Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ για Αλ.Τσίπρα: Αντίπαλοι του φασισμού δεν μπορούν να είναι οι σημαιοφόροι των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών

«Ο κ. Τσί­πρας προ­σπά­θη­σε ξεδιά­ντρο­πα να “ξεπλύ­νει” τα επι­κίν­δυ­να αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κά σχέ­δια, των οποί­ων είναι σημαιο­φό­ρος, με επι­κλή­σεις στη δημο­κρα­τία και την ειρή­νη και με τη γνω­στή καπη­λεία στην ιστο­ρία του λαϊ­κού κινή­μα­τος, προ­σβάλ­λο­ντας έτσι, όχι μόνο τους ήρω­ες που έδω­σαν τη ζωή τους παλεύ­ο­ντας ενά­ντια σε όλους αυτούς, στους οποί­ους υπο­κλί­νε­ται σήμε­ρα ο κ. Τσί­πρας, αλλά κυρί­ως προ­σβάλ­λο­ντας τον ίδιο τον ελλη­νι­κό λαό, που γνω­ρί­ζει από πρώ­το χέρι τα δει­νά που έχουν φέρει, εδώ και δεκα­ε­τί­ες, στους λαούς της περιο­χής, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ. Προ­σβάλ­λο­ντας, επί­σης, τον λαό της Θεσ­σα­λο­νί­κης, που βλέ­πει το τελευ­ταίο διά­στη­μα την πόλη του να έχει μετα­τρα­πεί σε “πρω­τεύ­ου­σα” της αμε­ρι­κά­νι­κης παρου­σί­ας στη χώρα μας» υπο­γραμ­μί­ζει ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ για την ομι­λία του πρω­θυ­πουρ­γού Αλέ­ξη Τσί­πρα στη Θεσσαλονίκη.

«Μακε­δο­νία της φιλί­ας και της αλλη­λεγ­γύ­ης δεν μπο­ρεί να υπάρ­ξει με την παρου­σία του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και των επι­κίν­δυ­νων σχε­δια­σμών τους, που υπη­ρε­τεί η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ. Όπως δεν μπο­ρεί να υπάρ­χει λαϊ­κός πατριω­τι­σμός με τη σημαία αυτών των δυνά­με­ων, που υψώ­νει ο κ. Τσί­πρας» τονί­ζει η ανακοίνωση.

«Πραγ­μα­τι­κοί αντί­πα­λοι του φασι­σμού και της ακρο­δε­ξιάς δεν μπο­ρούν να είναι όσοι έχουν γίνει σημαιο­φό­ροι των ιμπε­ρια­λι­στι­κών σχε­δια­σμών, που έσπει­ραν και συνε­χί­ζουν να σπέρ­νουν το δηλη­τή­ριο του διχα­σμού και του εθνι­κι­σμού, ανά­με­σα στους λαούς των Βαλκανίων.

Δεν μπο­ρούν να είναι αντί­πα­λοι του φασι­σμού όσοι δεί­χνουν μόνο την Λεπέν και τον Όρμπαν και την ίδια στιγ­μή έχουν γίνει οι καλύ­τε­ροι συνέ­ται­ροι του Τραμπ, όπως επί­σης και όσοι ξανα­σερ­βί­ρουν τη χρε­ο­κο­πη­μέ­νη θεω­ρία για μια δήθεν δίκαιη, φιλο­λαϊ­κή και δημο­κρα­τι­κή ΕΕ, που δεν πρό­κει­ται ποτέ να υπάρ­ξει στο πλαί­σιο της ένω­σης καπι­τα­λι­στι­κών κρα­τών» προ­σθέ­τει το ΚΚΕ.

«Όσο για τους υψη­λούς τόνους και τα κάλ­πι­κα διλήμ­μα­τα, ανά­με­σα σε Τσί­πρα και Μητσο­τά­κη, όλο και περισ­σό­τε­ρο φαί­νε­ται ξεκά­θα­ρα η ομοιό­τη­τά τους: Από τη μια κοι­νή προ­σή­λω­ση στο μνη­μο­νια­κό πλαί­σιο και στην ανά­πτυ­ξη για τους λίγους και από την άλλη ανέ­ξο­δες υπο­σχέ­σεις για ψίχου­λα στο λαό» ανα­φέ­ρει ακό­μα η ανα­κοί­νω­ση του κόμ­μα­τος, κατα­λή­γο­ντας «καμιά εμπι­στο­σύ­νη σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, σε αυτούς που μας έφε­ραν ως εδώ. Ο λαός δεν χρειά­ζε­ται να ψάχνει τις μετα­ξύ τους δια­φο­ρές. Να κάνει ο ίδιος τη δια­φο­ρά με δυνα­τό ΚΚΕ».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο