Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Και εγένετο… «Έπος»: Πολιτικό φορέα ιδρύουν οι μακεδονομάχοι των συλλαλητηρίων

Νέα εξέ­λι­ξη στην πορεία ανα­σύν­θε­σης του αστι­κού πολι­τι­κού συστή­μα­τος απο­τε­λεί η είδη­ση για την ίδρυ­ση πολι­τι­κού φορέα από τους διορ­γα­νω­τές των πρό­σφα­των εθνι­κι­στι­κών συλλαλητηρίων. 

Την ανα­κοί­νω­ση για την δημιουρ­γία του νέου κομ­μα­τι­κού φορέα, με την ονο­μα­σία «Ελλη­νι­κή Πολι­τι­κή Συνεί­δη­ση» (ΕΠΟΣ) έκα­νε ο Μιχά­λης Πατσί­κας, ένας εκ των διορ­γα­νω­τών των συλ­λα­λη­τη­ρί­ων ενά­ντια στη Συμ­φω­νία των Πρε­σπών με δηλώ­σεις του στον τηλε­ο­πτι­κό σταθ­μό του ΣΚΑΪ.

Παρά τον προ­φα­νή εθνι­κι­στι­κό-συντη­ρη­τι­κό ιδε­ο­λο­γι­κο­πο­λι­τι­κό χαρα­κτή­ρα του νέου φορέα, ο Πατσί­κας ισχυ­ρί­στη­κε ότι το ΕΠΟΣ «είναι έξω και πάνω από αρι­στε­ρές και δεξιές ιδε­ο­λο­γί­ες», ενώ απο­κά­λυ­ψε πως ανα­μέ­νο­νται «επα­φές με άλλες πατριω­τι­κές δυνά­μεις» ενό­ψει εκλογών. 

Ωστό­σο, η αναγ­γε­λία της ίδρυ­σης του νέου κόμ­μα­τος από τους μακε­δο­νο­μά­χους των συλ­λα­λη­τη­ρί­ων προ­κά­λε­σε την έντο­νη αντί­δρα­ση των Παμ­μα­κε­δο­νι­κών οργα­νώ­σε­ων οι οποί­ες κατήγ­γει­λαν τους ιδρυ­τές του «ΕΠΟΣ» ότι επι­χει­ρούν να καπη­λευ­τούν «τον αγώ­να για τη Μακε­δο­νία». Σε ανα­κοί­νω­ση της, η Πανελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Πολι­τι­στι­κών Συλ­λό­γων σημειώ­νει μετα­ξύ άλλων πως «είναι απα­ρά­δε­κτο να χρη­σι­μο­ποιού­νται εικό­νες των μεγά­λων συλ­λα­λη­τη­ρί­ων ως μέσο δια­φή­μι­σης ενός νεοϊ­δρυ­θέ­ντος κόμ­μα­τος» προ­σθέ­το­ντας πως «είναι απα­ρά­δε­κτο να καπη­λεύ­ε­ται ο αγώ­νας κι η αγω­νία αγνών πατριω­τών δίνο­ντας την αλγει­νή εντύ­πω­ση ότι όλα έγι­ναν για να δημιουρ­γη­θεί ένα κόμμα». 

Σημειώ­νε­ται ότι ο Μιχα­ήλ Πατσί­κας, που είχε δια­τε­λέ­σει γεν. γραμ­μα­τέ­ας της «Σπί­θας» του Μίκη Θεο­δω­ρά­κη, είχε κατη­γο­ρη­θεί από συν­διορ­γα­νω­τές του εθνι­κι­στι­κού συλ­λα­λη­τή­ριου της Θεσ­σα­λο­νί­κης το 2018 ότι «επι­χεί­ρη­σε να δώσει πολι­τι­κή χροιά στο συλ­λα­λη­τή­ριο» ενώ επέ­βα­λε τότε ως βασι­κό ομι­λη­τή τον από­στρα­το Φρά­γκο Φραγκούλη. 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο