Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Κιβωτός του Κόσμου»: Άμεση αντικατάσταση της διοίκησης ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Την άμε­ση αντι­κα­τά­στα­ση της διοί­κη­σης της «Κιβω­τού του Κόσμου» ανα­κοί­νω­σε το μεση­μέ­ρι της Δευ­τέ­ρας ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος Γιάν­νης Οικονόμου.

Οι ανα­κοι­νώ­σεις της κυβέρ­νη­σης έρχο­νται μετά και την σύσκε­ψη που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε νωρί­τε­ρα στο Μέγα­ρο Μαξί­μου, εν μέσω των σοκα­ρι­στι­κών καταγ­γε­λιών των τελευ­ταί­ων ημε­ρών, που έχουν λάβει μορ­φή «χιο­νο­στι­βά­δας».

Στο διά ταύ­τα όμως παρα­μέ­νει στο ακέ­ραιο η πολι­τι­κή που αφή­νει την προ­στα­σία των παι­διών στα χέρια ιδιω­τών, ΜΚΟ και επιχειρηματιών.

Ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος Γιάν­νης Οικο­νό­μου δήλω­σε ότι ότι θα γίνει αντι­κα­τά­στα­ση της διοί­κη­σης και πως «από­λυ­τη προ­τε­ραιό­τη­τα είναι η εύρυθ­μη λει­τουρ­γία της δομής προς όφε­λος των παι­διών που φιλο­ξε­νού­νται εκεί». Συνε­πώς και τα συγκε­κρι­μέ­να παι­διά αλλά και κάθε παι­δί που χρί­ζει προ­στα­σί­ας δεν θα τα ανα­λαμ­βά­νει με απο­κλει­στι­κή ευθύ­νη το κρά­τος με σύγ­χρο­νες δημό­σιες δομές βρα­χύ­χρο­νης φιλο­ξε­νί­ας. Τα παι­διά θα αφή­νο­νται ευά­λω­τα κι απρο­στά­τευ­τα στις διά­φο­ρες “Κιβω­τούς του Τρόμου”.

Είπε ότι η Ελλη­νι­κή Αστυ­νο­μία συν­δρά­μει τη δικα­στι­κή έρευ­να που βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη και εφό­σον υπάρ­ξει εγκλη­μα­τι­κή πρά­ξη, οι υπαί­τιοι να οδη­γη­θούν στη δικαιο­σύ­νη.  Τόνι­σε ότι πλέ­ον η υπό­θε­ση βρί­σκε­ται στα χέρια της Δικαιοσύνης .

Το πρωί της Δευ­τέ­ρας προ­κλή­θη­κε έντα­ση στη δομή της Κιβω­τού του Κόσμου όταν ζευ­γά­ρι Σύρων, συνο­δευό­με­νο από άνδρα που μετέ­φρα­ζε στα ελλη­νι­κά, απαί­τη­σε να πάρει τα παι­διά του.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο