Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ινδονησία: Τέλος δεν έχει η τραγωδία — Δραματική αύξηση των νεκρών (ΦΩΤΟ)

Ο αριθ­μός των νεκρών από τον σει­σμό και το τσου­νά­μι που ακο­λού­θη­σε στη νήσο Σου­λα­ου­έ­ζι της Ινδο­νη­σί­ας ανήλ­θε σε 1.407, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα η υπη­ρε­σία δια­χεί­ρι­σης εθνι­κών καταστροφών.

Περισ­σό­τε­ροι από 2.500 άνθρω­ποι τραυ­μα­τί­στη­καν σοβα­ρά από τον σει­σμό των 7,5 βαθ­μών και το φονι­κό τσου­νά­μι που προ­κλή­θη­κε από την δόνη­ση την περα­σμέ­νη Παρα­σκευή, σύμ­φω­να με την υπηρεσία.

Ο σει­σμός προ­κά­λε­σε τσου­νά­μι ύψους 6 μέτρων που αφά­νι­σε την μικρή πόλη του Πάλου στην δυτι­κή ακτή του Σου­λα­ού­ε­σι, όπου ζουν 350.000 άνθρω­ποι. Έχει επί­σης προ­κα­λέ­σει τον εκτο­πι­σμό 61.867 ανθρώπων.

Αν και η ανθρω­πι­στι­κή βοή­θεια έχει αρχί­σει να φτά­νει, οι επι­ζώ­ντες εξα­κο­λου­θούν να είναι αντι­μέ­τω­ποι με την πεί­να και τη δίψα. Τα τρό­φι­μα και το πόσι­μο νερό είναι σπά­νια. Και τα νοσο­κο­μεία είναι υπερ­πλή­ρη με τραυματίες.

Τα σωστι­κά συνερ­γεία δεν δια­θέ­τουν βαρύ εξο­πλι­σμό, ενώ αντι­με­τω­πί­ζουν προ­βλή­μα­τα εξαι­τί­ας των κατε­στραμ­μέ­νων δρό­μων και του εύρους των ίδιων των ζημιών.

Ο στρα­τός της Ινδο­νη­σί­ας είναι αυτός που διευ­θύ­νει τις επι­χει­ρή­σεις διά­σω­σης, όμως έπει­τα από έκκλη­ση του Ινδο­νή­σιου προ­έ­δρου, διε­θνείς μη κυβερ­νη­τι­κές οργα­νώ­σεις έχουν στεί­λει ομά­δες επί του πεδίου.

Πέντε ημέ­ρες μετά τον σει­σμό και το τσου­νά­μι, μονά­χα τρεις άνθρω­ποι έχουν μέχρι σήμε­ρα ανα­συρ­θεί ζωντα­νοί από τα ερεί­πια του ξενο­δο­χεί­ου Roa Roa στην Πάλου. Οι δια­σώ­στες έχουν ανα­σύ­ρει επί­σης εννέα σορούς.

Περί­που 50 άνθρω­ποι υπο­λο­γί­ζε­ται ότι βρί­σκο­νταν εντός του οκτα­ώ­ρο­φου κτι­ρί­ου την ώρα της τραγωδίας.

Με τη βοή­θεια συσκευών ανί­χνευ­σης ήχου οι ομά­δες έρευ­νας και διά­σω­σης προ­σπα­θούν να εντο­πί­σουν οποιον­δή­πο­τε ήχο που πιθα­νόν προ­έρ­χε­ται από εγκλω­βι­σμέ­νους επιζώντες.

indonesia1 indonesia2 indonesia3 indonesia4 indonesia5 indonesia6 indonesia7 indonesia8 indonesia9 indonesia10 indonesia11 indonesia12 indonesia13 indonesia14 indonesia15 indonesia16 TSOUNAMI1 TSOUNAMI2 TSOUNAMI3 TSOUNAMI4 TSOUNAMI5 TSOUNAMI6 TSOUNAMI8 TSOUNAMI9

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο