Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καρδίτσα: Παρέμβαση του ΚΚΕ για να δοθούν άμεσα τρόφιμα και νερό στους εγκλωβισμένους

Ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Νίκος Παπα­να­στά­σης, ο οποί­ος επι­σκέ­πτε­ται εκτά­κτως τις περιο­χές του θεσ­σα­λι­κού κάμπου που δοκι­μά­ζο­νται, με βάση τα στοι­χεία που έρχο­νται στην ΤΕ Καρ­δί­τσας έκα­νε παρέμ­βα­ση στον υπουρ­γό Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη Β. Κικί­λια, για να δοθεί άμε­ση βοή­θεια με νερό και τρό­φι­μα στους εγκλω­βι­σμέ­νους ανθρώπους.

Στο χωριό Κόρ­δα δεκά­δες άνθρω­ποι βρί­σκο­νται στην ταρά­τσα σχο­λεί­ου, ανά­με­σά τους και πολ­λά παι­διά, χωρίς καμιά βοή­θεια, νηστι­κοί και διψα­σμέ­νου. Στη Μαρα­θέα βρί­σκο­νται εγκλω­βι­σμέ­νοι σε 5 ταρά­τσες σπιτιών.

Αντί­στοι­χη κατά­στα­ση υπάρ­χει και στα άλλα χωριά που έχουν πνι­γεί στα νερά: Στον Βλό­χο, στον Κοσκι­νά και πολύ περισ­σό­τε­ρο στον Παλα­μά.

Από τον βου­λευ­τή του ΚΚΕ επι­ση­μάν­θη­κε ότι πέρα από τον απε­γκλω­βι­σμό, είναι από­λυ­τη ανά­γκη να φτά­σουν έστω από τον αέρα τα απα­ραί­τη­τα για την επι­βί­ω­ση των ανθρώ­πων, ανά­με­σά τους μικρά παι­διά που δύο μέρες τώρα παρα­μέ­νουν νηστι­κά, για­τί δεν υπάρ­χει καμιά πρό­σβα­ση στην περιοχή.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο