Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Κατάπτυστη η απόφαση Μενδώνη που συνιστά ανοιχτή παρέμβαση στη δράση συνδικαλιστικού οργάνου

Σε ανα­κοί­νω­σή του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την από­φα­ση έξω­σης στο Σύλ­λο­γο Αρχαιο­λό­γων, από την Υπουρ­γό Πολι­τι­σμού, ανα­φέ­ρο­νται τα εξής:

«Η κατά­πτυ­στη από­φα­ση της Υπουρ­γού Πολι­τι­σμού, ουσια­στι­κά ανοι­χτή παρέμ­βα­ση στη δρά­ση ενός συν­δι­κα­λι­στι­κού οργά­νου, εξαι­τί­ας της πραγ­μα­το­ποί­η­σης εκδή­λω­σης για το πολύ­νε­κρο ναυά­γιο των ξερι­ζω­μέ­νων ανοι­χτά της Πύλου, απο­δει­κνύ­ει πως η αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή πάει χέρι-χέρι με τη λογο­κρι­σία και τον εκφοβισμό.

Στη συγκε­κρι­μέ­νη περί­πτω­ση, εκτός των άλλων, δεί­χνει και την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα της κυβέρ­νη­σης να εντεί­νει τη βάρ­βα­ρη πολι­τι­κή της κατα­στο­λής και του εγκλω­βι­σμού σε βάρος των ξερι­ζω­μέ­νων, επι­βάλ­λο­ντας “σιγή νεκρο­τα­φεί­ου” σε κάθε φωνή εναντίωσης.

Είναι άλλω­στε χαρα­κτη­ρι­στι­κή η προ­κλη­τι­κή προ­πα­γάν­δα των τελευ­ταί­ων ημε­ρών για τις νέες υπερ­δο­μές-φυλα­κές στα νησιά. Όμως, ο αυταρ­χι­σμός της κυβέρ­νη­σης δεν μπο­ρεί να κρύ­ψει τις ευθύ­νες της για το έγκλη­μα στην Πύλο. Το ΚΚΕ έχει κατα­θέ­σει ερώ­τη­ση με συγκε­κρι­μέ­να ερω­τή­μα­τα για το ναυά­γιο, στα οποία η κυβέρ­νη­ση οφεί­λει να δώσει σαφείς απαντήσεις.

Όσο για τον “ευφά­ντα­στο” ισχυ­ρι­σμό ότι μια εκδή­λω­ση για την τρα­γω­δία της Πύλου δεν έχει σχέ­ση με τον πολι­τι­σμό, προ­τεί­νου­με στους κυβερ­νώ­ντες να δια­βά­σουν για τον αρχαίο θεσμό της ικε­σί­ας και την ανά­γκη προ­στα­σί­ας των ικε­τών. Για­τί Πολι­τι­σμός πάνω από όλα είναι η προ­στα­σία της ανθρώ­πι­νης ζωής».

 

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο