Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Καταγγέλλει την δίωξη του Τούρκου βουλευτή Ομέρ Φαρούκ Γκεργκερλίογλου

Σε ανα­κοί­νω­σή του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις πολι­τι­κές διώ­ξεις στην Τουρ­κία αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει την τουρ­κι­κή κυβέρ­νη­ση του ΑΚΡ για την έντα­ση του αυταρ­χι­σμού και της κατα­στο­λής σε βάρος του εργα­τι­κού και λαϊ­κού κινή­μα­τος της Τουρ­κί­ας και τη “βιο­μη­χα­νία” διώ­ξε­ων, με προ­σχη­μα­τι­κές και φτια­χτές κατη­γο­ρί­ες, σε βάρος των πολι­τι­κών του αντιπάλων.

Πρό­σφα­το χαρα­κτη­ρι­στι­κό παρά­δειγ­μα αυτής της πολι­τι­κής διώ­ξε­ων ήταν η δικα­στι­κή από­φα­ση που επι­βάλ­λει ποι­νή φυλά­κι­σης 2,5 ετών στον βου­λευ­τή του κόμ­μα­τος HDP (Δημο­κρα­τι­κό Κόμ­μα των Λαών) Ομέρ Φαρούκ Γκερ­γκερ­λί­ο­γλου, με κατα­σκευα­σμέ­νες κατη­γο­ρί­ες περί “τρο­μο­κρα­τί­ας”.

Το ΚΚΕ απαι­τεί να στα­μα­τή­σει άμε­σα η απα­ρά­δε­κτη πολι­τι­κή δίω­ξη σε βάρος του Ομέρ Φαρούκ Γκερ­γκερ­λί­ο­γλου, άλλων βου­λευ­τών του HDP, εκπρο­σώ­πων άλλων πολι­τι­κών και κοι­νω­νι­κών οργανώσεων.

Εκφρά­ζου­με την αλλη­λεγ­γύη μας με τον αγω­νι­ζό­με­νο λαό της Τουρ­κί­ας, που παλεύ­ει για τα κοι­νω­νι­κά και πολι­τι­κά του δικαιώ­μα­τα, για την ειρή­νη στην περιο­χή, κόντρα στα συμ­φέ­ρο­ντα των αστι­κών τάξε­ων και στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχεδιασμούς».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο