Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Περιθαλπόμενος κατήγγειλε ότι βιάστηκε σε δομή – Συνελήφθη 22χρονος

Θύμα βια­σμού κατήγ­γει­λε ότι έπε­σε περι­θαλ­πό­με­νος, 21 ετών, σε δομή φιλο­ξε­νί­ας ατό­μων με ειδι­κές ανά­γκες, στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Ως δρά­στης καταγ­γέλ­θη­κε 22χρονος, επί­σης περι­θαλ­πό­με­νος, ο οποί­ος συνε­λή­φθη και οδη­γή­θη­κε στον εισαγ­γε­λέα πρωτοδικών.

Σύμ­φω­να με την καταγ­γε­λία, το περι­στα­τι­κό συνέ­βη το μεση­μέ­ρι του περα­σμέ­νου Σαβ­βά­του, ενώ το από­γευ­μα της ίδιας μέρας, ο 21χρονος μετέ­βη, συνο­δεία ψυχο­λό­γου της δομής, στο Αστυ­νο­μι­κό Τμή­μα Νεά­πο­λης — Συκεών.

Σε βάρος του 22χρονου ασκή­θη­κε ποι­νι­κή δίω­ξη για βια­σμό, σωμα­τι­κή βλά­βη και εξύ­βρι­ση, ενώ παρα­πέμ­φθη­κε να απο­λο­γη­θεί σε ανακριτή.

Έρευνα για τους υπεύθυνους της δομής

Από την Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών Θεσ­σα­λο­νί­κης ζητή­θη­κε, κατά πλη­ρο­φο­ρί­ες, να διε­ξα­χθεί ξεχω­ρι­στή έρευ­να για τυχόν ποι­νι­κές ευθύ­νες σε βάρος των υπευ­θύ­νων της δομής, επει­δή δεν αντι­λή­φθη­καν ή δεν απέ­τρε­ψαν το καταγ­γελ­λό­με­νο συμβάν.

Σύμ­φω­να με τις ίδιες πλη­ρο­φο­ρί­ες, η συγκε­κρι­μέ­νη δομή ανή­κει στο Κέντρο Κοι­νω­νι­κής Πρό­νοιας Κεντρι­κής Μακεδονίας.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο