Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιαπωνία: Αγοράκι που γεννήθηκε πρόωρα με βάρος μόλις 258 γραμμάρια πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

Ένα βρέ­φος στην Ιαπω­νία που είχε γεν­νη­θεί πρό­ω­ρα και ζύγι­ζε μόλις 258 γραμ­μά­ρια πήρε εξι­τή­ριο από το νοσο­κο­μείο αφού πέρα­σε εξί­μι­σι μήνες στη μονά­δα εντα­τι­κής θεραπείας.

Το αγο­ρά­κι αυτό γεν­νή­θη­κε με και­σα­ρι­κή στην 24η εβδο­μά­δα της κύη­σης εξαι­τί­ας της υπέρ­τα­σης που είχε η μητέ­ρα του.

Μέχρι στιγ­μής το πιο μικρό πρό­ω­ρο αγό­ρι που είχε επι­βιώ­σει είχε γεν­νη­θεί με βάρος 268 γραμ­μά­ρια. Επρό­κει­το επί­σης για ένα βρέ­φος στην Ιαπω­νία το οποίο πήρε εξι­τή­ριο από το νοσο­κο­μείο του Κέιο στο Τόκιο τον Φεβρουάριο.

Ο Ριου­σού­κε Σεκί­για ζυγί­ζει πλέ­ον περισ­σό­τε­ρα από 3 κιλά. «Πίνει γάλα και μπο­ρώ να του κάνω μπά­νιο. Είμαι τόσο χαρού­με­νη που τον βλέ­πω να μεγα­λώ­νει», δήλω­σε η μητέ­ρα του στις τηλε­ο­πτι­κές κάμερες.

Το ποσο­στό επι­βί­ω­σης για όσα βρέ­φη γεν­νιού­νται με βάρος μικρό­τε­ρο των 300 γραμ­μα­ρί­ων έχει αυξη­θεί, όμως παρα­μέ­νει μικρό και κυρί­ως όταν πρό­κει­ται για αγόρια.

Τα βρέ­φη αυτά χρειά­ζο­νται σε κάθε περί­πτω­ση ειδι­κή ιατρι­κή παρα­κο­λού­θη­ση κατά τα πρώ­τα χρό­νια της ζωής τους.

Προη­γού­με­νες περι­πτώ­σεις νεο­γέν­νη­των αγο­ριών με πολύ μικρό βάρος γέν­νη­σης που εξήλ­θαν υγιή από το νοσο­κο­μείο έχουν κατα­γρα­φεί στη Γερ­μα­νία το 2009 (274 γραμ­μά­ρια), αλλά και στην Ιαπω­νία την ίδια χρο­νιά (297 γρ.), όπως και το 2011 (294 γρ. ) και το 2015 (289 γρ.), σύμ­φω­να με το διε­θνές αρχείο του πανε­πι­στη­μί­ου της Άιο­βα των ΗΠΑ.

Μετα­ξύ των κορι­τσιών ξεχω­ρί­ζει η περί­πτω­ση ενός νεο­γέν­νη­του με βάρος 252 γραμ­μά­ρια που κατα­γρά­φη­κε στη Γερ­μα­νία το 2015.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο