Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καβάλα: Ελαφρά τραυματισμένοι 11 μετανάστες σε νέο τροχαίο ατύχημα

Σχε­δόν δυο 24ωρα μετά το τρο­χαίο δυστύ­χη­μα που συνέ­βη στην παλιά Εθνι­κή οδό Καβά­λας – Θεσ­σα­λο­νί­κης και είχε ως απο­τέ­λε­σμα τον τρα­γι­κό θάνα­το 11 μετα­να­στών, ένα νέο τρο­χαίο ατύ­χη­μα συνέ­βη το από­γευ­μα με άλλους 11 μετα­νά­στες και ένα δια­κι­νη­τή, χωρίς ευτυ­χώς να υπάρ­χουν θύμα­τα ή βαριά τραυματισμένοι.

Το συμ­βάν συνέ­βη σήμε­ρα λίγο μετά τις 18.00 το από­γευ­μα, στον επαρ­χια­κό δρό­μο Ακρο­βου­νί­ου — Νέας Περά­μου στο δήμο Παγ­γαί­ου, λίγα χιλιό­με­τρα έξω από την Ελευ­θε­ρού­πο­λη. Ένα επι­βα­τι­κό αυτο­κί­νη­το μεγά­λου κυβι­σμού, που μετέ­φε­ρε 11 μετα­νά­στες υπη­κο­ό­τη­τας Πακι­στάν και το οποίο οδη­γού­σε ένας υπή­κο­ος Γεωρ­γί­ας κατα­διώ­κο­νταν από περι­πο­λι­κά της αστυ­νο­μί­ας. Λόγω της αυξη­μέ­νης ταχύ­τη­τας που ανέ­πτυ­ξε και των ιδιαί­τε­ρα από­το­μων στρο­φών ξέφυ­γε από την πορεία του, πέρα­σε στο αντί­θε­το ρεύ­μα κυκλο­φο­ρί­ας, ανε­τρά­πη του οδο­στρώ­μα­τος και λίγο αργό­τε­ρα έπια­σε φωτιά.

Οι αστυ­νο­μι­κοί με τη συν­δρο­μή και των πυρο­σβε­στι­κών δυνά­με­ων που έσπευ­σαν αμέ­σως στην περιο­χή, μπό­ρε­σαν και απο­μά­κρυ­ναν από το ανα­τρε­πό­με­νο Ι.Χ. όλους τους επι­βαί­νο­ντες, πριν αυτό τυλι­χθεί στις φλόγες.

Από το ατύ­χη­μα δυο άτο­μα μετα­φέρ­θη­καν στο Γενι­κό Νοσο­κο­μείο Καβά­λας ελα­φρά τραυ­μα­τι­σμέ­νοι και αφού τους παρα­σχέ­θη­καν οι πρώ­τες βοή­θειες απο­χώ­ρη­σαν. Οι αστυ­νο­μι­κοί συνέ­βα­λαν τον οδη­γό του οχή­μα­τος που ήταν και ο διακινητής.

Η κυκλο­φο­ρία στον επαρ­χια­κό δρό­μο διε­κό­πη για αρε­τή ώρα έως ότου απε­γκλω­βι­στούν οι επι­βαί­νο­ντες και απο­μα­κρυν­θεί το φλε­γό­με­νο αυτοκίνητο.

Επί­σης, νωρί­τε­ρα, στην παλιά Εθνι­κή Οδό Θεσ­σα­λο­νί­κης — Καβά­λας, αστυ­νο­μι­κοί του Τμή­μα­τος Δια­χεί­ρι­σης Μετα­νά­στευ­σης Καβά­λας πραγ­μα­το­ποί­η­σαν σήμα στά­σης σε Ι.Χ. επι­βα­τι­κό αυτο­κί­νη­το. Ο οδη­γός του αυτο­κι­νή­του δε συμ­μορ­φώ­θη­κε με το σήμα και συνέ­χι­σε την πορεία του. Οι αστυ­νο­μι­κοί ωστό­σο κατά­φε­ραν λίγα χιλιό­με­τρα πιο κάτω να το ακι­νη­το­ποι­ή­σουν και να συλ­λά­βουν δυο δια­κι­νη­τές ηλι­κί­ας 23 και 17 χρο­νών αντίστοιχα.

Στον έλεγ­χο που πραγ­μα­το­ποί­η­σαν στο εσω­τε­ρι­κό του αυτο­κι­νή­του, δια­πί­στω­σαν ότι οι δύο δια­κι­νη­τές μετέ­φε­ραν παρά­νο­μα στην ενδο­χώ­ρα επτά μετανάστες.

Σε όλη τη διάρ­κεια του Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κου συνο­λι­κά τρία περι­στα­τι­κά δια­κί­νη­σης μετα­να­στών σημειώ­θη­καν στα διοι­κη­τι­κά και γεω­γρα­φι­κά όρια της Περι­φε­ρεια­κής Ενό­τη­τας Καβά­λας, στα οποία είχαν εμπλο­κή 29 μετα­νά­στες στην προ­σπά­θειά τους να μετα­κι­νη­θούν στο εσω­τε­ρι­κό της χώρας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο