκευή ανι­σό­πε­δων έργων και άλλων τεχνι­κών έργων χωρίς να γίνει ταυ­τό­χρο­να ανα­βάθ­μι­ση της υφι­στά­με­νης Περι­φε­ρεια­κής Οδού. Τώρα οι ίδιοι που δημιούρ­γη­σαν το πρό­βλη­μα, που άφη­σαν να χαθούν χρό­νια ολό­κλη­ρα, το παί­ζουν “σωτή­ρες”.

Οι μεν προ­βάλ­λο­ντας το έργο του flyover και οι δε το πανά­κρι­βο έργο της Εξω­τε­ρι­κής Περι­φε­ρεια­κής που έχει αμφί­βο­λη απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα όσον αφο­ρά στη βελ­τί­ω­ση του κυκλο­φο­ρια­κού και επι­φέ­ρει σημα­ντι­κές περι­βαλ­λο­ντι­κές επι­πτώ­σεις στο περια­στι­κό δάσος ενώ δε λύνει και τα προ­βλή­μα­τα της υφι­στά­με­νης περι­φε­ρεια­κής οδού.

Τέρ­μα πια στην κοροϊ­δία, στα παχιά λόγια, στις υπο­σχέ­σεις! Καμιά εμπι­στο­σύ­νη σε αυτούς που μας που­λά­νε “ορά­μα­τα” κάθε Σεπτέμ­βρη στη ΔΕΘ αλλά και μπρο­στά στις τοπι­κές εκλογές!

Οι μόνοι που πανη­γυ­ρί­ζουν με την πολι­τι­κή που ασκεί­ται κεντρι­κά και τοπι­κά είναι οι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι. Επι­διώ­κουν τη μετα­τρο­πή της περιο­χής σε του­ρι­στι­κό και εμπο­ρι­κό κόμ­βο για να αυξή­σουν τα κέρ­δη τους και άρα απαι­τούν κατά προ­τε­ραιό­τη­τα και τα αντί­στοι­χα έργα που θα διευ­κο­λύ­νουν την πρό­σβα­ση σε αυτούς.

Οι στό­χοι του κεφα­λαί­ου και στην περιο­χή μας που υπη­ρε­τούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Βελό­που­λος και άλλες αστι­κές πολι­τι­κές δυνά­μεις, μαζί με τον περι­φε­ρειάρ­χη και τους δημάρ­χους, είναι αυτοί που στε­ρούν απα­ραί­τη­τα έργα, επι­δει­νώ­νουν προ­βλή­μα­τα, κάνουν συνο­λι­κά τη ζωή του λαού δυσκο­λό­τε­ρη», σημείωσε.

«Πρέ­πει να τους γυρί­σου­με την πλά­τη, να διεκ­δι­κή­σου­με, τόνι­σε μετα­ξύ άλλων ο Σωτη­ρης Αβρα­μό­που­λος, άμε­ση ενί­σχυ­ση του ΟΑΣΘ ‚επι­τά­χυν­ση του έργου του Μετρό και όλων των επε­κτά­σε­ων και να μην προ­χω­ρή­σει η ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση της λει­τουρ­γί­ας του που θα επι­φέ­ρει μεγα­λύ­τε­ρο κόστος στο λαό.

Καμιά παρέμ­βα­ση στην Περι­φε­ρεια­κή Οδό που θα επι­βα­ρύ­νει το κυκλο­φο­ρια­κό πρό­βλη­μα της πόλης και θα επι­δει­νώ­σει την κατά­στα­ση στο Σέιχ Σου. Να μην κατα­σκευα­στεί το flyover όπως έχει σχε­δια­στεί και σε κάθε περί­πτω­ση όχι με ΣΔΙΤ που θα χρυ­σο­πλη­ρώ­σου­με. Να επα­νε­ξε­τα­στούν όλες οι εναλ­λα­κτι­κές για την ανα­βάθ­μι­ση της Εσω­τε­ρι­κής Περιφερειακής

Συνο­λι­κά διεκ­δι­κού­με ολο­κλη­ρω­μέ­νες παρεμ­βά­σεις στο οδι­κό δίκτυο», επε­σή­μα­νε ο Σωτή­ρης Αβρα­μό­που­λος, υπο­ψή­φιος περι­φε­ρειάρ­χης Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση». Δεί­τε εδώ την ομι­λία του.

Στην συνέ­χεια παρου­σιά­στη­κε το ψηφο­δέλ­τιο της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης στο Δήμο Πυλαί­ας Χορτιάτη.

«Κόντρα στη λογι­κή της μοι­ρο­λα­τρί­ας, στη λογι­κή της ωραιο­ποί­η­σης, στη λογι­κή του συμ­βι­βα­σμού που προ­ω­θούν οι δήμαρ­χοι και οι περι­φε­ρειάρ­χες, όλοι αυτοί που είναι τελι­κά συνέ­νο­χοι στην αδρά­νεια του κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού όταν έχου­με κατα­στρο­φές, όλοι αυτοί που κάνουν ότι μπο­ρούν ώστε ο λαός να μην ξέρει, να μην οργα­νώ­νε­ται, να μην παλεύ­ει και διεκ­δι­κεί, κόντρα σε όλους αυτούς πρέ­πει στις 8 του Οκτώ­βρη να δυνα­μώ­σουν τα ψηφο­δέλ­τια της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης, να ενι­σχυ­θεί το ΚΚΕ, η δύνα­μη που βρί­σκε­ται εκεί που ο λαός έχει ανά­γκη, με την ψήφο στις 8 του Οκτώ­βρη να δυνα­μώ­σει ο ίδιος ο λαός και το κίνη­μα του», σημεί­ω­σε ο υπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος Πυλαί­ας Χορ­τιά­τη Οδυσ­σέ­ας Μαάιτα.

Στην συγκέ­ντρω­ση παρα­βρέ­θη­κε και η Θεα­νώ Καπέ­τη μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμ­μα­τέ­ας της ΚΟ Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του Κόμματος.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο