Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Όλοι… Ναζί για τη Μακεδονία;

Αλή­θεια, τι δου­λειά έχουν σε συγκέ­ντρω­ση «μακε­δο­νι­κών σωμα­τεί­ων» ναζι­στι­κοί χαι­ρε­τι­σμοί και φασι­στι­κά σύμ­βο­λα; Από πότε οι «πατριώ­τες» (που «δεν είναι φασί­στες») ανέ­χο­νται στις δια­δη­λώ­σεις τους τα ναζι­στι­κά απο­βρά­σμα­τα της Χρυ­σής Αυγής;

Δύο φωτο­γρα­φί­ες από την — ομο­λο­γου­μέ­νως ισχνή- απο­ψι­νή συγκέ­ντρω­ση στο Λευ­κό Πύρ­γο είναι ενδει­κτι­κές του τι «φρού­τα» ευδο­κι­μούν στις περί­φη­μες «πατριω­τι­κές» συγκε­ντρώ­σεις «για τη Μακε­δο­νία». Προ­φα­νώς και δεν είναι όλοι φασί­στες και ναζί. 

Ο κάτω­θι εικο­νι­ζό­με­νος τύπος όμως, που χαι­ρε­τά ναζι­στι­κά (ή μήπως…αρχαιοελληνικά), είναι και φασί­στας και ναζί. Οι διορ­γα­νω­τές των «μακε­δο­νι­κών επι­τρο­πών αγώ­να» μάλ­λον δεν ενο­χλή­θη­καν από τέτοιου είδους ενέργειες… 

Thessaloniki nazi

Όπως πρό­βλη­μα δεν είχαν οι διορ­γα­νω­τές και οι λοι­ποί πατριώ­τες που κατέ­βη­καν στην συγκέ­ντρω­ση με τα κου­κου­λο­φο­ρε­μέ­να χρυ­σαυ­γι­τοει­δή που άπλω­σαν σημαία με το φασι­στο­σύμ­βο­λο τους. Ποια χρυ­σαυ­γι­τοει­δή; Αυτά:

Thessaloniki Nazi 2

Υ.Γ. Μέσα σ’ όλα, οι χρυ­σαυ­γί­τες βρυ­κό­λα­κες του ναζι­σμού βρή­καν και πάλι ευκαι­ρία να αμο­λή­σουν χυδαία ψέμα­τα ενά­ντια στο ΚΚΕ. «Παλιά τους τέχνη κόσκι­νο» οι συνει­δη­τές προ­βο­κά­τσιες άλλω­στε. «Κνί­τες κάνουν face control έξω από το Παλαί» ανέ­φε­ραν οι Ναζί στο φασι­στο­σαϊτ τους, επι­χει­ρώ­ντας να ταυ­τί­σουν την ΚΝΕ και το ΠΑΜΕ με τον… ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρ­νη­ση. Αυτό είναι άλλω­στε που προ­σπα­θούν εδώ και και­ρό: Με δια­σπο­ρά τερα­τω­δών ψεμά­των και με γκε­μπε­λι­σμούς να ταυ­τί­σουν τους κομ­μου­νι­στές με την αστι­κή συγκυ­βέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Για άλλη μια φορά τα χρυ­σαυ­γί­τι­κα μαντρό­σκυ­λα του κεφα­λαί­ου, οι σύγ­χρο­νοι ταγ­μα­τα­σφα­λί­τες, απο­δει­κνύ­ουν πως ο πραγ­μα­τι­κός τους φόβος είναι οι κομ­μου­νι­στές, το ΚΚΕ και το εργα­τι­κό κίνη­μα, που είναι οι μόνοι που μπο­ρούν να τους ξεμπρο­στιά­σουν και να τους τσακίσουν. 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο