Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Επικίνδυνα παιχνίδια από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης

Το ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει τα επι­κίν­δυ­να παι­χνί­δια που παί­ζουν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με τη μου­σουλ­μα­νι­κή μειο­νό­τη­τα της Θρά­κης. Πολύ περισ­σό­τε­ρο που αυτά τα παι­χνί­δια δια­δρα­μα­τί­ζο­νται σε χρό­νο που κυο­φο­ρού­νται σοβα­ρές αρνη­τι­κές διευ­θε­τή­σεις στις ελλη­νο­τουρ­κι­κές σχέ­σεις, με την άμε­ση παρέμ­βα­ση του αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κού παρά­γο­ντα, που έχει εδραιώ­σει την παρου­σία του στη Θρά­κη με ευθύ­νη και των δύο κυβερνήσεων.

Τα οξυμ­μέ­να προ­βλή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζει η μειο­νό­τη­τα στη Θρά­κη έχουν την ίδια αιτία μ’ αυτά που αντι­με­τω­πί­ζει το σύνο­λο του ελλη­νι­κού λαού, συνε­πώς κοι­νός πρέ­πει να είναι ο αγώ­νας στο πλαί­σιο του εργα­τι­κού – λαϊ­κού κινή­μα­τος. Αυτός ο αγώ­νας πρέ­πει να στρα­φεί ενά­ντια στα σχέ­δια και των δύο αστι­κών τάξε­ων, ελλη­νι­κής και τουρ­κι­κής, που παρεμ­βαί­νουν με εκβια­σμούς και άλλες μεθό­δους για­τί θέλουν τη μειο­νό­τη­τα υπο­χεί­ριο στα σχέ­διά τους.

Στοι­χείο αυτής της παρέμ­βα­σης δια­χρο­νι­κά είναι και η δρα­στη­ριό­τη­τα του τουρ­κι­κού προ­ξε­νεί­ου υπέρ υπο­ψη­φί­ων απ’ όλα τα αστι­κά κόμ­μα­τα και κυρί­ως η προ­σπά­θεια να εμπε­δω­θεί η λογι­κή του “συλ­λο­γι­κού αυτο­προσ­διο­ρι­σμού” ως “τουρ­κι­κή μειο­νό­τη­τα” που αντι­τί­θε­ται στη Συν­θή­κη της Λοζά­νης και ανοί­γει πολύ επι­κίν­δυ­νους δρό­μους. Όσοι ανα­κα­λύ­πτουν τώρα τέτοιου είδους παρεμ­βά­σεις, είναι απλά υποκριτές.

Οι μειο­νό­τη­τες πρέ­πει να απο­τε­λούν γέφυ­ρες φιλί­ας και αλλη­λεγ­γύ­ης μετα­ξύ των λαών. Αυτή την ανα­γκαιό­τη­τα εκφρά­ζει το ΚΚΕ και οι υπο­ψή­φιοι του απ’ τη μου­σουλ­μα­νι­κή μειο­νό­τη­τα της Θρά­κης. Απευ­θυ­νό­μα­στε στη μειο­νό­τη­τα με μονα­δι­κό κρι­τή­ριο τα κοι­νά ταξι­κά συμ­φέ­ρο­ντα, χωρίς δια­χω­ρι­σμούς με βάση τη θρη­σκεία, τη γλώσ­σα, την εθνι­κή κατα­γω­γή. Γι’ αυτό και μπρο­στά στις εκλο­γές χρειά­ζε­ται να δυνα­μώ­σει η συμπό­ρευ­ση με το ΚΚΕ, ενά­ντια στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή των κυβερ­νή­σε­ων και στα σχέ­δια των αστι­κών τάξε­ων και των ιμπε­ρια­λι­στι­κών οργανισμών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο