Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θ. Παφίλης: Θρασίμια και κότες οι χρυσαυγίτες — Υπερήφανο το ΚΚΕ που πάντα έθετε θέμα γερμανικών αποζημιώσεων 

Είμα­στε υπε­ρή­φα­νοι διό­τι δεν στα­μα­τή­σα­με ποτέ να εγεί­ρου­με το θέμα των γερ­μα­νι­κών απο­ζη­μιώ­σε­ων, όταν κάποιοι άλλοι έκα­ναν, κοι­νώς, την πάπια, σημεί­ω­σε ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ Θανά­σης Παφί­λης, μιλώ­ντας στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής και απο­κά­λε­σε «θρα­σί­μια» και «κότες» τους δολο­φό­νους υπό­δι­κους της Χρυ­σής Αυγής.

Πρό­σθε­σε ότι το ΚΚΕ είναι υπε­ρή­φα­νο, διό­τι ήταν ο αιμο­δό­της της Εθνι­κής Αντί­στα­σης, ήταν οι κομ­μου­νι­στές που παρα­δό­θη­καν από το καθε­στώς του Μετα­ξά στους Γερ­μα­νούς και απέ­δρα­σαν για να σημα­το­δο­τή­σουν το έπος της Αντί­στα­σης. Σε αυτό το σημείο κατα­χέ­ρια­σε τους χρυ­σαυ­γί­τες, λέγο­ντας ότι έρχο­νται στη Βου­λή οι εγκλη­μα­τί­ες δολο­φό­νοι για να μιλή­σουν για γερ­μα­νι­κές απο­ζη­μιώ­σεις. Τους απο­κά­λε­σε «θρα­σί­μια» και «κότες» διό­τι δεν τολ­μούν να πουν αυτό που πιστεύ­ουν, δηλα­δή να διεκ­δι­κή­σουν απο­ζη­μιώ­σεις από την Ελλά­δα για τις απώ­λειες των ναζί στην Κατοχή.

Τόνι­σε ότι είναι οι από­γο­νοι των συνερ­γα­τών των ναζί και των ταγ­μα­τα­σφα­λι­τών που φωτο­γρα­φί­ζο­νταν δίπλα σε κρε­μα­σμέ­νους Έλλη­νες και σήμε­ρα έχουν σβά­στι­κες στα μπρά­τσα τους. Υπο­γράμ­μι­σε ότι το ΚΚΕ έδω­σε πολύ αίμα και ότι είναι έτοι­μο να το ξανα­κά­νει για να συντρι­βεί ο φασι­σμός, που είναι η πιο σκλη­ρή μορ­φή της εξου­σί­ας του κεφαλαίου.

Σε ό,τι αφο­ρά τις γερ­μα­νι­κές επα­νορ­θώ­σεις και απο­ζη­μιώ­σεις, σημεί­ω­σε ότι επί δεκα­ε­τί­ες δεν διεκ­δι­κού­νται για καθα­ρά πολι­τι­κούς λόγους, διό­τι πριν ακό­μα λήξει ο Β’ Παγκό­σμιος Πόλε­μος οι ΗΠΑ έκα­ναν συμ­φω­νί­ες με στρα­τιω­τι­κούς του Χίτλερ, τους οποί­ους έβα­λαν στο ΝΑΤΟ όταν αυτό ιδρύ­θη­κε. Έκα­νε επί­σης ιδιαί­τε­ρη ανα­φο­ρά στην ΕΕ, που δεν στη­ρί­ζει το αίτη­μα για τις γερ­μα­νι­κές απο­ζη­μιώ­σεις, δηλώ­νο­ντας αναρ­μό­δια, ενώ για τη Βενε­ζου­έ­λα θεω­ρεί ότι είναι αρμόδια.

Σημεί­ω­σε ότι η ΕΕ την 9η του Μη από Μέρα της Αντι­φα­σι­στι­κής Νίκης την έκα­νε Μέρα της Ευρώ­πης και εξι­σώ­νει το θύμα με το θύτη, ανα­γνω­ρί­ζει μέλη των SS σαν αντι­στα­σια­κούς σε χώρες της Βαλ­τι­κής και δικαιώ­νει τους Ουκρα­νούς φασί­στες. Πρό­σθε­σε ότι δεν μπο­ρεί να είναι σύμ­μα­χοι στο αίτη­μα για απο­ζη­μιώ­σεις η Βρε­τα­νία και η Γερ­μα­νία που έκλε­ψαν τον πολι­τι­σμό της Ελλά­δας, αγάλ­μα­τα και μνη­μεία και δεν τα επιστρέφουν.

Λίγο μετά την ομι­λία του Θανά­ση Παφί­λη δόθη­κε ο λόγος από τον πρό­ε­δρο της Βου­λής στον κοι­νο­βου­λευ­τι­κό εκπρό­σω­πο της Χρυ­σής Αυγής Γ. Λαγό που υπο­στή­ρι­ξε ότι το ΚΚΕ δεν έχει δικαί­ω­μα να μιλά­ει για πατριωτισμό!

Άμε­ση ήταν η απά­ντη­ση του Θανά­ση Παφί­λη που ξανα­πή­ρε το λόγο και τόνι­σε πως οι φασί­στες της Χρυ­σής Αυγής ορκί­ζο­νται στον Χίτλερ και δεν το λένε διό­τι είναι «κότες» και πρό­σθε­σε ότι έχει κατα­γρα­φεί η δολο­φο­νι­κή δρά­ση τους που σκό­τω­σαν τον Φύσ­σα και οι πρό­γο­νοί τους παρέ­δι­δαν κεφά­λια ανταρ­τών στους Βούλ­γα­ρους φασί­στες και έπαιρ­ναν λύτρα. Όπως είπε, όλα αυτά πρέ­πει να εντα­χθούν στα σχο­λι­κά βιβλία.

Νωρί­τε­ρα στη θέση του έβα­λε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Γιώρ­γος Λαμπρού­λης τον χρυ­σαυ­γί­τη βου­λευ­τή Ευάγ­γε­λο Καρα­κώ­στα όταν άρχι­σε να εκστο­μί­ζει τον αντι­κομ­μου­νι­σμό της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, της οποί­ας είναι μέλος.

«Ανα­κρί­βειες και ανι­στό­ρη­τα πράγ­μα­τα είναι ανε­πί­τρε­πτο να ακού­γο­νται, αλλά δεν περι­μέ­νου­με και τίπο­τα άλλο από χρυ­σαυ­γί­τες δολο­φό­νους υπό­δι­κους», απά­ντη­σε ο Γιώρ­γος Λαμπρού­λης, που προ­έ­δρευε τη συζή­τη­ση στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής για τις γερ­μα­νι­κές απο­ζη­μιώ­σεις, όταν ο χρυ­σαυ­γί­της βου­λευ­τής ζήτη­σε να διεκ­δι­κη­θούν απο­ζη­μιώ­σεις από το ΚΚΕ για την περί­ο­δο από το 1944 έως το 1949 και υπο­στή­ρι­ξε ότι το ΚΚΕ έχει «αμύ­θη­τη περιου­σία» που πρέ­πει να μοιραστεί.

Οι ανα­φο­ρές αυτές προ­κά­λε­σαν την οργή του Γ. Λαμπρού­λη που τόνι­σε: «Μέχρι εδώ, είστε δολο­φό­νοι και υπό­δι­κοι. Δολο­φο­νι­κή οργά­νω­ση, σκο­τώ­νε­τε και ματώ­νε­τε κόσμο, Έλλη­νες και μετα­νά­στες. Περά­στε έξω. Δεν περι­μέ­να­με καλύ­τε­ρη συμπε­ρι­φο­ρά από υπό­δι­κους εγκληματίες».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο