Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας την Τρίτη 31 Οκτωβρίου

Το Τμή­μα Υγεί­ας-Πρό­νοιας της ΚΕ του ΚΚΕ, η Ο.Π. Αττι­κής της ΚΝΕ και η Τ.Ο. Υγεί­ας-Πρό­νοιας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, την Τρί­τη 31 Οκτω­βρί­ου, διορ­γα­νώ­νουν ημέ­ρα εθε­λο­ντι­κής αιμο­δο­σί­ας, αντα­πο­κρι­νό­με­νοι «στις τερά­στιες ελλεί­ψεις σε μονά­δες αίμα­τος που αντι­με­τω­πί­ζουν εκα­το­ντά­δες πάσχο­ντες από μεσο­γεια­κή αναι­μία που περι­θάλ­πο­νται στο νοσο­κο­μείο Παί­δων “Αγ. Σοφία”».

Η αιμο­δο­σία θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στο κτί­ριο της Κομ­μα­τι­κής Οργά­νω­σης Αττι­κής του ΚΚΕ (Αχαρ­νών 241), από τις 9:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ.

Στην ανα­κοί­νω­ση επι­ση­μαί­νε­ται, μετα­ξύ άλλων, ότι «δεν έχει ανα­πτυ­χθεί με απο­κλει­στι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση από τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό ο απαι­τού­με­νος αριθ­μός υπο­δο­μών, μονά­δων αιμο­δο­σί­ας τμη­μά­των μεσο­γεια­κής αναι­μί­ας, για να καλύ­πτε­ται το σύνο­λο των ανα­γκών πανελ­λα­δι­κά. Ακό­μα και τα υπάρ­χο­ντα τμή­μα­τα παρα­μέ­νουν βαριά υπο­στε­λε­χω­μέ­να, με κατά­κο­πο προ­σω­πι­κό. Συντα­ξιο­δο­τού­νται έμπει­ροι για­τροί χωρίς να μετα­λα­μπα­δεύ­ε­ται η πολύ­τι­μη επι­στη­μο­νι­κή εμπει­ρία και γνώ­ση που έχουν απο­κτή­σει όσα χρό­νια εργά­ζο­νται στο δημό­σιο σύστη­μα υγεί­ας σε νέους συνα­δέλ­φους, αφού οι προ­σλή­ψεις νέων για­τρών γίνο­νται με το στα­γο­νό­με­τρο. Την ίδια στιγ­μή κλεί­νουν ή κιν­δυ­νεύ­ουν να κλεί­σουν ακό­μα και εξει­δι­κευ­μέ­να τμή­μα­τα, όπως το τμή­μα πήξης και η μονά­δα πρό­λη­ψης μεσο­γεια­κής αναι­μί­ας του Βενι­ζε­λεί­ου νοσο­κο­μεί­ου Κρή­της, τμή­μα­τα μονα­δι­κά στην Κρή­τη για να παρα­δο­θούν τελι­κά στα χέρια των ιδιωτών».

Το Τμή­μα Υγεί­ας-Πρό­νοιας της ΚΕ του ΚΚΕ τονί­ζει ότι η πρω­το­βου­λία οργά­νω­σης ημέ­ρας εθε­λο­ντι­κής αιμο­δο­σί­ας απο­τε­λεί και έμπρα­κτη στή­ρι­ξη στα αιτή­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων του νοσο­κο­μεί­ου, των ασθε­νών και των συγ­γε­νών τους, για:

— Πλή­ρη στε­λέ­χω­ση των τμη­μά­των αιμο­δο­σί­ας και μεσο­γεια­κής αναι­μί­ας με ιατρο­νο­ση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό και βοη­θη­τι­κό προ­σω­πι­κό με βάση τις ανάγκες.

— Πλή­ρη λει­τουρ­γία όλου του απα­ραί­τη­του εξο­πλι­σμού, αντι­κα­τά­στα­ση του οχή­μα­τος μετα­φο­ράς προ­σω­πι­κού και υλι­κών για τις αιμο­λη­ψί­ες εκτός νοσο­κο­μεί­ου με ασφάλεια.

— Συστη­μα­τι­κή προ­βο­λή με ευθύ­νη του κρά­τους της αξί­ας της εθε­λο­ντι­κής αιμο­δο­σί­ας ιδιαί­τε­ρα στους νέους. Χρη­μα­το­δό­τη­ση από τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό της ανά­πτυ­ξης δημό­σιων υπο­δο­μών, με επαρ­κή στε­λέ­χω­ση και σύγ­χρο­νο εξοπλισμό.

— Να εξα­σφα­λι­στεί η δωρε­άν κάλυ­ψη των ανα­σφά­λι­στων σε ανα­λώ­σι­μα, φάρ­μα­κα κλπ.

— Άμε­σες προ­σλή­ψεις μόνι­μου ιατρι­κού και νοση­λευ­τι­κού προ­σω­πι­κού στα νοσο­κο­μεία ενη­λί­κων ανά περιο­χή, ώστε να ενι­σχυ­θούν όπου υπάρ­χουν και να δημιουρ­γη­θούν όπου δεν υπάρ­χουν μονά­δες μεσο­γεια­κής αναι­μί­ας, για να στα­μα­τή­σει η ταλαι­πω­ρία των πασχόντων!

— Αύξη­ση της κρα­τι­κής χρη­μα­το­δό­τη­σης του νοσο­κο­μεί­ου Παί­δων «Η Αγία Σοφία» στο ύψος των ανα­γκών για την απρό­σκο­πτη και πλή­ρη λει­τουρ­γία όλων των τμη­μά­των του.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο