Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: Μείωση των κρουσμάτων, μικρή αύξηση των θανάτων — Φόβοι για το φθινόπωρο

Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των κρου­σμά­των κορο­νοϊ­ού στην Ιτα­λία είναι 232.248. Οι νεκροί έφτα­σαν τους 33.229 Παράλ­λη­λα, 152.844 άνθρω­ποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνο­λο κρου­σμά­των του κορο­νοϊ­ού ήταν 231.732 και είχαν χάσει την ζωή τους 33.142 άνθρω­ποι, ενώ 150.604 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο, δηλα­δή, έχα­σαν την ζωή τους 87 άνθρω­ποι και κατα­γρά­φη­καν 516 νέα κρού­σμα­τα. 2.240 ασθε­νείς έγι­ναν αρνη­τι­κοί στον ιό.

Στο μετα­ξύ 475 ασθε­νείς βρί­σκο­νται σε μονά­δες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας και συνο­λι­κά 7.094 έχουν εισα­χθεί σε νοσο­κο­μείο. Για 38.606 έχει απο­φα­σι­στεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Σε σχέ­ση με χθες τα κρού­σμα­τα παρου­σιά­ζουν μεί­ω­ση: νόση­σαν 77 λιγό­τε­ροι άνθρω­ποι. Οι νεκροί είναι 17 περισ­σό­τε­ροι, ενώ θερα­πεύ­θη­καν 1.263 λιγό­τε­ροι άνθρωποι.

Στην περι­φέ­ρεια της Λομ­βαρ­δί­ας, με πρω­τεύ­ου­σα το Μιλά­νο, οι θετι­κοί στον ιό είναι 230 λιγό­τε­ροι, αλλά οι εισα­χθέ­ντες ασθε­νείς στα νοσο­κο­μεία αυξή­θη­καν κατά 82. Δεν έχει ακό­μη γίνει σαφές αν στις 3 Ιου­νί­ου η κυβέρ­νη­ση της Ρώμης θα επι­τρέ­ψει την ελεύ­θε­ρη μετα­κί­νη­ση από την Λομ­βαρ­δία και από άλλες περι­φέ­ρειες του ιτα­λι­κού βορ­ρά, όπως τη Λιγου­ρία και το Πεδε­μό­ντιο, προς όλη την υπό­λοι­πη χώρα.

Στο μετα­ξύ, ο επι­κε­φα­λής του Ανώ­τα­του Ιτα­λι­κού Ινστι­τού­του Υγεί­ας, Σίλ­βιο Μπρου­ζα­φέ­ρο, τόνι­σε ότι υπάρ­χει πιθα­νό­τη­τα το ερχό­με­νο φθι­νό­πω­ρο να σημειω­θεί νέα διά­δο­ση του κορο­νοϊ­ού, μαζί με άλλους ιούς οι οποί­οι πλήτ­τουν το ανα­πνευ­στι­κό σύστη­μα των ασθε­νών». «Πρό­κει­ται για μια αντι­κει­με­νι­κή πρό­βλε­ψη, βάσει των μέχρι τώρα γνώ­σε­ών μας», πρό­σθε­σε ο Μπρουζαφέρο.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο