Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: Επανεξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Σέρτζιο Ματαρέλα

Οι Ιτα­λοί βου­λευ­τές, γερου­σια­στές και εκπρό­σω­ποι των περι­φε­ρειών επα­νε­ξέ­λε­ξαν τον πρό­ε­δρο της Ιτα­λι­κής Δημο­κρα­τί­ας Σέρ­τζιο Ματα­ρέ­λα για δεύ­τε­ρη θητεία με 759 ψήφους επί συνό­λου 985.

«Ευχα­ρι­στώ τους προ­έ­δρους της Βου­λής και της Γερου­σί­ας για την κοι­νο­ποί­η­ση του απο­τε­λέ­σμα­τος. Θέλω να ευχα­ρι­στή­σω τα μέλη του Κοι­νο­βου­λί­ου και τους εκπρο­σώ­πους των περι­φε­ρειών για την εμπι­στο­σύ­νη που εξέ­φρα­σαν προς το πρό­σω­πό μου», σημεί­ω­σε μετα­ξύ άλλων ο Ματαρέλα.

Ο Ιτα­λός πρω­θυ­πουρ­γός Μάριο Ντρά­γκι, με σύντο­μη δήλω­σή του, εξέ­φρα­σε πριν λίγο την μεγά­λη του ικα­νο­ποί­η­ση για την επα­νε­κλο­γή του Σέρ­τζιο Ματα­ρέ­λα. Πιο ανα­λυ­τι­κά, ο τεχνο­κρά­της πρω­θυ­πουρ­γός υπογράμμισε:

«Η επα­νε­κλο­γή του Σέρ­τζιο Ματα­ρέ­λα στην προ­ε­δρία της Δημο­κρα­τί­ας είναι μια εξαι­ρε­τι­κή είδη­ση για τους Ιτα­λούς. Είμαι ευγνώ­μων στον Πρό­ε­δρο που εισά­κου­σε την ισχυ­ρό­τα­τη βού­λη­ση του κοι­νο­βου­λί­ου να τον επα­νε­κλέ­ξει για δεύ­τε­ρη θητεία».

Ο ίδιος ο Ματα­ρέ­λα είχε δηλώ­σει ότι δεν επι­θυ­μεί δεύ­τε­ρη θητεία, ωστό­σο τελι­κά η επα­νε­κλο­γή του προ­κρί­θη­κε από το αστι­κό πολι­τι­κό σύστη­μα, καθώς δεν καρ­πο­φό­ρη­σαν οι συνε­χείς δια­πραγ­μα­τεύ­σεις του προη­γού­με­νου δια­στή­μα­τος για την επί­τευ­ξη συμ­βι­βα­στι­κής λύσης μετα­ξύ των κομ­μά­των που στη­ρί­ζουν την κυβέρ­νη­ση συνα­σπι­σμού υπό τον πρω­θυ­πουρ­γό Μ. Ντράγκι.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, 902.gr.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο