Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Η αλληλεγγύη στο επίκεντρο των συναντήσεων του πρέσβη της Κούβας

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη βρί­σκε­ται από την Δευ­τέ­ρα ο πρέ­σβης της Κού­βας, Αρα­μίς Φου­έ­ντε Ερντάντες.

Γνω­ρί­ζο­ντας τη στα­θε­ρή αλλη­λεγ­γύη των συν­δι­κά­των και μαζι­κών φορέ­ων στον λαό της Κού­βας, ο πρέ­σβης της Κού­βας συνα­ντή­θη­κε χτες το από­γευ­μα με αντι­προ­σω­πεί­ες εργα­τι­κών σωμα­τεί­ων, Συλ­λό­γων Γυναι­κών της ΟΓΕ και φορέ­ων της Θεσ­σα­λο­νί­κης ανταλ­λάσ­σο­ντας εμπει­ρί­ες αλλά και απα­ντώ­ντας σε ερω­τή­σεις για το πώς η Κού­βα συνε­χί­ζει, παρά τις δυσκο­λί­ες από τη συνε­χή περι­κύ­κλω­σή της από τον ιμπε­ρια­λι­σμό, να στέ­κει όρθια και να απο­τε­λεί παρά­δειγ­μα για τους λαούς.

Το πρωί της Τρί­της ο πρέ­σβης της Κού­βας συνα­ντή­θη­κε με αντι­προ­σω­πεία του ΚΚΕ, απο­τε­λού­με­νη από τον Θανά­ση Χρι­στί­δη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Σωτή­ρη Ζαρια­νό­που­λο, δημο­τι­κό σύμ­βου­λο Θεσ­σα­λο­νί­κης με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» και τον Σωτή­ρη Αβρα­μό­που­λο, περι­φε­ρεια­κό σύμ­βου­λο Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας με τη «Λαϊ­κή Συσπείρωση».

Σημειώ­νε­ται ότι ο πρέ­σβης της Κού­βας θα παρα­βρε­θεί σήμε­ρα Τετάρ­τη 21 Δεκέμ­βρη σε εκδή­λω­ση για το δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας της Κού­βας. Τη διορ­γα­νώ­νει ο Ελλη­νο­κου­βα­νι­κός Σύν­δε­σμος Φιλί­ας Θεσ­σα­λο­νί­κης και θα γίνει στις 6 μ.μ. στην αίθου­σα «Μανώ­λης Ανα­γνω­στά­κης» του Δημαρ­χια­κού Μεγά­ρου, όπου θα μιλή­σει ο Γεώρ­γιος Μητσιά­κος, ανα­πλη­ρω­τής καθη­γη­τής Παι­δια­τρι­κής — Νεο­γνο­λο­γί­ας Ιατρι­κού Τμή­μα­τος του ΑΠΘ.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από 902.gr

Θεσ­σα­λο­νί­κη: Εκδή­λω­ση για το Δημό­σιο Σύστη­μα Υγεί­ας της Κού­βας την Τετάρ­τη 21 Δεκέμβρη

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο