Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: 15ετής κάθειρξη 54χρονος που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη της συντρόφου του

Στη φυλα­κή επέ­στρε­ψε μετά την κατα­δί­κη του σε 15ετή κάθειρ­ξη 54χρονος, ο οποί­ος καταγ­γέλ­θη­κε ότι κακο­ποιού­σε σεξουα­λι­κά επί ενά­μι­ση χρό­νο την ανή­λι­κη κόρη της συντρό­φου του, στην οποία έδει­χνε βίντεο πορ­νο­γρα­φι­κού περιε­χό­με­νου, ενώ την απει­λού­σε πως εάν απο­κά­λυ­πτε το παρα­μι­κρό θα χώρι­ζε τη μητέ­ρα της, η οποία πάσχει από σοβα­ρή ασθένεια.

Το Μικτό Ορκω­τό Δικα­στή­ριο Θεσ­σα­λο­νί­κης τον έκρι­νε ένο­χο, χωρίς ανα­γνώ­ρι­ση ελα­φρυ­ντι­κού, για κατά­χρη­ση ανη­λί­κου και παρου­σί­α­ση πρά­ξε­ων γενε­τή­σιου χαρα­κτή­ρα, ενώ τον αθώ­ω­σε για τις πρά­ξεις του βια­σμού (για τυπι­κούς κι όχι ουσια­στι­κούς λόγους) και της ενδο­οι­κο­γε­νεια­κής απειλής.

Η 15χρονη, σήμε­ρα, παθού­σα είχε καταγ­γεί­λει ότι ο κατη­γο­ρού­με­νος πατριός την προ­σέγ­γι­ζε, όταν τα υπό­λοι­πα μέλη της οικο­γέ­νειας κοι­μού­νταν και τη βία­ζε. Εκμυ­στη­ρεύ­τη­κε τελι­κά σε εκπαι­δευ­τι­κούς της όσα βίω­νε, οπό­τε απευ­θύν­θη­κε στην Υπο­διεύ­θυν­ση Προ­στα­σί­ας Ανη­λί­κων Θεσ­σα­λο­νί­κης της ΕΛ.ΑΣ., όπου εξε­τά­στη­κε παρου­σία παιδοψυχολόγων.

Στην απο­λο­γία του, ο 54χρονος ομο­λό­γη­σε ότι προ­έ­βη τέσ­σε­ρις φορές στην σεξουα­λι­κή κακο­ποί­η­ση της ανή­λι­κης. «Στη φυλα­κή κατά­λα­βα πως έκα­να κάτι κακό», ανέ­φε­ρε, ζητώ­ντας συγ­γνώ­μη για τις πρά­ξεις του, ενώ αρνή­θη­κε τα περί απει­λών ότι θα χώρι­ζε την μητέ­ρα της.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο