Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ινδία: Κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού θα πλένει και θα σιδερώνει τα ρούχα 2.000 γυναικών για έξι μήνες

Ένας 20χρονος Ινδός που κατη­γο­ρεί­ται για από­πει­ρα βια­σμού αφέ­θη­κε ελεύ­θε­ρος με εγγύ­η­ση υπό τον όρο ότι θα πλύ­νει και θα σιδε­ρώ­σει, με δικά του έξο­δα, τα ρού­χα όλων των γυναι­κών του χωριού του για έξι μήνες.

Ο Λαλάν Κου­μάρ, 20 ετών, πλύ­στης το επάγ­γελ­μα, θα πρέ­πει να αγο­ρά­σει όλα τα απα­ραί­τη­τα υλι­κά (απορ­ρυ­πα­ντι­κά, κλπ) για το πλύ­σι­μο και το σιδέ­ρω­μα των ασπρο­ρού­χων περί­που 2.000 γυναι­κών του χωριού Ματζόρ που βρί­σκε­ται στο κρα­τί­διο Μπί­χαρ (βορειο­α­να­το­λι­κή Ινδία), σύμ­φω­να με τη δικα­στι­κή από­φα­ση που έγι­νε σήμε­ρα γνωστή.

Ο Σαντός Κου­μάρ Σινγκ, αξιω­μα­τι­κός της αστυ­νο­μί­ας στο κρα­τί­διο Μπί­χαρ, δήλω­σε στο AFP πως ο Κου­μάρ είχε συλ­λη­φθεί τον περα­σμέ­νο Απρί­λιο, κυρί­ως για από­πει­ρα βιασμού.

Δεν έχει ορι­στεί ακό­μη ημε­ρο­μη­νία για τη δίκη του.

«Πρό­κει­ται για μια ιστο­ρι­κή από­φα­ση. Θα εμπε­δώ­σει τον σεβα­σμό για τις γυναί­κες και θα βοη­θή­σει στην προ­στα­σία της αξιο­πρέ­πειάς τους» δήλω­σε η Νασί­μα Χατούν, μία από τους αξιω­μα­τού­χους του χωριού που θα επι­τη­ρεί τον 20χρονο επί­δο­ξο βιαστή.

Το ζήτη­μα των βια­σμών και η βία κατά των γυναι­κών απο­τε­λεί μάστι­γα στην Ινδία. Μέσα στο 2020 ανα­φέρ­θη­καν περισ­σό­τε­ροι από 28.000 βιασμοί.

Η αστυ­νο­μία δέχε­ται σφο­δρές επι­κρί­σεις ότι δεν κάνει όσα χρειά­ζε­ται προ­κει­μέ­νου να προ­βλε­φθούν τα βίαια εγκλή­μα­τα και να οδη­γη­θούν οι δρά­στες σεξουα­λι­κών επι­θέ­σε­ων στα δικαστήρια.

Agence France-Presse, ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο