Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Να δυναμώσει ο αγώνας για να «μείνουν στα χαρτιά» οι ρυθμίσεις του αντεργατικού νόμου

«Αυτό χρειά­ζε­ται τώρα να δυνα­μώ­σει ακό­μη περισ­σό­τε­ρο, για να “μεί­νουν στα χαρ­τιά” οι ρυθ­μί­σεις» του αντερ­γα­τι­κού νόμου και των άλλων αντερ­γα­τι­κών νόμων, τονί­ζει σε ανα­κοί­νω­ση το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τον αγώ­να ενά­ντια στο αντερ­γα­τι­κό τερα­τούρ­γη­μα της κυβέρνησης.

Ανα­φέ­ρει:

«Το ΚΚΕ χαι­ρε­τί­ζει τους χιλιά­δες εργα­ζό­με­νους που συμ­με­τεί­χαν στις απερ­γί­ες και τις άλλες κινη­το­ποι­ή­σεις και έδω­σαν παλι­κα­ρί­σια τη μάχη ενά­ντια στο νομο­σχέ­διο-τερα­τούρ­γη­μα της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ, κόντρα στις απα­γο­ρεύ­σεις, τους εκβια­σμούς, τα ψέμα­τα, συνο­λι­κά την κυβερ­νη­τι­κή προ­πα­γάν­δα. Η προ­σπά­θεια που έκα­νε η κυβέρ­νη­ση, το κεφά­λαιο και γνω­στά ΜΜΕ να στή­σουν μηχα­νι­σμούς προ­βο­κά­τσιας, κοι­νω­νι­κού αυτο­μα­τι­σμού και συκο­φά­ντη­σης των απερ­για­κών αγώ­νων και των εργα­τι­κών κινη­το­ποι­ή­σε­ων έπε­σε στο κενό.

Το νομο­σχέ­διο μπο­ρεί να ψηφί­στη­κε από την κυβερ­νη­τι­κή πλειο­ψη­φία, όμως είναι ήδη κατα­δι­κα­σμέ­νο και “απο­νο­μι­μο­ποι­η­μέ­νο” στη συνεί­δη­ση της μεγά­λης πλειο­ψη­φί­ας των εργα­ζο­μέ­νων. Η προ­σπά­θεια εξω­ραϊ­σμού του νομο­σχε­δί­ου, “ότι δήθεν έχει και θετι­κά στοι­χεία”, έχει κοντά ποδά­ρια. Σύντο­μα θα απο­δει­χθεί ότι ακό­μη κι αυτά τα δήθεν “θετι­κά” σημεία είτε απο­τε­λούν δια­κη­ρύ­ξεις χωρίς αντί­κρι­σμα, που ακυ­ρώ­νο­νται από τις άλλες εκτρω­μα­τι­κές δια­τά­ξεις του νομο­σχε­δί­ου, είτε υπο­κρύ­πτουν τη δρο­μο­λό­γη­ση νέων αντερ­γα­τι­κών μέτρων. Σ’ αυτήν την προ­σπά­θεια εξω­ραϊ­σμού η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ βρή­κε συμ­μά­χους τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, που ψήφι­σαν πλή­θος άρθρων, όπως π.χ. είναι οι οδη­γί­ες της ΕΕ και η ψηφια­κή κάρ­τα, η οποία απο­τε­λεί εργα­λείο κατα­γρα­φής, αλλά και έντα­σης της εκμε­τάλ­λευ­σης. Η εργα­τι­κή τάξη πρέ­πει να γυρί­σει την πλά­τη σ’ όλες αυτές τις πολι­τι­κές δυνά­μεις που ευθύ­νο­νται για το αντερ­γα­τι­κό πλαί­σιο που έχει δια­μορ­φω­θεί την τελευ­ταία του­λά­χι­στον δεκαετία.

Ο αγώ­νας, που δόθη­κε όλο αυτό το διά­στη­μα, απο­τε­λεί πολύ­τι­μη παρα­κα­τα­θή­κη για τη συνέ­χεια. Συνέ­βα­λε στην απο­κά­λυ­ψη της αλή­θειας για τον βαθιά αντερ­γα­τι­κό χαρα­κτή­ρα του νομο­σχε­δί­ου και ανέ­δει­ξε τη δύνα­μη που έχουν οι εργα­ζό­με­νοι ‑με τον οργα­νω­μέ­νο τους αγώ­να- να ακυ­ρώ­νουν σχε­δια­σμούς σε βάρος τους.

Αυτό χρειά­ζε­ται τώρα να δυνα­μώ­σει ακό­μη περισ­σό­τε­ρο, για να “μεί­νουν στα χαρ­τιά” οι ρυθ­μί­σεις του αντερ­γα­τι­κού νομο­σχε­δί­ου και των άλλων αντερ­γα­τι­κών νόμων. Όλα θα κρι­θούν μέσα στους χώρους δου­λειάς. Η οργά­νω­ση των εργα­ζο­μέ­νων, η μαζι­κο­ποί­η­ση των Σωμα­τεί­ων, η ανα­μέ­τρη­ση με τον εργο­δο­τι­κό και κυβερ­νη­τι­κό συν­δι­κα­λι­σμό, που απο­δεί­χτη­κε για μία ακό­μη φορά “πέμ­πτη φάλαγ­γα” της κυβέρ­νη­σης για την υπο­νό­μευ­ση του αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων, μπο­ρούν να ακυ­ρώ­σουν στην πρά­ξη το αντερ­γα­τι­κό τερατούργημα.

Η ιστο­ρία είναι γεμά­τη από αντερ­γα­τι­κούς νόμους που αχρή­στευ­σε η ίδια η ταξι­κή πάλη. Το ΚΚΕ έδω­σε, δίνει και θα δώσει όλες του τις δυνά­μεις σ’ αυτόν τον αγώ­να, για να περά­σει το εργα­τι­κό κίνη­μα στην αντε­πί­θε­ση. Για να ζήσου­με με βάση τις τερά­στιες δυνα­τό­τη­τες της επι­στή­μης και της τεχνο­λο­γί­ας που μπο­ρούν να ικα­νο­ποι­ή­σουν τις σύγ­χρο­νες λαϊ­κές ανά­γκες και όχι σαν “σκλά­βοι” στον 21ο αιώνα».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο