Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι να δυναμώσουν την πάλη τους για κατάργηση του “νόμου Βρούτση-Αχτσιόγλου”- Eπαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

«Πίσω από την κυβερ­νη­τι­κή κοροϊ­δία για την αύξη­ση του κατώ­τα­του μισθού, κρύ­βε­ται η ενερ­γο­ποί­η­ση του πιο αντερ­γα­τι­κού νόμου της κυβέρ­νη­σης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (νόμος Βρού­τση), με τον οποίο καταρ­γού­νται μόνι­μα οι συλ­λο­γι­κές δια­πραγ­μα­τεύ­σεις για το ύψος του κατώ­τα­του μισθού, που θα καθο­ρί­ζε­ται πλέ­ον με υπουρ­γι­κή από­φα­ση και με βάση τα κρι­τή­ρια της αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τας του κεφα­λαί­ου. Με τον τρό­πο αυτό επι­βε­βαιώ­νε­ται ότι, ακό­μη κι αν δοθούν ορι­σμέ­να ψίχου­λα — πρό­κλη­ση στους εργα­ζό­με­νους, για προ­ε­κλο­γι­κή χρή­ση, η αντερ­γα­τι­κή νομο­θε­σία “θα ζει και θα βασι­λεύ­ει» ανα­φέ­ρει ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ για την τρο­πο­λο­γία της κυβέρ­νη­σης σχε­τι­κά με τον κατώ­τα­το μισθό.

«Το γεγο­νός, μάλι­στα, ότι ο ίδιος ο πρώ­ην υπουρ­γός Εργα­σί­ας της κυβέρ­νη­σης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Ι. Βρού­τσης δηλώ­νει δικαιω­μέ­νος για αυτή την τρο­πο­λο­γία του ΣΥΡΙΖΑ, απο­δει­κνύ­ει για μια ακό­μα φορά τη σύμπλευ­ση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ σε όλα τα κρί­σι­μα ζητή­μα­τα που αφο­ρούν τη συνέ­χι­ση της πολι­τι­κής σε βάρος του λαού» προ­σθέ­τει η ανακοίνωση.

Και κατα­λή­γει: «οι εργα­ζό­με­νοι πρέ­πει να απορ­ρί­ψουν την κυβερ­νη­τι­κή απά­τη και να δυνα­μώ­σουν την πάλη τους για κατάρ­γη­ση του “νόμου Βρού­τση-Αχτσιό­γλου”, όλων των μνη­μο­νια­κών νόμων και την επα­να­φο­ρά του κατώ­τα­του μισθού στα 751 ευρώ, ως βάση για ουσια­στι­κές αυξή­σεις στους μισθούς, όπως προ­τεί­νει η τρο­πο­λο­γία που κατέ­θε­σε το ΚΚΕ».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο