Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τον «Στρατηγικό Διάλογο» Ελλάδας-ΗΠΑ

«Ο “Στρα­τη­γι­κός Διά­λο­γος” ανά­με­σα στις κυβερ­νή­σεις Ελλά­δας — ΗΠΑ απο­τε­λεί ένα μνη­μείο που απο­τυ­πώ­νει τη βαθύ­τε­ρη εμπλο­κή της χώρας μας στα επι­κίν­δυ­να αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κά σχέ­δια» σημειώ­νει σε ανα­κοί­νω­ση του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Η ανα­κοί­νω­ση συνε­χί­ζει ως εξής:

«Η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ ανα­δει­κνύ­ε­ται ως ο καλύ­τε­ρος συνέ­ται­ρος των ΗΠΑ στην περιοχή:

  • Προ­ω­θεί με συνέ­πεια τους σχε­δια­σμούς για την ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΝΑΤΟ στα Βαλ­κά­νια και την Αν. Μεσό­γειο, με στό­χο την απο­δυ­νά­μω­ση της επιρ­ρο­ής της Ρωσί­ας. Αυτό το στό­χο υπη­ρε­τεί και η Συμ­φω­νία των Πρεσπών.
  • Ενι­σχύ­ει και επε­κτεί­νει τις αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κές βάσεις στην Ελλάδα.
  • Συμ­με­τέ­χει στη λεγό­με­νη εκστρα­τεία “κατά της τρο­μο­κρα­τί­ας” που απο­τέ­λε­σε όλα αυτά τα χρό­νια το όχη­μα για επεμ­βά­σεις και πολέ­μους ενα­ντί­ον χωρών και λαών της περιοχής.
  • Προ­ω­θεί στε­νό­τε­ρη συνερ­γα­σία με κρά­τη-τρο­μο­κρά­τες, όπως το Ισραήλ.

Για όλους αυτούς τους λόγους που απο­τυ­πώ­νο­νται καθα­ρά και κυνι­κά στο Κοι­νό Ανα­κοι­νω­θέν του “Στρα­τη­γι­κού Δια­λό­γου”, η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ παίρ­νει τα εύση­μα ότι επί της δικής της θητεί­ας οι σχέ­σεις με τις ΗΠΑ βρί­σκο­νται στην καλύ­τε­ρή τους φάση. Και μόνον αυτό απο­τε­λεί τερά­στια πρό­κλη­ση για τον ελλη­νι­κό λαό που γνω­ρί­ζει καλά τι έχει βιώ­σει και ο ίδιος, αλλά και οι άλλοι λαοί, από την πολι­τι­κή των ΗΠΑ.

Τα ανταλ­λάγ­μα­τα αυτής της εγκλη­μα­τι­κής πολι­τι­κής δεν αφο­ρούν το λαό ούτε προ­στα­τεύ­ουν τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της χώρας. Το ακρι­βώς αντί­θε­το. Η Ελλά­δα μετα­τρέ­πε­ται σε προ­κε­χω­ρη­μέ­νο φυλά­κιο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και μπαί­νει στο επί­κε­ντρο των οξυ­μέ­νων αντα­γω­νι­σμών στην περιοχή.

Κερ­δι­σμέ­νοι θα είναι μόνο εκεί­να τα τμή­μα­τα του κεφα­λαί­ου που θα επω­φε­λη­θούν από τις ενερ­γεια­κές και άλλες επι­χει­ρη­μα­τι­κές συμπρά­ξεις, οι οποί­ες μετα­ξύ άλλων παρα­δί­νουν τον δημό­σιο πλού­το της χώρας σε εγχώ­ρια και ξένα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμφέροντα».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο