Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κατάληψη στο Σταθμό Λαρίσης από πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ειδομένη (ΦΩΤΟ)

Τα σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα που δημιουρ­γεί ο εγκλω­βι­σμός των προ­σφύ­γων και μετα­να­στών στη χώρα, ως απο­τέ­λε­σμα των αντι­λαϊ­κών πολι­τι­κών της ΕΕ και στη μετα­νά­στευ­ση, έρχο­νται συνε­χώς στην επιφάνεια.

Κατά­λη­ψη των γραμ­μών του τρέ­νου στο Σταθ­μό Λαρί­σης πραγ­μα­το­ποιούν πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες, με απο­τέ­λε­σμα, σύμ­φω­να με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, να μην πραγ­μα­το­ποιού­νται τα δρο­μο­λό­γιά της.

Οι πρό­σφυ­γες έχουν συγκε­ντρω­θεί στο Σταθ­μό Λαρί­σης από το πρωί και απαι­τούν να φύγουν από την Ελλά­δα. Σύμ­φω­να με ΜΜΕ, είχε προη­γη­θεί παρα­πλα­νη­τι­κό δια­δι­κτυα­κό κάλε­σμα, σύμ­φω­να με το οποίο σήμε­ρα θα άνοι­γε το συνο­ρια­κό πέρα­σμα της Ειδομένης.

Την ίδια στιγ­μή, ανα­βρα­σμός επι­κρα­τεί και στα Δια­βα­τά της Θεσ­σα­λο­νί­κης, πρό­σφυ­γες από διά­φο­ρες περιο­χές της Βόρειας Ελλά­δας, έχουν συγκε­ντρω­θεί στον χώρο δια­μο­νής προ­σφύ­γων με στό­χο να κινη­θούν και αυτοί προς Ειδο­μέ­νη. Περισ­σό­τε­ροι από 500 πρό­σφυ­γες έχουν κατα­σκη­νώ­σει έξω από τον καταυ­λι­σμό των Διαβατών.

Όλα αυτά είναι απο­τέ­λε­σμα του απάν­θρω­που εγκλω­βι­σμού των προ­σφύ­γων στη χώρα μας ως απο­τέ­λε­σμα των αντι­λαϊ­κών πολι­τι­κών της ΕΕ και στη μετανάστευση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο