Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρκία: Ζητά εύσημα για την προσφορά της στη ΝΑΤΟική ασφάλεια

Την ανα­μό­χλευ­ση του Μετα­να­στευ­τι­κού έσπευ­σε να αξιο­ποι­ή­σει και η τουρ­κι­κή ηγε­σία, με τον εκπρό­σω­πο του κυβερ­νώ­ντος κόμ­μα­τος (ΑΚΡ), Ομέρ Τσε­λίκ, να λέει ότι η ελλη­νι­κή ακτο­φυ­λα­κή προ­σπά­θη­σε να απω­θή­σει το δου­λε­μπο­ρι­κό προς τα τουρ­κι­κά χωρι­κά ύδα­τα, ζητώ­ντας να εξε­τα­στούν ενέρ­γειές της «ως εγκλή­μα­τα κατά της ανθρω­πό­τη­τας» και ότι «μετα­τρέ­πει τη Μεσό­γειο σε νεκρο­τα­φείο μετα­να­στών μπρο­στά στα μάτια μας…».

Την ίδια στιγ­μή, έκρι­νε σκό­πι­μο να επι­κρί­νει ΗΠΑ και ΕΕ για «κοι­νές ασκή­σεις με τους Ελλη­νο­κύ­πριους» που κακώς «τους δίνουν κάποιες ένο­πλες ικα­νό­τη­τες», αλλά και να ζητή­σει εύση­μα για την προ­σφο­ρά της τουρ­κι­κής αστι­κής τάξης στο ΝΑΤΟ, επα­νερ­χό­με­νος σε γνω­στές «προει­δο­ποι­ή­σεις».

Ετσι, τόνι­σε ότι «όσοι θέλουν να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ πρέ­πει να δεί­χνουν και πρά­ξεις», αλλά και ότι «κανέ­νας δεν πρέ­πει να κατη­γο­ρεί την Τουρ­κία σε περί­πτω­ση που θα ψάξει εναλ­λα­κτι­κές». Μιλώ­ντας δε για «καπρί­τσια» κάποιων Αμε­ρι­κα­νών γερου­σια­στών που υιο­θε­τούν «κακο­μα­θη­μέ­νη στά­ση που προ­κα­λεί κίν­δυ­νο και στην ασφά­λεια του ΝΑΤΟ», κατέ­λη­ξε: «Αν επι­χει­ρούν να εφαρ­μό­σουν έμμε­σο ή άμε­σο εμπάρ­γκο στην Τουρ­κία, δεν θα έχουν κανέ­να απο­τέ­λε­σμα παρά να απει­λούν την κοι­νή ασφά­λεια. Δεν πρέ­πει να κατη­γο­ρούν την Τουρ­κία αν θα επι­χει­ρή­σει να ψάξει εναλ­λα­κτι­κές, αφού προ­σπα­θούν να εμπο­δί­σουν έμμε­σα ή άμε­σα να προ­μη­θευ­τεί οπλι­κά συστή­μα­τα για την εθνι­κή της ασφά­λεια. Αυτά εμείς τα θέλου­με στα πλαί­σια του ΝΑΤΟ για την κοι­νή ασφάλεια…».

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο