Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κάρπαθος: Ξενοδόχος κάλεσε την Αστυνομία όταν μετανάστες εργάτες ζήτησαν να πληρωθούν

Την εργο­δο­τι­κή αυθαι­ρε­σία και τρο­μο­κρα­τία στις εργα­σια­κές γαλέ­ρες του του­ρι­σμού καταγ­γέλ­λει η ΤΕ Νότιας Δωδε­κα­νή­σου του ΚΚΕ.

Σύμ­φω­να με την Τομε­α­κή Επι­τρο­πή, η εργο­δο­σία σε γνω­στό ξενο­δο­χείο-εστια­τό­ριο της Καρ­πά­θου «εκμε­ταλ­λεύ­τη­κε 4 εργα­ζό­με­νους — μετα­νά­στες, οι οποί­οι όπως δεκά­δες άλλοι ήρθαν στη χώρα μας προσ­δο­κώ­ντας να εργα­στούν στη σεζόν. Όταν μετά από 40 μέρες δου­λειάς, με ωρά­ρια 10–12 ωρών, χωρίς κανέ­να ρεπό, οι εργα­ζό­με­νοι ζήτη­σαν την πλη­ρω­μή τους, η εν λόγω επι­χεί­ρη­ση απά­ντη­σε με ψίχου­λα που καμία σχέ­ση δεν είχαν με τους μισθούς που τους ανα­λο­γού­σαν. Μάλι­στα, για να τους εκφο­βί­σει, χωρίς ντρο­πή κάλε­σε την Αστυ­νο­μία, με ψεύ­τι­κες καταγ­γε­λί­ες για να τους απο­μα­κρύ­νει από τον χώρο που ζού­σαν και δού­λευαν, ενώ στις αρμό­διες υπη­ρε­σί­ες παρά τις δεκά­δες απο­δεί­ξεις αρνή­θη­κε ακό­μα και το γεγο­νός ότι εργά­ζο­νταν εκεί!».

Το ΚΚΕ ζητά να παρ­θούν όλα τα μέτρα ώστε να εξο­φλη­θούν οι εργα­ζό­με­νοι. Να παρέμ­βουν άμε­σα οι ελεγ­κτι­κοί μηχα­νι­σμοί και να γίνουν όλα τα απαραίτητα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο