Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Ο λαός μας δεν πρέπει να επιτρέψει να γίνουν «κανονικότητα» οι νεκροί και οι αγνοούμενοι στο Αιγαίο

«Την ίδια ώρα που ο πρω­θυ­πουρ­γός επα­να­λάμ­βα­νε τη γνω­στή καρα­μέ­λα περί “σεβα­σμού των ανθρώ­πι­νων δικαιω­μά­των” και εφαρ­μο­γής της κατά­πτυ­στης συμ­φω­νί­ας ΕΕ-Τουρ­κί­ας για το προ­σφυ­γι­κό-μετα­να­στευ­τι­κό, δύο ακό­μα ναυά­για ξερι­ζω­μέ­νων σε Εύβοια και Σάμο, με δεκά­δες αγνο­ού­με­νους, μεγά­λω­ναν την αιμα­τη­ρή λίστα της τελευ­ταί­ας περιό­δου» επι­ση­μαί­νει σε σχό­λιό του το ΚΚΕ και τονί­ζει καταλήγοντας:

«Ο λαός μας δεν πρέ­πει να δεί­ξει καμία ανο­χή, δεν πρέ­πει να επι­τρέ­ψει να γίνουν “κανο­νι­κό­τη­τα” οι νεκροί και οι αγνο­ού­με­νοι στο Αιγαίο. Αυτό που απαι­τεί­ται είναι η άμε­ση απε­μπλο­κή τις χώρας από τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και τις επεμ­βά­σεις που προ­κα­λούν τον ξερι­ζω­μό εκα­τομ­μυ­ρί­ων, απαι­τώ­ντας εδώ και τώρα την κατάρ­γη­ση της Κοι­νής Δήλω­σης ΕΕ — Τουρ­κί­ας και την προ­στα­σία του δικαιώ­μα­τος των προ­σφύ­γων στο άσυ­λο στις χώρες του πραγ­μα­τι­κού προ­ο­ρι­σμού τους».

Εντο­πί­στη­κε ένας ακό­μα άνθρω­πος στο Στε­νό του Καφη­ρέα — Αγω­νία για τους υπό­λοι­πους αγνοούμενους

Ένα ακό­μα άτο­μο εντο­πί­στη­κε από φορ­τη­γό πλοίο και περι­συ­νε­λέ­γη σώο στη θαλάσ­σια περιο­χή του Στε­νού Καφη­ρέα, όπου από το πρωί είναι σε εξέ­λι­ξη επι­χεί­ρη­ση εντο­πι­σμού αγνο­ού­με­νων προ­σφύ­γων και μετα­να­στών μετά τη βύθι­ση σκά­φους που τους μετέφερε.

Ο δια­σω­θείς παρε­λή­φθη από πλω­τό του Λιμε­νι­κού και μετα­φέρ­θη­κε στην Κάρυστο.

Το πρωί πλοίο ανοι­κτής θαλάσ­σης του Λιμε­νι­κού Σώμα­τος που συμ­με­τέ­χει στις έρευ­νες εντό­πι­σε και περι­συ­νέ­λε­ξε 9 αλλο­δα­πούς που επέ­βαι­ναν στο ίδιο σκά­φος στη βρα­χο­νη­σί­δα Μανδηλού.

Σύμ­φω­να με τις πρώ­τες μαρ­τυ­ρί­ες των δια­σω­θέ­ντων στο σκά­φος επέ­βαι­ναν συνο­λι­κά 68 άτομα.

Στην επι­χεί­ρη­ση έρευ­νας και διά­σω­σης συμ­με­τέ­χουν πλοίο ανοι­κτής θαλάσ­σης και ελι­κό­πτε­ρο του Λιμε­νι­κού και δύο παρα­πλέ­ο­ντα πλοία.

Στη θαλάσ­σια περιο­χή οι και­ρι­κές συν­θή­κες είναι δυσμε­νείς με ανέ­μους βόρειους 7 με 8 μπο­φόρ και ριπές ανέ­μου έως 9 μποφόρ.

 

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο