Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Αρχί­ζει, σήμε­ρα Τρί­τη 20 Ιου­νί­ου και ολο­κλη­ρώ­νε­ται στις 11 Ιου­λί­ου, η υπο­βο­λή αιτή­σε­ων για τη συμ­με­το­χή στο πρό­γραμ­μα για τους βρε­φι­κούς, παι­δι­κούς, βρε­φο­νη­πια­κούς σταθ­μούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑ­ΠΑ­μεΑ, περιό­δου 2023 — 2024.

Πρό­κει­ται για το πρό­γραμ­μα της Δρά­σης «Προ­ώ­θη­ση και υπο­στή­ρι­ξη παι­διών για την έντα­ξή τους στην προ­σχο­λι­κή εκπαί­δευ­ση καθώς και για τη πρό­σβα­ση παι­διών σχο­λι­κής ηλι­κί­ας, εφή­βων και ατό­μων με ανα­πη­ρία, σε υπη­ρε­σί­ες δημιουρ­γι­κής απα­σχό­λη­σης», που υλο­ποιεί η Ελλη­νι­κή Εται­ρεία Τοπι­κής Ανά­πτυ­ξης και Αυτο­διοί­κη­σης (ΕΕΤΑΑ).

Δικαί­ω­μα συμ­με­το­χής στο πρό­γραμ­μα έχουν όλοι οι γονείς ή τα πρό­σω­πα που έχουν τη γονι­κή μέρι­μνα ή την επι­μέ­λεια, ανά­δο­χοι γονείς, επί­τρο­ποι ή συμπα­ρα­στά­τες, νόμι­μοι εκπρό­σω­ποι βρε­φών και παι­διών προ­σχο­λι­κής και σχο­λι­κής ηλι­κί­ας, παι­διών, εφή­βων και ατό­μων με ανα­πη­ρία, που επι­θυ­μούν τη φιλο­ξε­νία των παι­διών τους, σε δομές αντί­στοι­χες με την ηλι­κία τους.

Οι αιτή­σεις και τα δικαιο­λο­γη­τι­κά συμ­με­το­χής θα μπο­ρούν να υπο­βλη­θούν μόνο ηλε­κτρο­νι­κά μέσω της ειδι­κής εφαρ­μο­γής στην ιστο­σε­λί­δα της ΕΕΤΑΑ ΑΕ, www.eetaa.gr — paidikoi.eetaa.gr, από με βάση το τελευ­ταίο ψηφίο του ΑΦΜ του αιτού­ντα, ως ακολούθως:

20/6/2023 — 22/6/2023 για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 0, 1, 2.

23/6/2023 — 25/6/2023 για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 3, 4, 5.

26/6/2023 — 29/6/2023 για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 6, 7, 8, 9.

30/6/2023 — 11/7/2023 για όλα τα ΑΦΜ.

Για την είσο­δο στην ηλε­κτρο­νι­κή εφαρ­μο­γή είναι απα­ραί­τη­τη η κατο­χή των κωδι­κών Taxisnet απο­κλει­στι­κά του αιτούντα.

Η πλειο­νό­τη­τα των στοι­χεί­ων που απαι­τού­νται θα αντλη­θούν αυτό­μα­τα, από διε­πα­φές με τα Πλη­ρο­φο­ρια­κά Συστή­μα­τα, μέσω του Κέντρου Δια­λει­τουρ­γι­κό­τη­τας του Υπουρ­γεί­ου Ψηφια­κής Διακυβέρνησης.

Οι όροι και οι προ­ϋ­πο­θέ­σεις συμ­με­το­χής των ενδια­φε­ρό­με­νων και των Φορέων/Δομών περι­γρά­φο­νται ανα­λυ­τι­κά στην Πρό­σκλη­ση Εκδή­λω­σης Ενδια­φέ­ρο­ντος, η οποία είναι αναρ­τη­μέ­νη στην ιστο­σε­λί­δα της ΕΕΤΑΑ ΑΕ (www.eetaa.gr).

Ο συνο­λι­κός προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός απο­τε­λεί­ται από εξ ολο­κλή­ρου δημό­σια δαπά­νη και ανέρ­χε­ται σε 341.200.000 ευρώ, ενι­σχυ­μέ­νος κατά 10.000.000 ευρώ σε σχέ­ση με την περί­ο­δο 2022- 2023.

Η Δρά­ση είναι συγ­χρη­μα­το­δο­τού­με­νη από το Ευρω­παϊ­κό Κοι­νω­νι­κό Ταμείο+ στο πλαί­σιο του Εται­ρι­κού Συμ­φώ­νου για την Περι­φε­ρεια­κή Ανά­πτυ­ξη (ΕΣΠΑ) για την Προ­γραμ­μα­τι­κή Περί­ο­δο 2021–2027 και από εθνι­κούς πόρους (Πρό­γραμ­μα Δημο­σί­ων Επεν­δύ­σε­ων ‑ΠΔΕ και Τακτι­κός Π/Υ υπουρ­γεί­ου Εργα­σί­ας & ΚΥ).

Όλοι οι αιτού­ντες, έχουν τη δυνα­τό­τη­τα να υπο­βάλ­λουν ένστα­ση, ακό­μα και στην περί­πτω­ση που δεν έχει ορι­στι­κο­ποι­η­θεί η αίτη­σή τους.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο