Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες αν δεν αποσύρει τα ΜΑΤ από τα νησιά

Σε ανα­κοί­νω­ση για την επί­θε­ση των ΜΑΤ στους κατοί­κους των νησιών του Β. Αιγαί­ου το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Αν η κυβέρ­νη­ση δεν στα­μα­τή­σει εδώ και τώρα την κατα­στο­λή, αν δεν απο­σύ­ρει τα ΜΑΤ απ’ όλα τα νησιά, αν δεν ακυ­ρώ­σει το σχέ­διο μετα­τρο­πής των νησιών του Αιγαί­ου σε φυλα­κές της ΕΕ, ανα­λαμ­βά­νει τερά­στιες ευθύνες.

Αυτή η πολι­τι­κή είναι που πυρο­δο­τεί τις δίκαιες αντι­δρά­σεις των νησιω­τών, που υπε­ρα­σπί­ζο­νται και θα υπε­ρα­σπι­στούν με κάθε τρό­πο το δίκιο τους, τη γη τους, την αξιο­πρέ­πειά τους, τους συναν­θρώ­πους τους.

Οι κυβερ­νη­τι­κές εκκλή­σεις για ηρε­μία μόνο ως πρό­κλη­ση μπο­ρεί να εκλη­φθούν, όταν τα ΜΑΤ συμπε­ρι­φέ­ρο­νται ως δυνά­μεις κατο­χής, χτυ­πούν αδιά­κο­πα, βαν­δα­λί­ζουν αυτο­κί­νη­τα, πυρ­πο­λούν τα δάση της περιο­χής, όταν μάλι­στα υπάρ­χει εμμο­νή σε ένα σχέ­διο επι­κίν­δυ­νο που έχει συνα­ντή­σει καθο­λι­κή αντίδραση.

Ο λαός των νησιών έχει κάθε δικαί­ω­μα να αντι­πα­λεύ­ει μια πολι­τι­κή που στρέ­φε­ται ενα­ντί­ον τόσο του ίδιου όσο και των προ­σφύ­γων, όπως επί­σης έχει δικαί­ω­μα να αντι­στέ­κε­ται στον κυβερ­νη­τι­κό αυταρ­χι­σμό που επι­διώ­κει να επι­βά­λει αυτή την πολι­τι­κή με τα ΜΑΤ και τη βία».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο