Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισπανία: «Η αστυνομία του “προοδευτικού κράτους” επιτίθεται βάναυσα και χτυπά μαύρους»

Σάλο έχει προ­κα­λέ­σει στην Ισπα­νία η βάρ­βα­ρη επί­θε­ση αστυ­νο­μι­κών κατά μαύ­ρων ανδρών στην περιο­χή Λαβα­πιέ της Μαδρί­της, την οποία κατέ­γρα­ψε διερ­χό­με­νος και κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Χρη­σι­μο­ποιώ­ντας πτυσ­σό­με­να γκλοπ και κεφα­λο­κλει­δώ­μα­τα, οι αστυ­νο­μι­κοί ‑στην Ισπα­νία της σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κής κυβέρ­νη­σης Σάν­τσεθ- «επι­χεί­ρη­σαν» να ακι­νη­το­ποι­ή­σουν τους δύο άνδρες για άγνω­στο λόγο. Αυτό όμως που εξορ­γί­ζει περισ­σό­τε­ρο είναι το γεγο­νός πως ο αστυ­νο­μι­κός έχει ρίξει στο έδα­φος έναν από τους δύο μαύ­ρους άνδρες, του έχει κάνει κεφα­λο­κλεί­δω­μα και ο δεύ­τε­ρος αστυ­νο­μι­κός χρη­σι­μο­ποιώ­ντας το γκλοπ, αρχί­ζει και τον χτυπάει.

Όταν ο δεύ­τε­ρος μαύ­ρος άνδρας ζητά­ει να ηρε­μή­σει η κατά­στα­ση, δέχε­ται την επί­θε­ση του νταή αστυ­νο­μι­κού που τον κτυ­πά στο λαι­μό και προ­σπα­θεί να τον ακι­νη­το­ποι­ή­σει με κεφαλοκλείδωμα.

Μάλι­στα, οι «ενι­σχύ­σεις» της αστυ­νο­μί­ας φτά­νουν ‑όχι για να συλ­λά­βουν τον έναν άνδρα που εξα­κο­λου­θεί να βρί­σκε­ται στο έδα­φος, ακι­νη­το­ποι­η­μέ­νος με λαβή στο λαι­μό- αλλά για να τον δεί­ρουν ακό­μα περισ­σό­τε­ρο μπρο­στά στα μάτια περα­στι­κών που βρί­σκο­νται στο σημείο.

«Η αστυ­νο­μία του “Προ­ο­δευ­τι­κού” ισπα­νι­κού Κρά­τους επι­τί­θε­ται βάναυ­σα και χτυ­πά μαύ­ρους. Η ΕΕ καλ­λιερ­γεί τον ρατσι­σμό και την κατα­πί­ε­ση. Οι εργα­ζό­με­νοι ξεση­κώ­νο­νται ενά­ντια στην κατα­στο­λή και τον ρατσι­σμό», ανα­φέ­ρει το ΠΑΜΕ.

Πηγή: 902.gr

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο