Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θ. Παφίλης: «Ο Ουκρανικός λαός έχει γίνει σάκος του μποξ ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ουκρα­νι­κός λαός έχει γίνει σάκος του μποξ ανά­με­σα σε ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ και Ρωσία που αντα­γω­νί­ζο­νται εδώ και χρό­νια για τις πηγές ενέρ­γειας, τους δρό­μους μετα­φο­ράς και το μοί­ρα­σμα των αγο­ρών, επι­σή­μα­νε μετα­ξύ άλλων ο Θανά­σης Παφί­λης, μέλος της ΚΕ και κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ μιλώ­ντας στην τηλε­ό­ρα­ση της ΕΡΤ 1, το πρωί της Τετάρ­της 9 Μάρτη. 

Είναι ένας ιμπε­ρια­λι­στι­κός πόλε­μος και το ΚΚΕ δεν τάσ­σε­ται ούτε με τη Ρωσία, ούτε με τις ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ, είναι όλοι τους, ιμπε­ρια­λι­στές, όπως σημεί­ω­σε. Η κατά­στα­ση είχε οξυν­θεί χρό­νια πριν, υπεν­θύ­μι­σε ο Θ. Παφί­λης, ανα­φέ­ρο­ντας ότι το ΝΑΤΟ παρό­τι είχε υπο­σχε­θεί πως δεν θα επε­κτα­θεί στην Αν. Ευρώ­πη, τελι­κά επε­κτά­θη­κε προ­κει­μέ­νου να περι­κυ­κλώ­σει τη Ρωσία, η οποία αντέ­δρα­σε τώρα με αυτό τον απα­ρά­δε­κτο τρόπο.

Κατήγ­γει­λε την υπο­κρι­σία των  ΝΑΤΟ — ΗΠΑ — ΕΕ  που τώρα κόπτο­νται για την παρα­βί­α­ση του διε­θνούς δικαί­ου από τη Ρωσία, όταν οι ίδιοι έχουν κάνει στρα­τιω­τι­κές επεμ­βά­σεις στη Γιου­γκο­σλα­βία, τη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ ενώ στην Ουκρα­νία συμ­με­τεί­χαν στο πρα­ξι­κό­πη­μα του 2014 στη­ρί­ζο­ντας μάλι­στα φασι­στι­κές ομά­δες, βάζο­ντας μέχρι και στε­λέ­χη τους στην κυβέρ­νη­ση ενώ μετά εκπαί­δευαν το στρα­τό της Ουκρανίας.

Επι­σή­μα­νε ακό­μα ότι ο ελλη­νι­κός λαός δεν έχει κανέ­να συμ­φέ­ρον από την εμπλο­κή της Ελλά­δας, στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο αλλά και στα ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια στα οποία συμ­με­τέ­χουν εδώ και χρό­νια εδώ και χρό­νια όλες οι ελλη­νι­κές κυβερ­νή­σεις. Το λιμά­νι της Αλε­ξαν­δρού­πο­λης που επέ­κτει­νε η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ και συνέ­χι­σε η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, είναι ένα σοβα­ρό στρα­τιω­τι­κό κέντρο για τις αμε­ρι­κα­νο­να­τοϊ­κές δυνά­μεις, ρίχνο­ντας λάδι στη φωτιά του πολέ­μου, σημεί­ω­σε. Το επι­χεί­ρη­μα πως η συμ­με­το­χή της Ελλά­δας γίνε­ται για να πάρου­με βοή­θεια και να μας προ­στα­τεύ­σουν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από την Τουρ­κία, έχει καταρ­ρεύ­σει από την ίδια την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, συμπλή­ρω­σε ο Θ. Παφί­λης σημειώ­νο­ντας πως το ΝΑΤΟ θέλει ενω­μέ­νη τη Νοτιο­α­να­το­λι­κή του πτέ­ρυ­γα και δεν γνω­ρί­ζει σύνορα.

Οσον αφο­ρά την ΕΕ,  επι­κα­λέ­στη­κε την τελευ­ταία έκθε­ση της ΕΕ για την εντα­ξια­κή πορεία της Τουρ­κί­ας, όπου το Κυπρια­κό ανα­φέ­ρε­ται ως «ανε­πί­λυ­τη σύγκρου­ση» των δύο πλευ­ρών και όχι τουρ­κι­κή εισβο­λή και κατο­χή της Κύπρου. Ο ελλη­νι­κός λαός δεν έχει να περι­μέ­νει τίπο­τα θετι­κό από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αντί­θε­τα πλη­ρώ­νει πανά­κρι­βα τους εξο­πλι­σμούς αλλά και την ακρί­βεια στις τιμές της ενέρ­γειας σημεί­ω­σε και κατέ­λη­ξε λέγο­ντας πως «οι λαοί πρέ­πει να παλέ­ψουν μαζί για να στα­μα­τή­σουν τον πόλε­μο και να κατα­δι­κά­σουν αυτούς που φέρ­νουν τον πόλε­μο, τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές δυνά­μεις που για τα κέρ­δη τους θυσιά­ζουν εκα­τομ­μύ­ρια ζωές και σπέρ­νουν την κατα­στρο­φή και την προσφυγιά.

902.gr

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο