Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Η… «αντικειμενική» TV100 «κόβει» προγραμματισμένο debate υποψηφίων δημάρχων λίγο πριν τις κάλπες

Συνε­χί­ζε­ται το… κρε­σέ­ντο «αντι­κει­με­νι­κό­τη­τας» από την Δημο­τι­κή Τηλε­ό­ρα­ση Θεσ­σα­λο­νί­κης (TV100), η διεύ­θυν­ση της οποί­ας απο­φά­σι­σε να ακυ­ρώ­σει το προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νο debate μετα­ξύ των υπο­ψη­φί­ων δημάρ­χων Πυλαί­ας-Χορ­τιά­τη, με το αιτιο­λο­γι­κό ότι ο νυν δήμαρ­χος, Ιγνά­τιος Καϊ­τε­ζί­δης, είχε… άλλες υποχρεώσεις!

Το γεγο­νός στη­λι­τεύ­ει με ανα­κοί­νω­σή του ο υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Πυλαί­ας-Χορ­τιά­τη με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Οδυσ­σέ­ας Μάαιτα:

Με έκπλη­ξη ενη­με­ρω­θή­κα­με ότι η Διεύ­θυν­ση του TV100 έκο­ψε το προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νο debate μετα­ξύ των υπο­ψη­φί­ων δημάρ­χων του Δήμου Πυλαί­ας Χορ­τιά­τη, για­τί ο κ. Καϊ­τε­ζί­δης δήλω­σε, σήμε­ρα Τρί­τη 3/10/2023, ότι δεν μπο­ρεί να συμ­με­τά­σχει λόγω συνά­ντη­σης με τον πρω­θυ­πουρ­γό και άλλων προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νων συσκέψεων.

Τονί­ζου­με ότι η ημε­ρο­μη­νία είχε συμ­φω­νη­θεί εδώ και πολ­λές μέρες. Επί­σης, οι υπό­λοι­ποι υπο­ψή­φιοι ζητή­σα­με το τηλε­ο­πτι­κό debate να γίνει είτε με αλλα­γή ώρας ή και μέρας είτε χωρίς την παρου­σία του κ. Καϊτεζίδη.

Με την από­φα­ση της αυτή, η διεύ­θυν­ση του TV100 δεί­χνει ότι δεν στο­χεύ­ει στην αντι­κει­με­νι­κή ενη­μέ­ρω­ση του λαού της πόλης μας σε σχέ­ση με τους συν­δυα­σμούς, τους υπο­ψή­φιους, τις θέσεις και τα προ­γράμ­μα­τα τους. Ακο­λου­θεί την ίδια τακτι­κή με την πλειο­ψη­φία των ΜΜΕ της πόλης μας.

Για εμάς το debate δεν είναι μια δια­δι­κα­σία όπου οι υπο­ψή­φιοι θα “πυρο­βο­λούν” τον εκά­στο­τε δήμαρ­χο αλλά μια δια­δι­κα­σία όπου όλοι οι υπο­ψή­φιοι δήμαρ­χοι θα παρου­σιά­σου­με τις θέσεις και τα προ­γράμ­μα­τα, θα μας ασκή­σουν και θα ασκή­σου­με κριτική.

Ζητά­με ακό­μα και τώρα να παρ­θεί πίσω η απα­ρά­δε­κτη αυτή από­φα­ση και να διε­ξα­χθεί το debate με όσους υπο­ψή­φιους θέλουν να συμμετέχουν.

Απαι­τού­με από το δημο­τι­κό τηλε­ο­πτι­κό σταθ­μό να ανα­λά­βει τις ευθύ­νες που του ανα­λο­γούν σε σχέ­ση με την αντι­κει­με­νι­κή ενη­μέ­ρω­ση του λαού της πόλης μας.

Οδυσ­σέ­ας Μαάιτα

Υπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος Πυλαί­ας Χορτιάτη
με τη Λαϊ­κή Συσπείρωση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο